این تحریم‌ها که همراه با بسته کمک مالی تازه ۳ و نیم میلیارد یورویی اتحادیه اروپا برای اوکراین علیه مسکو وضع شده از پروازهای داخلی در روسیه تا فروش آلومینیوم و کنسول‌های بازی گرفته تا ناوگان سایه این کشور را نیز شامل می‌شود.

به گزارش جماران به نقل از یوورنیوز، اتحادیه اروپا روز دوشنبه همزمان با حضور تنی چند از رهبران غربی و اروپایی در کی‌یف به مناسبت سومین سالگرد جنگ اوکراین، تحریم‌های تازه‌ای علیه روسیه وضع کرد.

این تحریم‌ها که همراه با بسته کمک مالی تازه ۳ و نیم میلیارد یورویی اتحادیه اروپا برای اوکراین علیه مسکو وضع شده از پروازهای داخلی در روسیه تا فروش آلومینیوم و کنسول‌های بازی گرفته تا ناوگان سایه این کشور را نیز شامل می‌شود.

اوزولا فُن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا که به همین مناسبت به کی‌یف سفر کرده در سخنانی ضمن اشاره به اعطای کمک جدید ۳.۵ میلیارد یورویی اتحادیه به کی‌یف تأکید کرد که ولادیمیر پوتین مصمم است اوکراین را وادار به تسلیم شدن کند.

خانم فُن در لاین در این خصوص تصریح کرد: «جنگ اوکراین همچنان محوری‌ترین و مهم‌ترین بحران برای آینده اروپاست. پوتین بیش از هر زمان دیگری تلاش می‌کند تا این جنگ را در میدان نبرد پیروز شود. هدف او همچنان تسلیم کردن اوکراین است.»

کمیسیون اروپا روز دوشنبه اعلام کرد که در راستای اعمال فشار بیشتر بر مسکو، تازه‌ترین بسته تحریم‌های اتحادیه اروپا به تصویب رسید و به موجب آن شرکت‌های هواپیمایی کشورهای ثالث در صورت انجام پروازهای داخلی در روسیه تحت تحریم قرار گرفته و از ورود به حریم هوایی کشورهای عضو اتحادیه منع می‌شوند.

به عبارت دیگر، اگر یک شرکت هواپیمایی خارجی علاوه بر پروازهای بین‌المللی، در داخل خاک روسیه نیز پرواز انجام دهد، از پرواز به کشورهای عضو اتحادیه اروپا منع خواهد شد.

شانزدهمین بسته مجازات‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه، علاوه بر بخش هوانوردی، موارد دیگری همچون ممنوعیت واردات آلومینیوم خام، ممنوعیت فروش کنسول‌های بازی، تحریم یک صرافی ارز دیجیتال و تحریم ده‌ها کشتی از «ناوگان سایه» که ماموریت‌ اصلی آنها دور زدن تحریم‌ها است را نیز در بر می‌گیرد.

ترامپ: جنگ اوکراین احتمالا چند هفته دیگر پایان می‌یابد

بسته تازه تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه در حالی اجرایی شده است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، تلاش‌هایی را برای میانجی‌گری صلح در اوکرین آغاز کرده است.

 

تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا نفتکش‌های «ناوگان سایه» روسیه را هدف گرفت

ابتکار ترامپ که با گفتگو‌های مقدماتی میان مسئولان ارشد آمریکا و روسیه بدون حضور اروپا در عربستان آغاز شد قرار است به زودی به ملاقات حضوری دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین منجر شود.

این رویکرد از سوی واشنگتن چندان به مذاق کی‌یف و رهبران اروپایی خوش نیامده است به نحوی که بروکسل همچنان بر لزوم مشارکت اروپا در هرگونه مذاکرات صلح اوکراین تاکید دارد.

دونالد ترامپ روز دوشنبه در همین راستا در جریان دیدار با امانوئل ماکرون در کاخ سفید مدعی شد که جنگ اوکراین ممکن است ظرف چند هفته آینده به پایان برسد.

وی همچنین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین با استقرار نیروی حافظ صلح اروپایی در اوکراین مخالفت نخواهد کرد.

