علی عجب شیری زاده روز جمعه در حاشیه برگزاری مدرسه ایرانی - فرانسوی اختر فیزیک در دانشگاه تبریز، با بیان اینکه این مرکز علمی و دانشکده فیزیک دانشگاه تبریز از ماه ها قبل برای رصد بزرگترین ماه گرفتگی قرن برنامه ریزی کرده است، افزود: بر همین اساس تمهیدات و امکانات لازم و کافی برای رصد تمام حرفه ای این اتفاق نادر در علم نجوم فراهم شده است.
وی، تبریز را به دلیل نزدیکی عرض جغرافیایی به درجه شمالی ماه گرفتگی امشب، بهترین مکان در جهان برای رویت و تصویربرداری و تصویرسازی از این اتفاق طبیعی بیان کرد و اظهار داشت: البته این ماه گرفتگی به غیر از آمریکای شمالی در همه جای جهان قابل مشاهده است و در سراسر ایران نیز این مهم میسر خواهد بود.
عجب شیری زاده ادامه داد: بهترین موقعیت واقع شدن ماه در مرکز سایه زمین روی 31 درجه شمالی تنظیم شده است که به دلیل عرض جغرافیایی 38 درجه ای تبریز، این شهر بهترین و مناسب ترین نقطه جهان برای رویت ماه گرفت است.
وی با اشاره به تاریخچه علم نجوم در ایران و پیشرو بودن کشور در زمینه های گوناگون نجوم، گفت: ایران در قرن سوم هجری مهد ستاره شناسی و علم نجوم در جهان بود و در آن دوران خبری از این علم در آمریکا و اروپا نبود.
استاد دانشگاه تبریز، پیشرفت علم نجوم طی سال های اخیر در ایران را سریع و بسیار مطلوب ارزیابی کرد و با اشاره به استقبال جوانان از این علم بی کران، یادآور شد: این استقبال که امروز در جریان برگزاری مدرسه تابستانی مشترک اختر فیزیک بین دانشگاه تبریز و دانشگاه های فرانسه در حال برگزاری است، به وضوح مشاهده می شود.
عجب شیری زاده، تحقیقات علم نجوم در ایران و انتشار مقالات مختلف در مجلات علمی جهان توسط محققان ایرانی را خوب توصیف کرد و گفت: در این زمینه جمهوری اسلامی ایران نه هم ردیف بلکه بالاتر از سطح بین المللی فعال است.
وی برگزاری کارگاه علمی و تخصصی مدرسه اختر فیزیک در دانشگاه تبریز را موفقیت آمیز دانست و اظهار داشت: با وجود تعطیلی دانشگاه تبریز و برگزاری این کارگاه در روز تعطیل، استقبال جوانان از آن بسیار خوب و امیدوارکننده است.
به گزارش ایرنا ماه گرفتگی امروز پنجم مرداد 1397 برابر با 27 جولای 2018 یکی از خاص‌ ترین رویداد‌های نجومی سال‌های اخیر است و همزمان با این ماه ‌گرفتگی می ‌توان مریخ را از نزدیک ‌ترین فاصله مشاهده کرد.
در این رویداد، ماه در اولین مرحله گرفت، وارد نیم سایه زمین می شود که نشان از آغاز گرفت است و سپس ماه به تدریج بیشتر داخل نیم سایه زمین فرو می رود تا در نهایت لبه ماه وارد تمام سایه زمین شود.
تبریز بهترین و طلایی‌ ترین نقطه عرض جغرافیایی در جهان برای رصد طولانی‌ ترین ماه گرفتگی قرن حاضر در روز پنجم مرداد ماه است.
در مدرسه اخترفیزیک ایرانی - فرانسوی که به صورت کارگاه علمی - تخصصی تا زمان ماه گرفت و ساعت های پایانی امروز فعالیت می کند، محققان و دانشمندان مشهوری از ایران و فرانسه پیرامون موضوعات مختلف و متنوع ماه گرفتگی و سیاره های اطراف کره زمین به بحث و تبادل نظر می پردازند.
پرفسور ژان پیر روزولت استاد برجسته مرکز رصد دانشگاه 'نیس' فرانسه از جمله سخنرانان این کارگاه است که در مقاله ای با عنوان 'خورشید ما، چرخ سماوی قدیمی به عنوان ستاره جوان' به سخنرانی می پردازد.
ژان موعت با مقاله سایه ماه، فیلیپ مورل با مقاله سایه عالی سیاره مریخ و ژان لوک مارتین با مقاله آماده سازی برای رصد از جمله دانشمندان نجوم شناس فرانسوی هستند که در این کارگاه علمی و تخصصی سخنرانی می کنند.
3038/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.