حجت الاسلام و المسلمین علی کمساری رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س) تصریح کرد: تاکنون صدها کتاب و آثار در موسسه تولید شده است و گنج ارزشمندی وجود دارد. از طرف دیگر، تسهیل دسترسی به این آثار مطالبه عمومی بوده است، اما در این خصوص ملاحظاتی وجود داشت که در نهایت یادگار امام دستور دادند محققین و مردم بتوانند به راحتی به این آثار دسترسی داشته باشند و لذا برای آن ملاحظات تدبیری اندیشه شد.

به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام و المسلمین علی کمساری، در آیین رونمایی از نسخه جدید نرم افزار مجموعه آثار امام خمینی(ره) به ضمیمه آثار شهید آیت الله سید مصطفی خمینی و مجموعه تبیان که پیش از ظهر امروز دوشنبه ۸ خردادماه در حسینیه جماران برگزار شد، اظهار کرد:در موسسه تنطیم و نشر آثار دو راهبرد اساسی از گذشته مورد توجه بوده است که جدیدا پر رنگ شده است.

وی افزود: راهبرد نخست تعامل با تمام بخش ها و سازمان و ارگان های نظام چه در بخش دولتی و خصوصی است و در این خصوص  یادگار امام به عنوان تولیت موسسه توصیه اکید داشتند.

رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س)با تاکید راهبرد ارتباط با سایر بخش‌ها گفت: در برنامه پنج ساله موسسه این راهبرد را مدنظر داریم و تاکنون تفاهم نامه‌های متعددی با سازمان‌ها و بخش‌های مختلف منعقد شد و فعالیت مشترک با سازمان های دیگر تعریف کردیم.

کمساری عنوان کرد: راهبرد دوم فراهم کردن زمینه عمومی کردن دستاوردها و تولیدات موسسه است تا همگان از تولیدات استفاده کنند که با کمترین هزینه و کوتاه‌ترین زمان به آثار امام دسترسی پیدا کنند.

وی‌‌‌ ادامه داد: این گلایه همواره مطرح بود که محققان و دانشجویان با سختی به آثار امام دسترسی پیدا می‌کنند، به همین جهت تسهیل دسترسی را سیاست خود قرار دادیم.

رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س) تصریح کرد: تاکنون صدها کتاب و آثار در موسسه تولید شده است و گنج ارزشمندی وجود دارد. از طرف دیگر، تسهیل دسترسی به این آثار مطالبه عمومی بوده است، اما در این خصوص ملاحظاتی وجود داشت که در نهایت یادگار امام دستور دادند محققین و مردم بتوانند به راحتی به این آثار دسترسی داشته باشند و لذا برای آن ملاحظات تدبیری اندیشه شد.

کمساری با بیان این‌که این در گذشته نیز در موسسه تنظیم و نشر آثار امام(س) اقدامات خوب و ارزشمندی انجام شده است، اظهار کرد: از اقدامات مهم در خصوص تسهیل دسترسی به آثار امام(س) راه‌اندازی ویکی‌شیعه و ویکی‌فقه است و تاکنون 1200 مقاله در ویکی شیعه و ویکی فقه از اندیشه امام تولید و بارگذاری شد.

وی عنوان کرد: دانشنامه امام با بیش از ۱۱ هزار صفحه هم راه اندازی شده است که پر بازدید بوده و بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.

رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س) با اشاره به رونمایی از نسخه جدید نرم افزار مجموعه آثار امام خمینی(ره) به ضمیمه آثار شهید آیت الله سید مصطفی خمینی و مجموعه تبیان گفت: امروز با این رونمایی هم شاهد تحقق یکی از اضلاع این راهبرد تسهیل دسترسی عمومی به آثار امام هستیم.

کمساری عنوان کرد: در نسخه جدید آثار شهید آیت الله سید مصطفی خمینی نیز اضافه شده است و از این پس آثار این شهید از طریق وب قابل دسترسی است.  همچنین یکی از کارهای ارزشمند انتشار آثار موضوعی و تبیانی حضرت امام(س) بوده است که اکنون در نرم افزار قابل استفاده برای عموم است.

وی خاطرنشان کرد: در دوره جدید رویکرد ترویجی فرهنگی هنری و اجتماعی را در موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(س) پیش برده‌ایم، اما به هیچ وجه از فعالیت های پژوهشی کاسته نشد، بلکه افزوده شده است.

به گزارش خبرنگار جماران، حجت‌الاسلام ‌والمسلمین محمدحسین بهرامی نیز در این آیین اظهار کرد: امروزه با شبهات و سوالات نسل جوان و حتی محققین خارج کشور مواجهه می‌شویم‌ و به این جهت  احساس می‌شود که علی رغم کارهای بزرگ انجام شده، راه درازی و وظیفه سنگینی در خصوص آثار،افکار و‌اندیشه حضرت امام(س) داریم.