امانوئل ماکرون نیز در این دیدار بار دیگر بر موضع اروپا مبنی بر لزوم مشارکت اوکراین به منظور پایان دادن به این جنگ تاکید کرد.

 

تبعات تحریم‌های غرب بر صنعت هوانوردی روسیه

مقامات کرملین در حال بررسی امکان دادن مجوز به شرکت‌های هواپیمایی سایر کشورها برای انجام پروازهای داخلی بین فرودگاه‌های روسیه هستند. این اقدام به عنوان راه‌حلی برای مقابله با کمبود هواپیما ناشی از تحریم‌های غرب در نظر گرفته شده است.

کمیسیون اروپا اعلام کرد: «این بسته، ممنوعیت پرواز را گسترش می‌دهد تا شرکت‌های هواپیمایی کشورهای ثالثی که پروازهای داخلی در روسیه انجام می‌دهند یا کالاهای هوانوردی مورد نیاز برای پروازهای داخلی و بین‌المللی در روسیه را فراهم می‌کنند در فهرست سیاه تحریم قرار داده شوند.»

در بیانیه کمیسیون اروپا همچنین تاکید شده است که هواپیماهای شرکت‌هایی که در این فهرست قرار گیرند «اجازه پرواز به اتحادیه اروپا را نخواهند داشت.»

به گزارش رویترز، وزارت حمل و نقل روسیه از اظهار نظر در باره بسته تازه تحریم‌ها اتحادیه اروپا خودداری کرده است.

رومان استاروویت، وزیر حمل و نقل روسیه اکتبر گذشته اعلام کرد که مسکو در حال مذاکره با برخی از کشورهای آسیای مرکزی، از جمله قزاقستان است تا انجام بخشی از پروازهای داخلی خود را به شرکت‌های هوایی این کشورها بسپارد.

خطوط هوایی روسیه که عمدتاً از هواپیماهای غربی تحویل‌ داده‌ شده پیش از جنگ اوکراین استفاده می‌کنند، برای پاسخگویی به تقاضای رو به رشد سفرهای هوایی با مشکل مواجه هستند؛ این در حالی است که تحریم‌ها دسترسی به قطعات را محدود کرده و برنامه‌های تأمین هواپیماهای ساخت داخل مدام به تعویق می‌افتد.

 

نتایج یک تحقیق: «پولی که اروپا برای خرید سوخت به روسیه داده، از کمک‌های مالی به اوکراین بیشتر است»

 

اتحادیه اروپا برای خرید سوخت‌های فسیلی روسیه بیش از کمک مالی به اوکراین هزینه کرده است؛ این نتیجه گزارشی است که هم‌زمان با سومین سالگرد حمله روسیه منتشر شده است.

بر اساس برآوردهای مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک (Crea)، اتحادیه اروپا در سومین سال جنگ، ۲۱.۹ میلیارد یورو نفت و گاز از روسیه خریداری کرده است؛ این در حالی است که تلاش‌هایی برای کاهش وابستگی این قاره به سوخت‌هایی که تأمین‌کننده منابع مالی جنگ ولادیمیر پوتین هستند، در جریان است.

این میزان، یک‌ششم بیشتر از ۱۸.۷ میلیارد یورویی است که اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴ به‌عنوان کمک مالی به اوکراین اختصاص داده است؛ رقمی که توسط مؤسسه اقتصاد جهانی کیل (IfW Kiel) ردیابی شده است.

وایبهاو راغوناندان، تحلیلگر مرکز Crea و یکی از نویسندگان این گزارش در این رابطه می‌گوید: «خرید سوخت‌های فسیلی روسیه، به‌طور واضح، معادل ارسال کمک مالی به کرملین و حمایت از تهاجم آن است. این اقدام باید فوراً متوقف شود، نه‌تنها برای آینده اوکراین، بلکه برای امنیت انرژی اروپا.»

محققان این گزارش، داده‌های تجاری را تجزیه‌وتحلیل کرده‌اند تا ارزش سوخت‌های روسی فروخته‌شده در سراسر جهان را در سومین سال حمله برآورد کنند. آنها داده‌های مربوط به فوریه ۲۰۲۵ را که هنوز منتشر نشده، بر اساس میزان واردات در ژانویه پیش‌بینی کرده‌اند.

