اوکراین پس از جنگ ممکن است شبیه «برلین پس از جنگ جهانی دوم» باشد، با نیروهای اروپایی و روسی که رودخانه دنیپرو به عنوان یک منطقه حائل آن‌ها را از هم جدا می‌کند.

به گزارش جماران به نقل از الجزیره، کیث کلوگ، فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به اوکراین، پیشنهاد ایجاد مناطق تحت کنترل متحدان کی‌یف در این کشور را به عنوان بخشی از راه‌حلی برای پایان دادن به درگیری با روسیه مطرح کرد.

کیث کلوگ، فرستاده آمریکا، در مصاحبه‌ای با روزنامه تایمز بریتانیا که روز شنبه منتشر شد، گفت: اوکراین پس از جنگ ممکن است شبیه «برلین پس از جنگ جهانی دوم» باشد، با نیروهای اروپایی و روسی که رودخانه دنیپرو به عنوان یک منطقه حائل آن‌ها را از هم جدا می‌کند.

پس از گذشت بیش از 3 سال از آغاز جنگ اوکراین در 24 فوریه 2022 و پیشرفت بسیار محدود در جهت دستیابی به آتش‌بس، چندین کشور مانند فرانسه و بریتانیا از ایده حضور نظامی اروپایی برای حفظ صلح در اوکراین حمایت کرده‌اند و پیشنهاد کرده‌اند که به محض پایان درگیری، بخشی از آن باشند.

ژنرال کلوگ وضعیت پیشنهادی در اوکراین را اینگونه توصیف کرد: «تقریباً می‌توانیم آن را با آنچه در برلین پس از جنگ جهانی دوم رخ داد، مقایسه کنیم، زمانی که یک منطقه روسی، یک منطقه فرانسوی، یک منطقه بریتانیایی و یک منطقه آمریکایی وجود داشت.»

اما به جای دیوار حائلی که در سال 1961 در پایتخت آلمان ساخته شد و سپس در سال 1989 در اوج فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی تخریب شد، فرستاده آمریکا به رودخانه دنیپرو فکر می‌کند که «یک مانع طبیعی بزرگ» است که اوکراین و حتی کی‌یف را از شمال به جنوب قطع می‌کند.

 

 نیروی ضامن

به گفته کلوگ، حضور بریتانیایی-فرانسوی در قالب «نیرویی برای ضامن» صلح، در غرب رودخانه دنیپرو، «اصلاً تحریک آمیز» برای مسکو نخواهد بود. نیروهای روسیه در شرق خواهند بود و نیروهای اوکراینی در مرکز. وی تأکید کرد که ایالات متحده هیچ نیروی مسلحی اعزام نخواهد کرد.

کلوگ با درک اینکه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، احتمالاً این پیشنهاد را «نمی‌پذیرد»، پیشنهاد ایجاد «منطقه غیرنظامی» بین خطوط اوکراینی و روسی را نیز ارائه کرد تا از عدم تبادل آتش اطمینان حاصل شود.

او توضیح داد: «به نقشه نگاه می‌کنیم و یک منطقه غیرنظامی ایجاد می‌کنیم. هر دو طرف 15 کیلومتر عقب‌نشینی می‌کنند.»

وی افزود: «نظارت بر این امر بسیار آسان است»، و اضافه کرد: «آیا تخلفاتی رخ خواهد داد؟ به احتمال زیاد، زیرا همیشه اتفاق می‌افتد.»

 

سوالات بی پاسخ

بریتانیا و فرانسه رهبری مذاکرات بین «ائتلاف مشتاقان» متشکل از 30 کشور را بر عهده دارند که در مورد احتمال اعزام نیرو به اوکراین برای حمایت از هرگونه آتش‌بسی که ممکن است ترامپ تصویب کند، گفتگو می‌کنند.

لندن و پاریس استقرار احتمالی را «نیروی اطمینان» توصیف می‌کنند که هدف آن اعطای نوعی تضمین امنیتی به اوکراین است.

اما سوالات بسیاری بدون پاسخ باقی مانده است، از حجم نیروها گرفته تا اینکه چه کسی مشارکت خواهد کرد، چه اختیاراتی به آن داده خواهد شد و آیا ایالات متحده از آن حمایت خواهد کرد یا خیر.

پوتین همواره در «مشروعیت» ریاست جمهوری ولودیمیر زلنسکی تردید داشته است، این امر پس از پایان دوره اولیه 5 ساله رهبر اوکراینی در ماه مه 2024 صورت گرفت.

بر اساس قانون اوکراین، انتخابات در زمان درگیری نظامی بزرگ به حالت تعلیق در می‌آید و تمام مخالفان داخلی زلنسکی بر این ضرورت تأکید کرده‌اند که هیچ رأی‌گیری نباید انجام شود مگر پس از پایان درگیری.

کلوگ گفت: «اگر به آتش‌بس دست یابیم، انتخابات برگزار خواهد شد.»

وی افزود: «من فکر می‌کنم زلنسکی پس از دستیابی به آتش‌بس و وجود یک راه‌حل، برای انجام این کار آماده است. اما این یک درخواست برای مردم اوکراین در پارلمان اوکراین است، نه درخواست ما.»

فرستاده آمریکا تأکید کرد که روابط بین اوکراین و ایالات متحده «به مسیر خود بازگشته است» و به از سرگیری مذاکرات در مورد یک معامله پیشنهادی در مورد منابع معدنی در اوکراین اشاره کرد. وی گفت که مقامات تلاش خواهند کرد در روزهای آینده یک «معامله تجاری» را به یک «معامله دیپلماتیک» تبدیل کنند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
کلمات کلیدی جنگ اوکراین

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.