به گزارش ایرنا، مجید ملانوروزی شامگاه پنجشنبه در آئین اختتامیه هفتمین جشنواره سراسری عکس رضوی در تالار خاقانی خانه فرهنگ تبریز افزود: دیوان حافظ، مثنوی معنوی مولوی، آثار سعدی و بسیاری از ذخایر و میراث فرهنگی کشور به خاطر ارتباط آن ها با فرهنگ های بشری، دینی و قدسی در ذهن، زبان و میراث کهن مردم این مرزو بوم ماندگار شده است.
وی اظهار کرد: فرهنگ رضوی با روح و جان همه ما آمیخته شده و هنری که بتواند با این فرهنگ خودش را پیوند بزند همیشه هم از لحاظ آرمانی زنده و جاوید خواهد ماند و هم به لحاظ اجتماعی و فرهنگی بار معنوی مطلوب هنر روزگار را با خودش حمل می کند.
مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآوری کرد: هنر، معارف و زبان دینی مولفه هایی دارد و مولفه های آن در طول زمان تعادل ها، تناسب ها و مسایل زیبا شناختی خاصی داشته و با بسیاری از هنرهای بشری فرق می کند.
ملانوروزی ادامه داد: هنرمندانی که در این حوزه کار می کنند باید زبان و فرهنگ دینی را پیدا کنند زیرا عکاسی رضوی با عکاسی های خبری، مستند، ورزشی و گردشگری متفاوت بوده و در آن چارچوب و قالب عکس باید از تعادل و تناسب قدسی و معنوی برخوردار باشد.
وی گفت: آرمان های معنوی، هنر موعود و مطلوب ما با تدین، دیانت و فضای قدسی آمیخته شده و شاید دین هیچ گاه معرفتی به اندازه هنر ارزشمند نیافته تا از این محتوا و بار معرفتی هنر برای تثبیت خود در روزگاران استفاده کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز در این جشنواره با قرائت پیام سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این جشنواره گفت: دامنه و گستره تعالیم رضوی به قدری وسیع است که کار و بیان هنری در این عرصه برای سال های سال استعداد و ظرفیت وجود دارد.
محمد محمدپور، افزود: به قدری علاقه و دلبستگی مردم به ساحت رضوی گسترده و عمیق است که اگر سال ها، دهه ها و سده ها به این موضوع پرداخت شود برای همه هنروران و فرهیختگان جای صحبت، قلم زدن و ایفای اثر هنری وجود دارد.
وی اظهار کرد: در جهان کنونی نیاز بشریت به معنویت و تعالیم اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و تعالیم رضوی به قدری گسترده است که تلاش هنرمندان برای پرداختن به این تعالیم هیچ وقت تمام شدنی نیست.
به گزارش ایرنا، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی یادآوری کرد: در زمان کنونی جوانان و نسل های فعلی و آینده ما نیاز دارند، بدانند که معنا و مفهوم زندگی بشر چیست و به عمق این حیات دست یابند.
محمدپور، ادامه داد: تلاش و مساعی بشر کنونی نشان می دهد که جهان دنیوی پاسخگوی نیازهای بشر نبوده و مردم جهان فارغ از دین و مذهب به ویژه نسل های فعلی و آینده نیاز دارند که بدانند که دلبستگی به ساحت رضوی و حریم ولایت و مقام رضوی چرا و چگونه می تواند در زندگی آحاد بشر تحول مثبت ایجاد کند.
وی با اشاره به هفتمین دوره جشنواره سراسری عکس رضوی گفت: هر سال این جشنواره نسبت به گذشته بالنده تر شده و موضوعات جدید و بکر از زندگی معنوی مردم و آداب زیارت آن ها به این جشنواره ارایه می شود و این امر نشانگر گستردگی راه پیش رو برای ادامه این جشنواره است.
در این آئین ضمن قرائت بیانیه هیات داوران هفتمین جشنواره سراسری عکس رضوی از استاد عکاس کمال شب خیز با اهدای لوح و جوایزی تجلیل و از دانشنامه رضوی رونمایی شد.
هفتمین جشنواره سراسری عکس رضوی از سری برنامه های پانزدهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا (ع) است که در تبریز برگزار ‌شد.
اهداف این جشنواره اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فعالیت های فرهنگی، ادبی مذهبی مرتبط با سیره پاک ائمه‌ی معصومان به ویژه حضرت امام رضا(ع) و گرامیداشت تولیدکنندگان و پدیدآورندگان آثار برتر فرهنگی، هنری در زمینه سیره، شخصیت و معارف حضرت امام رضا(ع) و کمک به انتشار گسترده تر آن است.
این جشنواره سراسری توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی با همکاری شورای فرهنگ عمومی، معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کانون فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان شرقی، انجمن هنر عکاسی، انجمن سینمای جوان- دفتر تبریز، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد و سازمان بسیج هنرمندان استان برگزار ‌شد.
خبرنگار.ع:پرویز بابائی ** انتشار دهنده: محمد رستگار
8023/6183
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.