از زمان پایان یافتن نشست سران گروه هفت کشور صنعتی بزرگ جهان در «سیسیل» ایتالیا که در آن ترامپ موضع روشنی درباره توافقنامه پاریس درباره آب و هوا صادر نکرد و از کشورهای عضو پیمان«ناتو» نیز درباره پرداخت هزینه ها انتقاد کرد، صدراعظم آلمان انتقادهای خود از رئیس جمهور جدید آمریکا را متوقف نکرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه الاخبار در گزارشی نوشت:پیامدهای نخستین سفر خارجی ترامپ همچنان در موضع گیری های مختلفی که خودش یا هم پیمانانش اتخاذ می کنند ادامه دارد و برخی از این موضع گیری ها باعث تنش بزرگ در روابط آمربکا با آلمان شده است که در سخنان تند دو طرف علیه یکدیگر بازتاب پیدا کرده است.
درگیری کلامی میان «دونالد ترامپ»رئیس جمهور آمریکا در سایه رسیدن تنش میان دو کشور به مرز بی سابقه ای در تاریخ معاصر، شدید شد و ترامپ حمله سختی به آلمان و «آنگلا مرکل» صدر اعظم این کشور انجام داد.
از زمان پایان یافتن نشست سران گروه هفت کشور صنعتی بزرگ جهان در «سیسیل» ایتالیا که در آن ترامپ موضع روشنی درباره توافقنامه پاریس درباره آب و هوا صادر نکرد و از کشورهای عضو پیمان«ناتو» نیز درباره پرداخت هزینه ها انتقاد کرد، صدراعظم آلمان انتقادهای خود از رئیس جمهور جدید آمریکا را متوقف نکرده است.
ترامپ نیز همانطور که عادتش شده «توییتر» را برای پاسخ انتخاب کرد و صبح روز گذشته در توییتی نوشت:«کسری تجاری کلانی با آلمان داریم، از سوی دیگر آنها کمتر از آن چه باید پرداخت کنند به ناتو در جنبه نظامی اش پرداخت می کنند. این چیز بسیار بدی برای ایالات متحده آمریکاست و باید تغییر کند».
یک ساعت قبل از آن مرکل که معمولا کلمات خود را با دقت شدید انتخاب و پالایش می کند تکرار کرد:«بسیار ضروری است» که اروپا« بازیگر تاثیرگذاری در عرصه بین المللی شود» به ویژه به دلیل سیاست های آمریکا.وی تأکید کرد که روابط میان دو طرف پیمان ناتو «دارای اهمیت زیادی است» لیکن افزود که « با توجه به اوضاع کنونی، یک انگیزه بیشتر وجود دارد که اروپا سرنوشت خودش را به دست خودش تعیین کند».
صدراعظم آلمان در حاشیه دیدارش با «نارندا مودی» نخست وزیر هند تصریح کرد:«اروپا باید بازیگر فعال و تأثیرگذاری در مسائل بین المللی شود به همین دلیل به نظرم این بسیار اهمیت دارد».
سخنان مرکل در اروپا از جمله در ایتالیا بازتاب پیدا کرد و این کشور حمایت خود از ایده اینکه اروپا نقش قوی تری در عرصه بین المللی در مقابله با موضع گیری های ترامپ و خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بازی کند، را اعلام کرد.«پائولو جنتلونی»نخست وزیر ایتالیا پس از دیدارش با «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا در رم گفت:«ما بی تردید از ایده اینکه آینده اروپا در دست خودمان باشد حمایت می کنیم زیرا چالش های جهانی این را بر ما تحمیل می کند».وی افزود:« این از اهمیت روابط میان دو طرف ناتو یا ائتلاف با ایالات متحده آمریکا نمی کاهد.»
در همین بین «مارتن شولتز» رهبر حزب سوسیال دموکرات آلمان و کاندیدای صدراعظمی این کشور ترامپ را به نابودی ارزش های غربی و تضعیف همکاری بین المللی متهم کرد. وی به خبرنگاران در برلین گفت که رئیس جمهور آمریکا همکاری مسالمت آمیز میان کشورها که بر اساس احترام دوجانبه و تسامح است را تضعیف می کند.
به باور شولتز«انسان باید با چنین مردی و باورش برای احیای مسابقه تسلیحاتی مقابله کند».
درتحولی دیگر، کاخ سفید اعلام کرد که «مایک دوپکی» مدیر تماس ها کناره گیری کرده است و این نخستین زنجیره از سلسله تدابیری است که انتظار می رود تیم رسانه ای ترامپ را تضعیف کند.دوپکی این پست پرنفوذ و دور از سر و صدا را به مدت سه ماه پر از بحران به عهده داشت. برخی شایعه ها در چند ماه اخیر در راهروهای جناح غربی در کاخ سفید منتشر شد که حکایت از آن دارد که ترامپ خودش را برای برکناری کارمندان روابط عمومی کاخ سفید به شکل دسته جمعی آماده می کند. بیشتر این کارمدان وابسته به موسسه سنتی حزب جمهوریخواه هستند؛امری که باعث شد به شکل مطلوب با رئیس جمهور سازگاری پیدا نکنند.
در همین حال، «کیلیان کونوای»مشاور کاخ سفید تصریح کرد که دوپکی بنابر تمایل خود کناره گیری کرد. کونوای در گفت و گو با شبکه «فاکس نیوز» گفت:« دوپکی تمایلش برای ترک کاخ سفید را نشان داد و تصریح کرد که کارش را طی سفر خارجی رئیس جمهور ادامه می دهد».منظور کونوای از سفر خارجی،سفر دوره ای ترامپ به خاورمیانه و اروپاست که شنبه گذشته به پایان رسید.
کناره گیری دوپکی از کار خود در حالی رخ می دهد که کاخ سفید خودش را برای انجام تغییرات همزمان با گمانه زنی ها درباره تماس روسیه و ستاد تبلیغات انتخاباتی ترامپ، آماده می کند؛تغییراتی که شامل تاسیس «اتاق جنگ» برای رویارویی با تردیدها و شک ها زیاد و تحقیقات زیاد می شود.
برخی مسئولان در دولت آمریکا و شخصیت های نزدیک به ترامپ گفتند که رئیس جمهور قصد دارد که معاونان جدیدی به کاخ سفید جذب کند و نیز سیاستمداران خبره و با تجربه از جمله مدیر ستاد تبلیغاتی اش را به کاخ سفید جذب کند.