حسین نجاتی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه این کالاها به حدود 101 کشور جهان صادر شده است، افزود: این میزان صادرات نسبت به همین مدت در سال گذشته از نظر ارزش حدود 200 میلیون دلار افزایش یافته است.
وی میزان صادرات کالای غیرنفتی در 9 ماه سال گذشته را حدود 1.3 میلیارد دلار اعلام و اظهار کرد: امسال کالاهای صادراتی استان از نظر ارزش بیش از 15درصد افزایش یافته است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی یادآوری کرد: 45.5 درصد کالاهای صادارتی استان صنعتی بوده و بقیه مربوط به سایر محصولات از جمله پتروشیمی، کشاورزی، فرش و صنایع دستی و فلزات است.
نجاتی با بیان اینکه صادرات از گمرکات استان در 9 ماهه سال گذشته منفی بود، ادامه داد: در سال جاری صادرات از گمرکات آذربایجان شرقی مثبت شده و واحدهای صنعتی صادرات خود را از گمرکات استان انجام می‌دهند.
وی گفت: کالاهای صادراتی استان بیشتر به کشورهای عراق، ترکیه، افغانستان، ارمنستان، گرجستان، آذربایجان، روسیه، پاکستان، ایتالیا و بلغارستان صادر شده است.
آذربایجان شرقی با 3.9 میلیون نفر جمعیت در شمال غرب کشور با برخورداری از گمرک های تبریز، جلفا، نوردوز، بناب و مراغه در عرصه صادرات و واردات کالا فعال است.
داشتن ظرفیت های تولیدی - صنعتی بالا در سایه فعالیت بیش از 4 هزار واحد تولیدی، داشتن مرز مشترک با جمهوری های آذربایجان و ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان از جمله مزیت های نسبی استان در حوزه صادرات است.
آذربایجان شرقی همچنین دروازه صادرات کالاهای کشورمان به بازار 300 میلیونی کشورهای همسود و نیز اروپا از طریق ترکیه محسوب می شود.
خبرنگار: پرویز بابائی ** انتشار دهنده:رستگار
8023/6183
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.