وی افزود: در مرکز نور وظیفه تسهیل دسترسی محققین به منابع و متون، کمک به پردازش‌های علمی و توسعه علوم اسلامی بر عهده داریم. و این‌که بتوانیم که آثار مفاخر اسلام و تشیع را به راحتی در دسترس محققین بگذریم.

رییس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی(نور) گفت: چنین اقداماتی جز از طریق فضای دیجیتال نمی‌‌تواند مورد دسترسی عمومی قرار نمی‌گیرد و انتشار مناسبی پیدا نمی‌کند. آثار بسیاری از بزرگان هنوز در فضای دیجیتال به صورت مناسب منتشر نشده است و از سوی دیگر پژوهشگران همواره در فصای دیجیتال به دنبال منابع و آثار‌ علمی هستند.

بهرامی عنوان کرد: خدا را شکر می‌کنیم محصولات و تولیدات مرکز نور در حوزه علوم اسلامی مورد اتکاء محققان و پژوهشگران داخلی و خارجی است. امروزه بانک‌های اطلاعاتی برخط و مجلات تخصصی نور علاوه بر مراکز حوزه و دانشگاهی کشور در مراکز دانشگاهی جهان مورد استفاده و استشهاد است.به ویژه دانشگاه‌های که رشته‌های اسلام‌شناسی و شیعه‌شناسی دارند، مطالعات خود را بر پایه این بانک‌های اطلاعاتی انجام می‌دهند.

وی با بیان این‌که اسلام ناب را از زبان امام خمینی (س) شناخیتم، تصریح کرد: همواره دنبال این بودیم که دین خود را به حضرت امام(س) و آثار وی ادا کنیم و دنبال این هستیم که به بهترین شکل و در دسترس‌ترین شکل آثار امام(ره) را در اختیار مخاطب قرار دهیم. 

رییس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) اظهارکرد:۱۵ سال پیش نسخه اول مجموعه آثار حضرت امام(س) تدوین شد و‌ چندین سال بعد نسخه دوم به صورت دیجیتال انجام شد و اکنون با همکاری موسسه تنظیم و‌ نشر آثار حضرت امام(س) سومین نسخه هم‌ عرضه شده است که مجموعه تبیان و همچنین آثار شهید آیت الله سید مصطفی خمینی نیز گردآوری و در آن ارائه شده است.

بهرامی گفت: امیدواریم وظیفه‌ای که در قبال حضرت امام(ره) داریم به خوبی ادا کنیم‌ و امام و شهدا دعاگوی ما باشند. همچنین از یادگار امام آیت الله سید حسن خمینی بابت این‌که زمینه این کار مشترک را فراهم کردند، تقدیر و تشکر می‌کنم.

همچنین حجت الاسلام و المسلمین راشدی‌نیا معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی(نور) در این مراسم اظهار کرد: ما با مشکل عدم شناخت آثار امام(ره) در حوزه‌های مختلف مواجه هستیم.

وی افزود: با انتشار آثار امام(س)، دوست‌داران حضرت امام می‌توانند نظرات و اندیشه امام آنچنان که هست، روایت کنند و در مقابل دشمنان امام نمی‌توانند به راحتی نظرات امام را تحریف کنند و امام را بر اساس کتابی که در جوانی نازل بر کتاب دیگری نوشته‌اند، تحلیل کنند.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی(نور) با اشاره به ویژگی نسخه جدید نرم افزار مجموعه آثار امام خمینی(س) گفت: جامعیت امام(س) و جنبه‌های که بعضا دیده نمی‌شود، در این نرم افزار به خوبی قابل تشخیص است.

راشدی‌نیا عنوان کرد: امام خمینی (س) مبنا، ملاک و معیار انقلاب اسلامی ما است. هر حرفی، هر حرکتی، هر سیاستی و هر گفت‌وگوی معیار حضرت امام (س) است. برای بررسی این‌که آنچه رخ می‌دهد مطابق است با حضرت امام (س) یا نه، باید به آثار ایشان مراجعه کرد. 

وی خاطرنشان کرد: نرم افزار مجموعه آثار امام خمینی(س) سالایانه به‌روز رسانی می‌شود و تمام آثار و متون برچسب گذاری شده است که جستجو آثار را آسان می‌کند.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) اظهار کرد: جستجو در نرم افزار نسبتا هوشمند است و به مخاطب در جستجو خدمات بسیاری ارائه می‌دهد.

بهرامی با بیان این‌که روزانه ۳۰۰هزار نفر از نرم‌افزار مرکز نور بازدید می‌کنند، خاطرنشان کرد: محققین خارجی می‌توانند از طریق نسخه وب به این نرم‌افزار دسترسی پیدا کنند.حدود نیمی از مراجعه کنندگان از خارج کشور هستند. بعد از ایران، بیشترین مراجعه کننده از کشور مصر است و کاربران کشورهای الجزایر، تونس و مراکش به ترتیب در رده‌های بعدی بیشترین مراجعه کننده هستند.

به گزارش خبرنگار جماران،  این سومین نسخه از مجموعه آثار حضرت امام راحل(س) است که با همکاری موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) و  مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) تهیه و تدوین شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.