اتحادیه اروپا در نظر دارد طی چهار سال آینده، صدها میلیارد یورو به بخش دفاعی اختصاص دهد.
به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، مسئول ارشد امور دفاعی اتحادیه اروپا اعلام کرد که این اتحادیه باید از تجربههای جنگی اوکراین درس بگیرد و با این کشور جنگزده برای تأمین زنجیرههای حیاتی خود بهویژه در حوزه پهپادها، همکاری کند.
«کارگروه مشترک اتحادیه اروپا و اوکراین» برای تقویت همکاریهای صنایع دفاعی، روز دوشنبه ۱۲ مه (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) برای نخستین بار تشکیل جلسه میدهد. بروکسل امیدوار است که از این طریق بتواند از نوآوری و توان تولیدی کییف در دوران تهاجم روسیه الگوبرداری کند.
اجرای پروژهها و خریدهای مشترک
آندریوس کوبیلیوس، مسئول ارشد امور دفاعی و فضایی اتحادیه اروپا، در دومین نشست «همایش صنایع دفاعی اتحادیه اروپا و اوکراین» اعلام کرد که «امروز کارگروه مشترک اتحادیه اروپا و اوکراین را تشکیل میدهیم و اولین نشست آن نیز برگزار میشود. هدف این گروه کمک به همگرایی صنایع دفاعی دو طرف و زمینهسازی برای اجرای پروژهها یا خریدهای مشترک است.»
مسائل مربوط به زنجیره تأمین و حوزههای اولویتدار مانند مواد منفجره و پهپادها از موضوعات اصلی مورد توجه این کارگروه هستند.
آقای کوبیلیوس گفت: «ما باید از اوکراین بیاموزیم که چگونه زیرساختی برای تولید و بهکارگیری پهپاد ایجاد کنیم.» او همچنین افزود: «در موضوع پهپاد، چه کسی بیشتر به همگرایی نیاز دارد؟ اوکراین یا اروپا؟ پاسخ من این است: اروپا.»
به گفته دولت اوکراین، ظرفیت سالانه تولید دفاعی این کشور تا پایان سال جاری میلادی به ۳۵ میلیارد یورو خواهد رسید؛ افزایشی ۳۵ برابری نسبت به سال ۲۰۲۲ که روسیه حمله تمامعیار خود به این کشور همسایه را آغاز کرد.
صنعت دفاعی اروپا در ابتدا برای افزایش تولید با مشکل روبرو بود و حتی به هدف اعلامشدهاش برای تولید یک میلیون گلوله در یک سال هم نرسید. اما حالا پیشبینی میشود امسال بتواند دو میلیون گلوله تولید کند.
آقای کوبیلیوس اذعان کرد که شرکتهای دفاعی اوکراین نهتنها در میدان نبرد آزموده شدهاند، بلکه «سریع»، «مدرن» و از نظر هزینه نیز «نصف قیمت» شرکتهای اروپایی هستند، او همچنین تأکید کرد: «اروپاییها نباید فقط از اوکراین یا برای اوکراین سلاح بخرند؛ بلکه باید فناوری، دانش تولید و سامانههای مدیریتی را از اوکراین برای صنایع دفاعی خودشان نیز تهیه کنند.»
هدفگیری خودکار مبتنی بر هوش مصنوعی
الکساندر کامیشین، مشاور ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین در همان همایش گفت که این درگیری در کتابهای تاریخ ثبت خواهد شد چرا که «به عنوان اولین جنگ پهپادی در جهان» محسوب میشود.
او افزود که اوکراین «در تولید تمام انواع سیستمهای بدون سرنشین موفقیتهای قابل توجهی داشته» و اکنون «راهحلی برای هدفگیری خودکار مبتنی بر هوش مصنوعی برای پهپادهای حمله هوایی» دارد.
«مورد بعدی که اهمیت دارد، دستههای پهپادها و توانایی حمله هماهنگ است.»
اتحادیه اروپا در نظر دارد طی چهار سال آینده، صدها میلیارد یورو به بخش دفاعی اختصاص دهد.