شرکای اسرائیل، مانند ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه، در هفته های اخیر برای اعمال فشار علنی بر آن آماده تر شده اند، حتی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز یکشنبه خواستار آرام کردن جنگ شد.

به گزارش جماران به نقل از الجزیره، روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد که اسرائیل در طول بیش از 18 ماه جنگ در نوار غزه، انتقادهای شدیدی را از سوی رهبران خارجی و سازمان های امدادی دریافت کرده است، اما به ندرت با محکومیت علنی مداوم، چه رسد به عواقب ملموس، از سوی نزدیکترین متحدان خود مواجه شده است.

این روزنامه -در گزارشی به قلم پاتریک کینگزلی، رئیس دفتر خود در قدس- اشاره کرد که شرکای اسرائیل، مانند ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه، در هفته های اخیر برای اعمال فشار علنی بر آن آماده تر شده اند، حتی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز یکشنبه خواستار آرام کردن جنگ شد.

ترامپ قبل از سوار شدن به هواپیمای ریاست جمهوری به خبرنگاران گفت: «اسرائیل. ما با آنها صحبت کردیم و می خواهیم ببینیم آیا می توانیم این وضعیت را در اسرع وقت متوقف کنیم.» این اظهار نظر با موضع علنی او در زمان تصدی پست خود که به جای اسرائیل، جنبش مقاومت اسلامی (حماس) را در ادامه جنگ مقصر دانست و همبستگی خود را با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، نشان داد، در تضاد است.

 

عواقب وخیم

به گزارش این روزنامه، اظهار نظر اخیر ترامپ ساعاتی قبل از آن صورت گرفت که دولت آلمان، که معمولاً از اسرائیل حمایت می کند، انتقاد شدید خود را از حملات گسترده اسرائیل به غزه ابراز کرد و فریدریش مرتس، صدراعظم جدید آلمان گفت: «ارتش اسرائیل اکنون در نوار غزه چه می کند؟ صادقانه بگویم، نمی فهمم هدف از ایجاد چنین رنجی برای جمعیت غیرنظامی چیست.»

تغییر موضع آلمان چند روز پس از مداخله مشابه دولت راستگرای ایتالیا، یکی دیگر از متحدان اسرائیل که پیش از این از چنین محکومیت شدیدی نسبت به آن اجتناب می کرد، صورت گرفت. آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا گفت: «نتانیاهو باید حملات به غزه را متوقف کند. ما نیاز به آتش بس فوری و آزادی بازداشت شدگان داریم.»

تلاش هماهنگی بین بریتانیا، کانادا و فرانسه قبل از این مداخلات صورت گرفته بود، زیرا این کشورها از تصمیم اسرائیل برای گسترش عملیات خود در غزه انتقاد کردند و در بیانیه ای مشترک تصریح کردند که این گسترش «کاملاً نامتناسب» است و هشدار دادند که اگر اسرائیل مسیر خود را تغییر ندهد، عواقب وخیمی خواهد داشت.

در واقع، بریتانیا مذاکرات تجاری خود را با اسرائیل به حالت تعلیق درآورد و همچنین افراط گرایان اسرائیلی را که رهبری تلاش ها برای مجبور کردن فلسطینی ها به ترک سرزمین های خود در کرانه باختری اشغالی را بر عهده دارند، تحریم کرد. فرانسه نیز به دنبال برگزاری کنفرانسی در ماه ژوئن با مشارکت عربستان سعودی برای بحث در مورد ایجاد کشور فلسطین است.

 

دولتی مطرود

با این حال، به گفته این روزنامه، این کشورها از طریق مشارکت های نظامی، اقتصادی و اطلاعاتی، به طرق مختلف عملی به حمایت از اسرائیل ادامه می دهند، زیرا ایالات متحده میلیاردها دلار کمک نظامی به اسرائیل ارائه می دهد که به تداوم عملیات نظامی در نوار غزه کمک می کند. بریتانیا و فرانسه نیز به محافظت از آن در برابر موشک های بالستیک ایران کمک کرده اند و به احتمال زیاد دوباره این کار را انجام خواهند داد.

با این حال، تغییر در لحن و پیام این کشورها، همراه با برخی محدودیت‌های عملی ساده بر منافع اسرائیل، نشان می‌دهد که قوی‌ترین شرکای اسرائیل صبر خود را در قبال نتانیاهو از دست داده‌اند، اما اسرائیل تاکنون هیچ تغییری نشان نداده است. گیدعون ساعر، وزیر خارجه رژیم اسرائیل گفت که اگر اقدامات دیگری علیه این رژیم انجام شود،«اقدامات یکجانبه»انجام خواهد داد.

با اینکه نتانیاهو بر موضع خود پافشاری کرد و بریتانیا، کانادا و فرانسه را به تشویق حماس متهم کرد، اما طرف هایی در داخل اسرائیل این اقدامات را در راستای انزوای دیپلماتیک این رژیم دانستند. ایتامار آیخنر، خبرنگار دیپلماتیک روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت که اسرائیل پس از 593 روز جنگ به پایین ترین سطح دیپلماتیک خود رسیده و به دولتی مطرود تبدیل شده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی جنگ غزه

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.