گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران؛

محمود صادقی: اتفاقی که در خصوص کانون وکلا افتاده، بی‌سابقه است/ خدشه وارد کردن به استقلال نهاد وکالت، اولین ضربه را به نهاد قضاوت می‌زند

محمود صادقی، حقوقدان به جماران گفت: هر مقدار که کانون وکلا از مداخلات دستگاه های حاکمیتی مصون بماند، بهتر می تواند به نقش بایسته خود دست یابد. این نوع مداخله ها باعث افزایش دلسردی و نارضایتی و همچنین تشدید فاصله بین دستگاه قضایی و وکلا می شود.

پایگاه خبری جماران: در روزهای اخیر، ردصلاحیت های گسترده کاندیداهای انتخابات کانون وکلای دادگستری به موضوعی برای انتقاد عده ای از وکلا و حقوقدانان تبدیل شده است.

در همین رابطه، محمود صادقی نماینده سابق مجلس و حقوقدان به جماران گفت: «خدشه وارد شدن به استقلال نهاد وکالت، اولین ضربه را به نهاد قضاوت می زند. زیرا این دو نهاد مکمل یکدیگر بوده و معروف است که دو بال فرشته عدالت هستند.»

محمود صادقی در گفت وگو با خبرنگار جماران، اظهار داشت: کانون وکلا به عنوان نهادی مستقل و غیردولتی با سابقه دیرینه در تاریخ حقوقی ما است. شایسته نیست کانونی که استقلال خود را در دوره طاغوت و با مبارزه به دست آورده است، در معرض مداخلات دستگاه های حاکمیتی قرار گیرد. وی افزود: امروز تنها مسأله انتخابات کانون مطرح نیست، بلکه این نهاد در طول ۴ دهه گذشته مستمرا مورد تعدی قرار گرفته است. مداخله در دوره اخیر نیز که در ساختار آن رخ داده است، استقلال کانون وکلا را خدشه دار می کند.

 

اتفاقی که  در خصوص کانون وکلا افتاده، بی سابقه است

مداخله ها باعث افزایش دلسردی و نارضایتی و همچنین تشدید فاصله بین دستگاه قضایی و وکلا می شود

 

صادقی ادامه داد: به نظرم اتفاقی که اخیرا در خصوص کانون وکلا افتاده است، بی سابقه و یا دست کم در نوع خود کم سابقه بوده است. خدشه وارد کردن به استقلال نهاد وکالت، اولین ضربه را به نهاد قضاوت می زند. زیرا این دو نهاد مکمل یکدیگر بوده و معروف است که دو بال فرشته عدالت هستند. این حقوقدان گفت: هر مقدار که کانون وکلا از مداخلات دستگاه های حاکمیتی مصون بماند، بهتر می تواند به نقش بایسته خود دست یابد. این نوع مداخله ها باعث افزایش دلسردی و نارضایتی و همچنین تشدید فاصله بین دستگاه قضایی و وکلا می شود.

 

وقتی عمل و نظر از هم فاصله داشته باشد، باعث فروریختن امیدها می شود

 

وی در ادامه بیان کرد: این اقدام حتی اگر سیاسی هم نباشد بازتاب ناخوشایندی در میان افکار عمومی دارد و اگر با انگیزه سیاسی بوده باشد، تأثیر بیشتری خواهد گذاشت. آقای محسنی اژه ای در طول مدتی که رئیس قوه قضاییه شده، دیدگاه های متفاوت از پیشینیان خود را دنبال کرده و اقداماتی هم برای اصلاح این قوه انجام داده که امیدوار کننده بوده است. اما این نوع مداخله کاملا مخالف با آن چیزی است که آقای اژه ای اعلام کرده است. وقتی مقام عمل و نظر از هم فاصله داشته باشد، باعث فروریختن امیدها و انتظاراتی می شود که از آقای اژه ای ایجاد شده بود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.