به گزارش ایرنا، احمد دادرس فیاض روز چهارشنبه در آیین افتتاحیه کنگره بزرگداشت استاد حیدر عباسی (باریشماز) در تالار عبدالقادر مراغی افزود: این آیین فرهنگی و هنری برای گرامیداشت 74 سال تلاش خستگی ناپذیر استاد در عرصه شعر و ادب این مرز و بوم برگزار می شود.
وی ادامه داد: برگزاری این کنگره با رویکردی فرهنگی فقط با موافقت این استاد فرهیخته فرهنگ و هنر شهر تاریخی مراغه ممکن شده و در این راستا تلاشی برای به تصویر کشیدن گوشه ای از آثار بزرگ این معلم اخلاق است.
وی اضافه کرد: این کنگره در قالب بخش های مختلفی از جمله برگزاری دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی این شهرستان با محوریت آثار استاد حیدرعباسی، رونمایی از کتاب ' من اوزگه دیر، اونوت منی' با مضمون تحلیلی بر آثار استاد، شب شعر، چاپ و ارائه مقالات علمی و ادبی و نیز رونمایی از تندیس استاد باریشماز به مدت 2 روز برگزار می شود.
وی با بیان اینکه دبیرخانه این کنگره پذیرای بیش از 100 اثر و مقاله فرهنگی و هنری از سراسر کشور بوده است گفت: با داوری این آثار، 10 قطعه شعر، هشت مقاله، 2 عنوان ترجمه و 10 مقاله به صورت سخنرانی در این کنگره برای شرکت کنندگان ارائه می شود.
شهردار مراغه نیز در این آیین با اشاره به شخصیت فرهنگی و هنری استاد باریشماز گفت: برگزاری این کنگره فرصتی مناسبی برای تبیین جایگاه فرهنگی، هنری و اجتماعی این استاد بزرگ فرهنگ و ادب خطه آذربایجان است.
محمدرضا احمدی افزود: استاد باریشماز در طول سال ها زندگی پربار خود، همواره در راستای اعتلای فرهنگ و ادب این مرز و بوم تلاش و مجاهدت کرده و تجلی شعور و آگاهی مردم این مرز و بوم در عرصه های مختلف است.
وی ادامه داد: این استاد، پاسدار نجابت کلامی و ادبی شهر فرهنگ و تاریخی مراغه در طول سال هابوده است.
وی اضافه کرد: شهرداری مراغه نیز در راستای ارج نهادن به جایگاه این استاد شعر و ادب، از تندیس ساخته شده استاد در یکی از میادین شهر همزمان با این کنگره پرده برداری می کند.
رئیس دانشگاه مراغه نیز در این آیین با اشاره به ابعاد فرهنگی آثار استاد گفت: استاد حیدرعباسی همواره دلبستگی خود به ائمه معصومین و اهل بیت (ع) را در آثار خود تجلی داده و آموزه های قرآنی و نهج ابلاغه را سرلوحه اشعار خویش داشته است.
محمدعلی لطف الهی افزود: ارج نهادن به مقام استاد باریشماز رسالتی بر دوش همه آحاد جامعه به ویژه اهل فرهنگ و هنر بوده و امروز باید به داشتن چنین شخصیت فرهنگی در این شهرستان افتخار کرد و بالید.
معاون دانشگاه آزاد اسلامی مراغه نیز در این آیین گفت: رسالت کنونی ما در عصر حاضر قدردانی و گرامیداشت شخصیت ها و سرمایه های بزرگ فرهنگی و هنری جامعه مان است.
بابک پورقهرمانی افزود: جایگاه هنری استاد تا جایی بوده که شهرت ادبی آثارشان فراتر از کشورمان در کشورهای منطقه نیز پیچیده است.
استاد حیدرعباسی نیز در این آیین با تقدیر از برگزاری این کنگره گفت: از کسانی که برای این حرکت تلاش ها کرده و از شرکت کنندگان در این کنگره تقدیر کرده و باید بگویم که ادب حکم می کرد که خاک پای شما عزیزان می شدم.
به گزارش ایرنا، در این آیین اساتید شعر و ادب از جمله استاد کریمی مراغه ای، نادر الهی، ودود دوستی و چندین شاعر به سرودن اشعاری با مضامین تجلیل از مقام استاد باریشماز و فرهنگ و هنر خطه آذربایجان به زبان ترکی پرداختند.
حیدر عباسی در سال 1322 در شهر مراغه متولد شد تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در مراغه و تحصیلات عالی را در دانشگاه آذرآبادگان با اخذ لیسانس زبان و ادبیات انگلیسی به پایان رساند.
حیدر عباسی متخلص به باریشماز به 6 زبان انگلیسی، فرانسه، روسی، عربی، فارسی و ترکی مسلط است و در زمینه هنر نقاشی و خوشنویسی نیز جزو اساتید به شمار می رود و خالق آثار ارزشمندی چون ترجمه مثنوی معنوی و نهج البلاغه به زبان ترکی است.
وی همچنین بیش از 10 کتاب نفیس شعر و نمایشنامه ترکی نوشته است.
آثار باریشماز سرشار از ادبیات غنی آذربایجان است و یحیی شیدا آثار وی را دایره المعارف ترکی عنوان کرده است.
کتاب‌ هایی از جمله نغمه داغی، چاغیریلمامیش قوناقلار، ادوملو دیره ک، کعبه و قانلی اذان، یار و نار، دارتیلمامیش دنلر، دووارلار، سس، والعصر، شرح انور (ترجمه و تفسیر مثنوی) در چهار جلد، ترجمه ترکی نهج البلاغه، تبت یدا، گولنده هر زامان، اونودولماز خاطیره لر، قوشمالار و غزللر، دؤردلوک لر و ... را به نگارش درآورده است.
کتاب مثنوی وی در جمهوری آذربایجان و ترکیه به زبان ترکی، کتاب کعبه و قانلی اذان و یار و نار به زبان آلمانی و بسیاری از اشعارش در مجلات امریکا و کانادا ترجمه و چاپ شده است.
کنگره سراسری بزرگداشت استاد حیدر عباسی (باریشماز) به مدت 2 روز ١٥ و ١٦ آذرماه سالجاری در محل مجتمع فرهنگی هنری عبدالقادر مراغه و با حضور اساتید، صاحبنظران و شعرا از سراسر کشور برگزار می شود.
شهرستان مراغه با حدود 250 هزار نفر جمعیت در 127 کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
خبرنگار: ابراهیم مطلوبی*** انتشار: عیسی عطاپور
7487/3077
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.