الأحمد تحصیلات متوسطه را در دمشق گذراند و در آنجا با الشرع آشنا شد و دوستی او با او آغاز شد، سپس وارد دانشکده ادبیات در دانشگاه دمشق شد و در زبان و ادبیات انگلیسی تخصص گرفت.
به گزارش جماران به نقل از الجزیره، علوی ملی گرا و پسر یک رهبر سابق در حزب بعث عربی سوسیالیستی. او مشاور غیر رسمی رئیس جمهور مخلوع سوریه، بشار اسد بود.
او از دوران دبیرستان دوست رئیس جمهور کنونی سوریه، احمد الشرع بوده است و برخی از منابع ذکر کرده اند که او در سرنگونی اسد و ورود اپوزیسیون به دمشق نقش داشته است، زیرا رهبران رژیم مخلوع را متقاعد کرد که در نبرد با گروه های مسلح عقب نشینی کنند و از رویارویی خودداری کنند، بنابراین در سقوط رژیم سهیم شد.
تولد و رشد و نمو
خالد عبدالله الأحمد در سال 1980 در استان حمص متولد شد، او پسر عضو سابق رهبری کشوری در حزب بعث، عبدالله الأحمد است و از طایفه علوی است.
الأحمد در دامن پدرش و تحت حمایت برادرانش بزرگ شد، اما در گرایش های ایدئولوژیک با پدرش اختلاف داشت و به جای آن به «حزب سوری قومی اجتماعی» پیوست.
تحصیلات
الأحمد تحصیلات متوسطه را در دمشق گذراند و در آنجا با الشرع آشنا شد و دوستی او با او آغاز شد، سپس وارد دانشکده ادبیات در دانشگاه دمشق شد و در زبان و ادبیات انگلیسی تخصص گرفت.
ارتباط با رژیم اسد
الأحمد توانست با استفاده از روابط ریشه دار پدرش در حزب بعث، روابط قوی در داخل دولت بشار اسد ایجاد کند.
پس از آغاز انقلاب سوریه، الأحمد به عنوان مشاور غیر رسمی اسد برجسته شد و از جمله کسانی بود که در راه اندازی «پروژه آشتی ملی» سهیم بودند و نقش دیپلماتیک پنهانی ایفا کرد، زیرا در مذاکرات پنهانی با مقامات آمریکایی شرکت کرد و با میانجیگری خبرنگار آمریکایی نیر روزن، با مقامات سازمان ملل دیدار کرد.
پس از اینکه دولت اسد رئیس جمهور مخلوع در سال 2018 کنترل مناطق وسیعی از کشور را دوباره به دست گرفت و نفوذ الأحمد در رژیم اسد کاهش یافت، مدیر دفتر امنیتی در کاخ جمهوری، بسام مرهج الحسن، از خصومت بین آنها برای وارد کردن ضربه ای مهلک به او استفاده کرد. مرهج از طریق گزارش هایی او را به فساد مالی و روابط بین المللی متهم می کرد که برای رژیم مضر تلقی می شد، در پی آن به لبنان تبعید شد و از بازگشت به سوریه منع شد.
ارتباط با شرع
به گزارش روزنامه اکونومیست بریتانیا، الأحمد در تابستان 2021، زمانی که ادلب تحت کنترل هیئت تحریر الشام بود، از طریق واسطه های ترک حامل طرحی با هدف تضعیف قدرت اسد وارد این استان شد و جنگجویان نقابدار از او استقبال کردند و او را به محل اقامت دوست قدیمی اش الشرع بردند و یک روز کامل را صرف بحث در مورد آینده سوریه پس از اسد کردند.
با آغاز نبرد موسوم به «بازدارندگی تجاوز» و پیشروی اپوزیسیون مسلح سوریه به سمت حلب و دمشق در نوامبر2024، الأحمد به عنوان یک واسطه تعیین کننده در نبرد سرنگونی رژیم ظاهر شد، زیرا نقش اصلی را در متقاعد کردن افسران ارشد رژیم برای تسلیم مواضع خود یا عقب نشینی بدون جنگ ایفا کرد و به آنها اطمینان داد که مورد پیگرد قانونی قرار نخواهند گرفت، که منجر به از هم پاشیدگی خطوط دفاعی رژیم مخلوع با سرعت بسیار زیادی شد.
هنگامی که حمله به حلب آغاز شد، الأحمد در تماس دائم با رهبران رژیم مخلوع بود و به آنها در مورد انجام«نبرد بازنده» هشدار می داد و بر سر خروج 630 دانشجوی نظامی از دانشکده نظامی مذاکره کرد، که اپوزیسیون را قادر ساخت تا کنترل شهر را به دست گیرند، سپس پیامی برای الشرع فرستاد و به او گفت:«راه دمشق باز است.»
الأحمد در طول پیشروی به سمت پایتخت سوریه به نقش خود ادامه داد و توانست با رهبران گارد ریاست جمهوری، نیرویی که ستون فقرات حفاظت از اسد را تشکیل می دهد،
ارتباط برقرار کند و آنها را متقاعد کرد که نجنگند، که سقوط دمشق را تسریع کرد و منجر به از هم پاشیدگی خطوط دفاعی شد که آن را احاطه کرده بودند، بنابراین نیروهای اپوزیسیون بدون مقاومت وارد آن شدند.
در طول این مرحله، الأحمد در تماس مستقیم و مستمر با الشرع بود و گزارش های لحظه ای از وضعیت رژیم را به او ارائه می داد و در تامین کانال های ارتباطی با افسران در حال فروپاشی اسد برای تضمین خروج آنها با کمترین خسارت سهیم بود.
به گزارش مجله اکونومیست بریتانیا، طرح الأحمد به لطف تدارکات طولانی بود که از زمان ورود او به ادلب در سال 2021 آغاز شد و از طریق هماهنگی نزدیک با الشرع متبلور شد.
کمیته صلح داخلی
پس از حوادث ساحل که صدها تن از نیروهای امنیتی و بقایای رژیم و غیرنظامیان قربانی آن شدند، الشرع تشکیل یک کمیته ملی مستقل برای تحقیق در مورد این حوادث را اعلام کرد.
پس از آن، اعلامیه دیگری در مورد تأسیس «کمیته عالی حفظ صلح داخلی» در 9 مارس 2025، در اقدامی با هدف آرام کردن اوضاع و مهار تنش ها و جلوگیری از لغزش مجدد منطقه به سمت خشونت صورت گرفت.
الأحمد به همراه حسن صوفان، استاندار لاذقیه و انس عیروط، استاندار طرطوس، برای اطمینان خاطر اقلیت علوی در ساحل سوریه و تلاش برای تقویت آشتی، به عنوان عضو این کمیته انتخاب شدند.
مناصب و مسئولیت ها
الأحمد در دوران حکومت بشار اسد و پس از سقوط او تعدادی از مناصب و مسئولیت ها را بر عهده داشت که مهمترین آنها عبارتند از:
-عضو حزب سوری قومی اجتماعی.
-مشاور غیر رسمی رئیس جمهور مخلوع اسد بین سال های 2012 و 2018.
-فرستاده مخفی رژیم مخلوع به ایالات متحده آمریکا و سازمان ملل متحد.
-سخنگوی غیر رسمی رژیم مخلوع در «انجمن اسلو».
-در تشکیل «نیروهای دفاع ملی» علیه اپوزیسیون سوریه سهیم بود و بر کار آنها در استان حمص نظارت داشت.
-عضو «کمیته عالی حفظ صلح داخلی» در سال 2025.