کی‌یف مدت‌هاست که خواهان دریافت موشک‌های دوربرد «تاروس» است؛ موشک‌هایی که قدرت نفوذ بالا و بردی بیش از ۵۰۰ کیلومتر دارند.

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان در اعلام بسته جدید کمک‌های نظامی به اوکراین از موشک‌های دوربرد «تاروس» نامی نبرد اما این سکوت لزوما به‌معنای کنار گذاشتن آن‌ها از فهرست کمک‌ها نیست و ممکن است در آینده‌ای نه‌چندان دور، در حمله به اهداف روسیه به کار گرفته شوند.

کی‌یف مدت‌هاست که خواهان دریافت موشک‌های دوربرد «تاروس» است؛ موشک‌هایی که قدرت نفوذ بالا و بردی بیش از ۵۰۰ کیلومتر دارند.

هرچند هنوز به‌طور رسمی خبری از ارسال آن‌ها منتشر نشده، اما دیدار اخیر مرتس با رئیس‌جمهوری اوکراین و اعلام آغاز تولید مشترک موشک‌های دوربرد، گمانه‌زنی‌ها را درباره ارسال قریب‌الوقوع «تاروس» را تقویت کرده است.

ارسال مخفیانه؟

دولت آلمان در دوره صدراعظم پیشین، اولاف شولتس به‌دلیل نگرانی از تشدید درگیری با روسیه، با ارسال این موشک‌ها مخالفت می‌کرد. اما فریدریش مرتس پیش از رسیدن به قدرت از لزوم تجدیدنظر در این تصمیم سخن گفت.

او اخیرا اعلام کرد که آلمان دیگر جزئیات کامل کمک‌های نظامی به اوکراین را منتشر نخواهد کرد تا حالتی از «ابهام راهبردی» حفظ شود. به این ترتیب اگر هم قرار باشد موشک‌های «تاروس» به اوکراین داده شوند، احتمالا تا زمان استفاده از آن‌ها در میدان نبرد، خبری رسمی منتشر نخواهد شد.

 

«تاروس» چیست؟

«تاروس کی‌ای‌پی‌دی۳۵۰» (-Taurus KEPD 350) یک موشک کروز هواپرتاب است که از جنگنده‌ها شلیک می‌شود و برای هدف قرار دادن مراکز مستحکم و حساس مانند پناهگاه‌های زیرزمینی یا پل‌ها طراحی شده است.

دکتر مارینا میرون، متخصص مطالعات جنگ از کالج کینگ لندن گفت: «این موشک هوشمند است؛ می‌داند چه زمانی به زمین نفوذ می‌کند و چه زمانی به سنگر می‌رسد.» او می‌گوید این ویژگی باعث می‌شود انفجار اصلی بعد از رسیدن به هدف مستحکم یا هدف در زیرزمین صورت گیرد.

برد این موشک بیش از ۵۰۰ کیلومتر است و می‌تواند از سامانه‌های پدافند هوایی پیشرفته عبور کند. همچنین بدون نیاز دائمی به «جی‌پی‌اس» عمل می‌کند که در شرایط جنگ الکترونیک مزیت بزرگی است.

 

چرا اوکراین به تاروس نیاز دارد؟

موشک تاروس برد بیشتری نسبت به موشک‌های «سایه توفان» (Storm Shadow) ساخت بریتانیا و فرانسه و «ا‌تَکِمز» ( ATACMS) ساخت آمریکا دارد، بنابراین این موشک‌ها اوکراین را قادر می‌سازد تا اهدافی تحت کنترل روسیه که تاکنون از حملات در امان بوده‌اند، هدف قرار دهد.

علاوه بر این درباره تعداد باقی‌مانده از موشک‌های «سایه توفان» و « ا‌تَکِمز» نیز اطلاعات دقیقی در دست نیست.

دکتر سیدارت کاوشال از اندیشکده «مؤسسه سلطنتی خدمات متحد» می‌گوید اهداف احتمالی برای تاروس شامل مراکز فرماندهی و انبارهای مهمات هستند که روسیه با سازه‌هایی از جنس بتن آرمه از آن‌ها محافظت می‌کند.

او افزود: «به عنوان یک موشک هواپرتاب، برد احتمالی آن با تهدیدی که شبکه دفاع هوایی روسیه برای هواپیمای پرتاب‌کننده ایجاد می‌کند، محدود خواهد شد.»

 

هدف اصلی

یکی از مهم‌ترین اهداف احتمالی برای موشک‌های «تاروس» پل کرچ است که خاک روسیه را به شبه‌جزیره کریمه متصل می‌کند. این پل ۱۸ کیلومتری هم برای انتقال تجهیزات نظامی اهمیت دارد و هم نمادی از دستاوردهای ولادیمیر پوتین به‌شمار می‌رود.

اوکراین پیش از این دوبار تلاش کرده این پل را نابود کند اما موفق به از کار انداختن کامل آن نشده است.

دکتر میرون معتقد است: «در این مرحله، پل بیشتر جنبه نمادین دارد تا نظامی.» او می‌گوید: «برای از کار انداختن کامل آن، بیش از یک موشک تاروس لازم است.»

