در گفت و گو با جی پلاس؛

توضیحات نماینده کارگران معترض معدن منوجان کرمان درباره علت اعتراضات

اسماعیل محمودی رییس شورای کارگران معدن آسمینون منوجان در جنوب کرمان درخصوص اتفاقات روزهای اخیر توضیحاتی ارائه کرد.

لینک کوتاه کپی شد

گروه اقتصاد و درآمد جی پلاس:  اسماعیل محمودی رییس شورای کارگری معدن آسمینون منوجان در رابطه با تجمع اخیر کارگران این معدن، به خبرنگار جی پلاس گفت: مشکلات معدن آسمینون منوجان که توسط شرکت بهره بردار بهره برداری می شود، از سه سال پیش آغار شد که به برخی از آنها از جمله عدم طبقه بندی شغلی، انباشت حقوق معوق، لغو سرویس ایاب و ذهاب کارگران و عدم پرداخت حق اولاد می توان اشاره کرد. 

محمودی افزود: برخی از کارگران که بر روی دستگاه های معدن کار می کنند را مجبور کرده اند که به میزان 10 درصد از دستگاه ها را ضمانت نامه بانکی ارائه دهند که گاها ارزش این ضمانتنامه ها به 500 میلیون تومان می رسد! 

وی افزود: هزینه ای که برای غذای کارگران در این معدن پرداخت می شود 1000 تا 1500 تومان است که هزینه خرید تنها یک نان است. 

او همچنین در خصوص بیکار شدن کارگران در سال جدید گفت: مالک خصوصی معدن علی رغم مصوبات شورای تامین از پرداخت حقوق کارگران پرهیز می کرد تا اینکه در اسفند سال 99 شرکت را تعطیل کرد و یک ماه کارگران بیکار ماندند و پس از رایزنی ها قرار بر این شد که از ابتدای اردیبهشت مشغول به کار شویم که مدیریت شرکت اعلام کرده یک قرارداد یک ماهه با کارکنان بسته می شود و از ابتدای خرداد بایستی با پیمانکار قرار داد ببندید نه شرکت اصلی که بهره بردار فعلی معدن است.

رییس شورای کارگری این معدن با بیان اینکه کارفرما تهدید کرده بود که در صورت امضا نکردن قرارداد با پیمانکاران، شرکت را تعطیل خواهد کرد، بیان کرد: پس از تعطیل شدن مجدد معدن، امروز جلسه ای با حضور برخی مسئولین برگزار شد که در آن بر لزوم رعایت حقوق کارگران تاکید شد که در آن مقرر گردید سرویس های ایاب ذهاب، حق اولاد و تمدید قرارداد توسط شرکت بهره بردار لحاظ شود که متاسفانه رییس شرکت مصرانه تا آخرین لحظات جلسات بر تصمیم خود مبنی بر عدم تمدید قرارداد با کارگران پافشاری کرد و گفت آنها باید با پیمانکاران قرارداد بندند وگرنه شرکت را تعطیل می کند.

نماینده کارگران این معدن درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا کارگران از انعقاد قرارداد با پیمانکاری غیر از شرکت بهره بردار مخالف می کنند گفت: مادامی که ما با خود شرکت اصلی به عنوان مالک معدنی که از سوی دولت به او واگذار شده، قرارداد داریم امنیت شغلی مان تا زمان وجود منابع معدنی در این معدن برقرار است و به کار خود ادامه می دهیم اما اگر زیر نظر پیمانکار برویم ممکن است بعد از یک سال شرکت مالک با آن پیمانکار قرارداد نبندد و ما را به این خاطر که کارگر او نبودیم نپذیرد و اخراج شویم. 

وی همچنین به تجربه های تلخی که در گذشته توسط این دست پیمانکاران رقم خورده اشاره کرد و می گوید: برخی از این پیمانکاران در معدن مشغول به کار بودند که حق بیمه و حقوق روزهای تعطیل مانند جمعه ها را پرداخت نمی کردند و می گفتند چون کار نکرده اید یا یکی از پیمانکارهای فعلی در روزهای اخیر چندین نیروی خود را به راحتی اخراج کرده است که اسناد آن را در اختیار شما خواهیم گذاشت. می خواهند ما را زیر نظر پیمانکارهایی ببرند که هم‌اکنون در حال اخراج کارگران هستند!

محمودی درپایان گفت: کارگران منتظر هستند که کارفرما نسبت به تمدید قراردادها با شرکت اصلی اقدام کند در غیر این صورت گفته اند که ممکن است دست به اقدامات دیگری بزنند.

دیدگاه تان را بنویسید