این تجهیزات را میتوان به سرعت در خط مقدم مونتاژ کرد. هدف از این روش فریب نیروهای روسی و وادار کردن آنها به استفاده از مهمات خود علیه اهداف ساختگی به جای هدف قرار دادن تجهیزات واقعی است.
به گزارش جماران به نقل از الجزیره، روزنامه تایمز انگلیس گزارش داد که وزارت دفاع انگلیس، در راستای تلاشهای خود برای حمایت از اوکراین در مقابله با نیروهای روسی، ابتکار عمل جدیدی را آغاز کرده که مبتنی بر ارسال تجهیزات نظامی ساختگی و گمراهکننده است که «به صورت جدا شده و بستهبندی شده به سبک فروشگاههای ایکیا» ارسال میشوند.
این روزنامه توضیح داد که این تجهیزات را میتوان به سرعت در خط مقدم مونتاژ کرد. هدف از این روش فریب نیروهای روسی و وادار کردن آنها به استفاده از مهمات خود علیه اهداف ساختگی به جای هدف قرار دادن تجهیزات واقعی است.
این روزنامه افزود که تانکها و سیستمهای دفاع هوایی را میتوان در عرض چند ساعت در خط مقدم مونتاژ کرد و از آنها برای فریب روسیه به منظور هدر دادن قدرت آتش استفاده کرد.
از سوی دیگر، لوری سیمنر، فرمانده اسکادران نیروی هوایی سلطنتی انگلیس، که تیمش از یک اسکادران «سیستم راون»، یک سیستم دفاع هوایی جدید ایجاد شده توسط وزارت دفاع، رونمایی کرد، گفت: «ما مقدار زیادی از این چیزها را ارائه نکردهایم، بنابراین هر کاری که بتوانیم انجام دهیم تا مقادیر در خط مقدم بزرگتر به نظر برسند، برای ما مفید است.»
آنها قادر به کشف آن شدهاند
سیمنر گفت که مخالفان مجهز به تصاویر ماهوارهای و هواپیماهای بدون سرنشین اکنون برای تشخیص تفاوت بین تانکهای بادی از نوع مورد استفاده در جنگ جهانی دوم و تانکهای واقعی هستند.
در پاسخ به این موضوع، کارگروه «کیندرد» - که زیرمجموعهای از تیمی در وزارت دفاع است که مسئول پاسخگویی به درخواستهای اوکراین است - با متخصصان صنعت برای یافتن راههای جدید برای فریب، روی مجموعه جدیدی از تلهها کار کرد.
روند فریب با گرفتن تصاویر دیجیتالی از تجهیزاتی که بریتانیا به اوکراین میفرستد توسط متخصصان و چاپ آنها روی موادی که سپس به کییف ارسال میشوند تا توسط نیروهای اوکراینی در عرض چند ساعت مونتاژ شوند، انجام میشود. سپس تلهها در خط مقدم مستقر میشوند تا سیستمهای دشمن را سردرگم کنند.
سرهنگ اولی تود، از تفنگداران دریایی سلطنتی که فرمانده نظامی خریدهای کارگروه کیندرد است، گفت که این تیم ۲۰ نفره روی تلههای دیگری نیز کار کرده است، از جمله دو تله به شکل تانک «چلنجر ۲» و توپخانه خودکششی زرهی S-۹۰، که هر دو تعداد بسیار کمی دارند.
سهولت فریب
تود افزود که تلهها دقیقاً شبیه چیز واقعی هستند، به طوری که «میتوانید به راحتی فریب بخورید»، و اشاره کرد که وزارت دفاع در این کارها راه طولانی را پیموده است.
او گفت که اگر بریتانیا ۵ وسیله نقلیه به اوکراین ارائه دهد، به احتمال زیاد وزارت دفاع تا ۳۰ تله فریبنده را با آنها ارسال میکند و آنها حتی از فاصله ۲۵ متری واقعی به نظر میرسند. او افزود که تلههای فریبنده در میدان جنگ بسیار مهم هستند.
وزارت دفاع قبلاً خودروهای استورمر اوکراینی مجهز به پرتابگرهای موشکی ضد هوایی را اهدا کرده بود. تود گفت که خودروهای استورمر توسط روسیه هدف قرار گرفتهاند، زیرا «تهدید بزرگی»محسوب میشوند و چاپ و ارسال تلهها یک تحول صعودی است.
روسها هم این کار را می کنند
کاتریانا چرنوهورنکو، معاون وزیر دفاع اوکراین - در حاشیه کنفرانس دفاعی در لندن - گفت که روسها نیز «تلههایی» را در میدان جنگ مستقر میکنند.
وی خاطرنشان کرد که تلههای فریبنده یک عنصر بسیار ضروری در جنگ امروز هستند و روسیه صدها پهپاد را برای حمله به نیروهای اوکراینی میفرستد، اما بسیاری از آنها اساساً «جعلی» هستند، زیرا حاوی مقادیر کمی مواد منفجره هستند، «اما اوکراینیها برخی از قابلیتهای خود را برای شلیک به آنها هدر میدهند.»
تود گفت که روسیه احتمالاً ادعا کرده است که برخی از سیستمها را منهدم کرده است، در حالی که در واقع تلهها را بدون اینکه متوجه شود، منهدم کرده است.