جماران ورزشی: دومین دوره آلاستار لیگ برتر بسکتبال ایران روز جمعه 26 بهمن ماه برگزار شد که با قهرمانی تیم سعید داورپناه به پایان رسید.
این تورنمنت که الگو گرفته از آلاستار اِن بی ای است در اولین دوره با توجه به کیفیت بالایی که داشت موجب برگزاری رقابتی جذاب شد اما در این دوره حواشی زیاد از مجریان کِسل کننده گرفته تا نبود تجهیزات انتقادات زیادی را رقم زد.
نوید آرازشی مسئول برگزاری دومین دوره آلاستار بسکتبال لیگ برتر ایران در گفتوگوبا خبرنگار ورزشی جماران، در خصوص ایراداتی که تبلیغات این تورنمت داشت و موجب شد سالن تقریبا خالی از تماشاگر باشد گفت: تفاوت اولیه مسابقات امسال با سال گذشته در این بود که سال قبل اسپانسر وجود داشت؛ موضوع بعدی این که سال گذشته مسابقات طبق تاریخی که از قبل تعیین شده بود برگزار شد؛ یعنی از شش ماه قبل برنامه ریزیها انجام شد و با صحبتهایی که با کمیته اجرایی صورت گرفت طبق برنامه پیش رفت.
او افزود: امسال در تاریخ برگزاری دچار چالش شدیم زیرا در برنامه ریزی اولیه قرار بود این رویداد در تاریخ دیگری برگزار شود و ما حدود سه ماه زمان داشتیم اما طبق جلساتی که برگزار شد اساتید دیدند اگر بخواهیم به عنوان مثال اسفند ماه یا اوایل سال آینده مسابقه را برگزار کنیم بازیکنان در مراحل حساس لیگ هستند بنابراین نمیتوانند شرکت کنند یا اگر شرکت کنند بازخورد لازم را شاید نداشته باشد به همین دلیل با توجه به بازه زمانی که بازیکنان در اختیار تیم ملی بودند، نه در اختیار باشگاه تصمیم بر این شد 26 بهمن که مصادف بود با روز استراحت آنها مسابقات برگزار شود که اتفاقا بازیکنان حاضر در اردو هم گفتند ما یک روز جمعه استراحت داریم که آن هم مسابقات گذاشتید. بنابراین با توجه به شرایط و زمان کوتاه نتوانستیم آن طور که باید تبلیغات گستردهای داشته باشیم. اشتباهات رایج در پوسترها را هم قبول داریم و در فدراسیونها این اشتباه بزرگی محسوب میشود اما این که با این اشتباهات تمام زحمات را زیر سوال ببریم درست نیست.
آرازشی در خصوص ناراحتی اسپانسر سال گذشته و صدور بیانیه به دلیل استفاده فدراسیون از کلیپ دوره اول آلاستار بدون صحبت با آن برند تصریح کرد: من خودم جزو عواملی بودم که برند را به فدراسیون معرفی کردم زیرا با توجه به مسئولیتی که در بسکتبال سه نفره داشتم این برند در رویدادهای این بخش جزو حامیان ما بود و حتی طراحی و ساخت حلقه تخصصی بسکتبال سه نفره را استارت زد و به واسطه این همکاری من برای آل استار سال گذشته برند را معرفی کردم. همه چیز خوب بود اما متاسفانه طبق تفاهم نامهای که میان فدراسیون و این برند انجام شد گزارش کاری به فدراسیون ارائه نشد و قطع همکاری صورت گرفت. آیا فدراسیون متولی اصلی آل استار نیست؟ یک برندی روند کاری را انجام نمیدهد و قطع همکاری صورت میگیرد اما آیا فدراسیون که رویدادی را در این سطح از کیفیت برگزار کرده آیا نمیتواند از عکس و فیلمهای قبل استفاده کند؟ اتفاقا به نظر من انتشار این فیلم موجب کمک به برند خواهد شد زیرا دیده میشود و استفاده کافی را از رویداد آل استار برد.
