به گفته نویسنده، اهداف رئیس جمهور شامل قانون، آموزش عالی، تحقیقات پزشکی، استانداردهای اخلاقی، اتحادهای خارجی، آزادی بیان، خدمات کشوری، دین، رسانه ها و غیره بوده است.
به گزارش جماران به نقل از الجزیره، به گفته توماس ادسال، نویسنده ستون در روزنامه نیویورک تایمز، کارشناسان سیاسی و حقوقی آمریکایی همگی بر این باورند که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، حملات سازمان یافته ای را به نهادهای دولتی به منظور گسترش قدرت خود و محدود کردن نظارت آغاز کرده است.
نویسنده در مقاله خود گفتگوهایی را با تعدادی از کارشناسان گنجانده است و دریافت که کمپین «ویرانگر» ترامپ «سابقه خطرناکی» است که آینده دموکراسی آمریکا، بلکه خود پایه های ریاست جمهوری را تهدید می کند.
به گفته نویسنده، اهداف رئیس جمهور شامل قانون، آموزش عالی، تحقیقات پزشکی، استانداردهای اخلاقی، اتحادهای خارجی، آزادی بیان، خدمات کشوری، دین، رسانه ها و غیره بوده است.
در این مقاله آمده است که ترامپ با کاهش نقش کارمندان دولتی و تضعیف اعتماد افکار عمومی به نهادهای کشور از طریق انتشار تئوری های توطئه و متهم کردن مخالفان خود به خیانت یا فساد، بر انهدام آنچه به عنوان «دولت پنهان» شناخته می شود، متمرکز شده است.
بر اساس این مقاله، ترامپ همچنین به دنبال کاهش بودجه مراکز تحقیقات علمی مانند «مراکز ملی بهداشت» و «بنیاد علوم ملی» بوده است که هشدارهایی را مبنی بر اینکه ایالات متحده ممکن است جایگاه خود را به عنوان یک کشور پیشرو در نوآوری و تحقیق از دست بدهد، برانگیخته است.
نویسنده همچنین به روابط خارجی کشور اشاره کرد، ترامپ به اتحادهای سنتی آمریکا حمله کرد و اختلافات دیپلماتیک با شرکای اصلی ایجاد کرد که باعث شد برخی در مورد اعتبار واشنگتن به عنوان یک متحد طولانی مدت، به ویژه پس از خروج از توافقنامه ها و ابتکارات بزرگ بین المللی، تردید کنند.
بر اساس این مقاله، آنچه بیشتر از همه ادسال را نگران می کند، دشواری اصلاح «آسیب هایی» است که ترامپ در درازمدت وارد کرده است، به ویژه در زمینه روابط خارجی و بخش دولتی.
در همین راستا، اندرو رودالویج، کارشناس سیاسی از کالج بودوین، تاکید کرد که اخراج سیستماتیک کارمندان دولتی توسط ترامپ، کارایی، تجربه و پیشرفت دولت را در درازمدت کاهش می دهد.
این مقاله همچنین به نقل از شان ویلنتز، استاد تاریخ در دانشگاه پرینستون، می افزاید که آنچه ترامپ انجام می دهد «در تاریخ آمریکا بی سابقه است» و «از بین بردن تخصص از نهادهای آمریکایی به بهانه از بین بردن فساد و صرفه جویی در هزینه ها فاجعه بار است و ممکن است هرگز قابل جبران نباشد».
این مقاله به نقل از پل روزنزویگ، دستیار وزیر امنیت داخلی در دوران ریاست جمهوری جورج بوش پسر، می گوید: «این خسارت فقط در حجم آسیب نیست، بلکه در این است که جهان دیگر هرگز باور نخواهد کرد که شخصیتی مانند ترامپ باز نخواهد گشت.»
کارشناسان بر این باورند که کمپین ترامپ صرفاً یک هوس شخصی نیست، بلکه بخشی از طرحی است که توسط جریان های محافظه کار حمایت می شود که به دنبال استفاده از حکومت رئیس جمهور برای تحمیل دستورکارهایی هستند که سازماندهی کشور را تغییر می دهد و برجسته ترین آنها «پروژه 2025» است که هدف آن بازسازی قوه مجریه به نفع نیروهای راست افراطی است.