 

چرا آلمان و ناتو تردید دارند؟

تردیدهایی در آلمان و در میان متحدان ناتو درباره ارسال موشک «تاروس» وجود دارد. جدا از نگرانی‌هایی مانند کشیده شدن آلمان به درگیری مستقیم با روسیه، موضوع استفاده ناتو از همین موشک‌ها در زرادخانه خود نیز مطرح است.

به‌گفته دکتر میرون، اگر اوکراین از این موشک‌ها استفاده کند، روسیه می‌تواند با بررسی بقایای آن‌ها، راهی برای مهندسی معکوس و مقابله با آن‌ها بیابد.

او همچنین تاکید می‌کند که حتی اگر «تاروس» به اوکراین تحویل داده شود، تاثیر آن بیشتر در سطح عملیاتی خواهد بود اما «این به جنگ پایان نخواهد داد».

 

 تشدید حملات پهپادی مسکوهمزمان با «ضرب‌الاجل ترامپ به پوتین»

 

روسیه چهارشنبه شب با۹۰ پهپاد به اوکراین حمله کرد که در نتیجه‌ آن سه نفر کشته و ده‌ها نفر زخمی شدند. مقام‌های امنیتی کی‌یف وقوع بیش از ۲ هزار حمله در امتداد خط مقدم و در محله‌های مسکونی را گزارش کرد‌ه‌اند.

حملات شبانه پهپادی روسیه به اوکراین منجر به کشته شدن ۳ نفر و زخمی شدن ۲۷ نفر در ۹ منطقه ازجمله سومی، خارکیف و دونتسک شده است.

نیروهای پدافند هوایی اوکراین اعلام کردند که از بین ۹۰ پهپادی که ارتش روسیه در طول شب پرتاب کرد، ۱۰ پهپاد را منهدم کرده‌اند.

به گفته مقامات اوکراینی، ۴۶ پهپاد دیگر یا توسط سامانه‌های جنگ الکترونیکی متوقف شدند یا از صفحه‌های رادار ناپدید شدند.

مقام‌های امنیتی محلی اوکراین گزارش کردند که بیش از ۲۰۰۰ حمله در امتداد خط مقدم و در مناطق مسکونی رخ داده که باعث خسارت به ساختمان‌ها و منازل شده است.

وادیم فیلاشکین، فرماندار منطقه دونتسک، گزارش کرد که به دنبال حملات روسیه در روستای ریونه (Rivne)، یک نفر کشته و ۱۳ نفر زخمی شدند.

اولکساندر، یکی از ساکنان شهراسلوفیانسک واقع دراستان دونتسک، گفت: «ما فکر می‌کردیم یک یا دو حمله بیشتر در کار نخواهد بود اما آن‌ها یکی پس از دیگری ادامه داشتند. در مجموع، سیزده حمله موشکی انجام شد، اما موشک سیزدهم منفجرنشد. فقط از بالای سرمان عبور کرد و جایی فرود آمد.»

ادامه موج حملات هوایی مسکو

به گفته ایوان فدوروف، فرماندار منطقه زاپوریژیا، یک بمب هدایت‌شونده هوایی روسیه پس از هدف قرار دادن یک روستا باعث کشته شدن یک نفر و زخمی شدن یک نفر دیگر شد. این حمله باعث تخریب کامل پنج خانه و صدمه به ۵۰ خانه دیگر شد، و حدود ۶۰۰ خانوار را بدون برق گذاشت.

نظامیان روس همچنین منطقه نیکوپل را هدف قرار دادند و دو نفر را مجروح کردند.

این حملات تازه ادامه موج سه‌روزه‌ حملات هوایی مسکو انجام بود، که طی آن روسیه بیش از ۶۰۰ پهپاد و ده‌ها موشک را به سراسر اوکراین پرتاب و شلیک کردند.

در همین حال، انفجاری در شهر استاوروپل روسیه منجر به کشته شدن زائور گورتسیف، معاون شهرداراین شهر شد. فرماندار استاوروپل، ولادیمیر ولادیمیروف، مرگ آقای گورتسیف بر اثر این انفجار را تایید کرده‌است.

گزارش شده که گورتسیف رهبری عملیات هوایی روسیه برای تصرف شهر ماریوپول اوکراین در سال ۲۰۲۲ را بر عهده داشته است. مقامات روس در حال بررسی این حادثه هستند، اما اوکراین تاکنون درباره آن اظهار نظری نکرده است.

حملات اخیر روسیه به اوکراین در حالی صورت گرفته‌اند که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در روزهای اخیر مواضع سرسختانه‌تری نسبت به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، اتخاذ کرده‌ است.

او روز چهارشنبه به خبرنگاران حاضر در دفتر بیضی کاخ سفید گفت که اگرپوتین تا «دو هفته آینده» نشان ندهد که به طورواقعی خواهان توقف جنگ است، آمریکا «پاسخ متفاوتی» خواهد داد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی جنگ اوکراین
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.