مسئول برگزاری دومین دوره آلاستار در خصوص این که این مسابقات حتی بدون توپ اختصاصی و با توپهای پنجره جام جهانی که فیبا داد برگزار شد گفت: بله کاملا درست است؛ با توجه به کمبود زمان حتی دبیر فدراسیون تلاش کرد از دبی توپهای مناسب را تهیه کند چون باید هم سایز و هم وزن توپ اصلی باشد اما توپها نرسید و ما مجبور شدیم با خلاقیتی که داشتیم توپها را تغییر بدهیم که در محل برگزاری تمایز قابل تشخیص بود. من حتی با اسپانسر سال قبل تماس گرفتم و گفتم با توجه به کمبود زمان ما در بخش سه امتیازی از توپهای شما که سال گذشته محول کردید استفاده کنیم تا تبلیغات شما هم در این بخش باشد که او گفت با توجه به شرایط پیش آمده ما علاقه مند به همکاری نیستیم که همین پاسخ را به جواد داوری انتقال دادم و مجبور شدیم در کوتاه ترین زمان ممکن با وضعیت متفاوت شرایط را مهیا کنیم.
نوید آرازشی در خصوص استفاده از هلی شات در سالن مسابقات که علاوه بر خطرناک بودن موجب اخلال در برگزاری مسابقات و انجام مجدد پرتابهای سه امتیازی در بخش فینال شد تصریح کرد: کاملا موافق هستم و استفاده از چنین تجهیزاتی در مسابقات رسمی کاملا غیرقانونی است و از نظر امنیتی هم بهتر است وجود نداشته باشد. بخش رسانه ما تصمیم گرفت این روند باشد البته هلی شات هم نبود و خیلی کوچک بود و از نظر آسیب زدن هم با هلی شات که پرههای بزرگتری دارد قابل مقایسه نیست. تیم رسانه علاقهمند بود به این که بتواند فیلمهای جذاب تری برای دیده شدن بسکتبال بگیرد. این اتفاق نباید رخ میداد اما تجربهای برای رویدادهای بعد شد.
او در مورد این که سازمان لیگ باید این مسابقات را برگزار میکرد اما به دلیل این که این اتفاق رخ نداده ناراحتی رئیس سازمان لیگ را به همراه داشت، گفت: تمام تصمیماتی که گرفتیم با هماهنگی میثم علی پور بود و من حتی دیداری با او داشتم و به دلیل این که در این زمان کوتاه آل استار را طبق برنامه سازمان لیگ برگزار کردیم، تشکر کرد. من هم عقیده دارم مسئول برنامه ریزی چنین رویدادی سازمان لیگ است اما این که فدراسیون همکاری میکند و به هر دلیلی سازمان لیگ اعلام کرده فدراسیون این روند را ادامه بدهد یکی از علت ها این است که بازیکنان در اردو تیم ملی بودند اما این که علی پور گلایه کند که چرا فدراسیون این مسابقات را برگزار کرده درست نیست.
در رویدادهای آلاستار معمولا از داوران باتجربه و شناخته شده استفاده میشود آرازشی در پایان در پاسخ به این سوال که به چه دلیل در دومین دوره آل استار از داوران ناشناخته استفاده شد تصریح کرد: هم زمان با برگزاری این رویداد تمام داوران ما در کلینیکی که به میزبانی شهرکرد بود حضور داشتند و حتی چند داوری هم که کمیته داوران معرفی کرد اجازه گرفتند و از شهرکرد خودشان را به این مسابقه رساندند. باز هم میگویم این کمبود زمان کار ما را سخت کرد. ما هم دوست داریم داوران سطح بالا در آل استار شرکت کنند اما از نظر فنی هم بخواهیم نگاه کنیم قضاوت چنین رقابتی نیاز به تخصص خیلی بالایی ندارد چون بیشتر حرکات نمایشی است.