در سال ۲۰۲۴، اتحادیه اروپا ۳۹٪ بیشتر از مبلغ اختصاص‌یافته به اوکراین، برای واردات سوخت‌های فسیلی روسیه هزینه کرده است. این رقم شامل کمک‌های نظامی یا بشردوستانه نمی‌شود.

کریستوف تربش، اقتصاددان مؤسسه اقتصاد جهانی کیل (که در این تحلیل مشارکت نداشته) می‌گوید که بین میزان کمک‌های کشورهای اهداکننده به اوکراین و کمک‌های مشابه در جنگ‌های گذشته تفاوت قابل‌توجهی وجود دارد؛ به‌طوری‌که اهداکنندگان اروپایی به‌طور میانگین سالانه کمتر از ۰.۱٪ تولید ناخالص داخلی خود را برای اوکراین اختصاص داده‌اند.

او در ادامه می‌افزاید: «بسیاری از کشورها در درگیری‌های گذشته سخاوتمندانه‌تر عمل کردند. برای مثال، آلمان برای آزادسازی کویت در سال‌های ۱۹۹۰/۹۱ بسیار سریع‌تر و با حجم بیشتری کمک کرد تا در مقایسه با اوکراین در دوره‌ای مشابه.»

این گزارش همچنین نشان می‌دهد که روسیه در سومین سال حمله تمام‌عیار خود به اوکراین، ۲۴۲ میلیارد یورو از صادرات جهانی سوخت‌های فسیلی درآمد داشته است؛ رقمی که از زمان آغاز جنگ، «اکنون به رقم یک تریلیون نزدیک می‌شود» زیرا روسیه روش‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها یافته است.

بر اساس این گزارش روسیه تا حدود نیمی از درآمدهای مالیاتی خود را از بخش نفت و گاز به دست می‌آورد و برای دور زدن تحریم‌ها، سوخت‌های خود را با ناوگانی از تانکرهای قدیمی و بدون بیمه مناسب، موسوم به «ناوگان سایه»، حمل می‌کند. بر اساس گزارش Crea، این کشتی‌های نامشخص حدود یک‌سوم از درآمدهای صادرات سوخت‌های فسیلی روسیه را به خود اختصاص داده‌اند.

روز چهارشنبه، سفیران اتحادیه اروپا بر سر مجموعه‌ای از اقدامات جدید برای هدف قرار دادن «ناوگان سایه» روسیه در شانزدهمین دور تحریم‌ها از زمان آغاز جنگ توافق کردند.

محققان Crea تخمین زده‌اند که با تقویت تحریم‌های موجود و بستن منافذ، درآمدهای روسیه از سوخت‌های فسیلی می‌تواند ۲۰٪ کاهش یابد. این اقدامات شامل بستن «حفره پالایشگاهی» است که به اروپا اجازه می‌دهد نفت خام روسیه‌ای را که در کشوری دیگر پالایش شده، خریداری کند و همچنین محدود کردن جریان گاز از طریق خط لوله ترک‌استریم.

این گزارش همچنین خواستار محدودیت بیشتر بر واردات گاز مایع طبیعی، ال‌ان‌جی شده است. اروپا از زمان آغاز جنگ اوکراین، واردات گاز روسیه از طریق خط لوله را به‌شدت کاهش داده، اما بخشی از نیاز انرژی خود را با محموله‌های گاز فوق سرد، از جمله از روسیه، تأمین کرده است.

یان-اریک فاینریش، تحلیلگر گاز در شرکت رستاد انرژی می‌گوید که نقش ال‌ان‌جی در اتحادیه اروپا و بریتانیا از زمان آغاز جنگ به‌شدت افزایش یافته و از ۸۱.۳ میلیون تن در سال ۲۰۱۹ (قبل از جنگ) به ۱۱۹ میلیون تن در سال ۲۰۲۲ رسیده است و این در حالی است که به گفته این تحلیلگر، روسیه در سال گذشته، جایگاه دومین صادرکننده بزرگ گاز طبیعی مایع به اروپا را به خود اختصاص داد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.