زینب قیصری، عضو کمیسیون ویژه حمایت از تولید مجلس، با تأکید بر ضرورت افزایش سهم زنان در اقتصاد کشور، خواستار برنامه‌ریزی منسجم دستگاه‌های اجرایی و رفع موانع کسب‌وکارهای خرد و خانگی شد. در نشست مدیران کسب‌وکارهای خرد زنان کارآفرین، مشکلاتی از جمله دشواری دریافت تسهیلات بانکی، مسائل مالیاتی، پیچیدگی‌های بیمه‌ای و موانع صدور مجوزها مطرح شد. همچنین مالک حسینی، معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، افزایش مشارکت اقتصادی زنان و بازنگری در مقررات بازار کار را از ضرورت‌های توسعه اشتغال دانست. در پایان، بر پیگیری مستمر مطالبات زنان کارآفرین و رفع موانع فعالیت آن‌ها تأکید شد.

به گزارش جماران، نشست تخصصی «مدیران کسب‌وکارهای خرد زنان کارآفرین» با هدف شناسایی موانع اجرایی و بررسی تحقق تکالیف دستگاه‌های دولتی در برنامه هفتم پیشرفت، با حضور زینب قیصری، مالک حسینی، معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیران دستگاه‌های اجرایی و جمعی از بانوان کارآفرین کشور برگزار شد.

قیصری در این نشست، ضمن قدردانی از تلاش تولیدکنندگان و زنان فعال در عرصه اقتصادی، کسب‌وکارهای خرد زنان را ظرفیتی مهم برای تقویت تولید ملی و توسعه اشتغال دانست.

وی با اشاره به هدف رشد اقتصادی ۸ درصدی در برنامه هفتم پیشرفت اظهار کرد: با وجود نقش‌آفرینی مؤثر زنان در فعالیت‌های اقتصادی، سهم آنان در تولید ملی همچنان نیازمند ارتقاست و باید برای افزایش ملموس این سهم، برنامه‌ریزی و اقدام عملی صورت گیرد.

 عضو هئیت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن با تأکید بر ضرورت هماهنگی دستگاه‌های اجرایی افزود: دستگاه‌های متولی باید در چارچوبی منسجم، نرخ مشارکت اقتصادی زنان را به‌صورت مستمر رصد کنند و برای افزایش آن، برنامه‌های مشخص و قابل ارزیابی داشته باشند.

قیصری همچنین تأکید کرد کمیسیون ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، از ظرفیت‌های قانونی و نظارتی خود برای پیگیری موانع کسب‌وکارها و حمایت از زنان کارآفرین استفاده خواهد کرد.

در ادامه این نشست، مالک حسینی، معاون توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تحولات جمعیتی و چالش‌های پیش‌روی بازار کار، نسبت به پیامدهای بی‌توجهی به روندهای جمعیتی در سال‌های آینده هشدار داد.

وی با تأکید بر ضرورت توجه به ویژگی‌ها و نیازهای نسل‌های جدید، از جمله نسل زد و نسل آلفا، اظهار کرد که ساختارهای کسب‌وکار و روابط کار باید متناسب با تحولات جمعیتی و نیازهای جدید نیروی کار بازنگری شوند.

حسینی همچنین افزایش مشارکت اقتصادی زنان را ضرورتی اساسی برای مواجهه با کاهش نیروی کار و پیامدهای سالمندی جمعیت دانست و بر لزوم بازنگری در مقررات مرتبط با محیط کار و روابط کارگر و کارفرما تأکید کرد.

معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تجربه اقتصادهای بزرگ جهان، حمایت از مشاغل خرد و خانگی را یکی از محورهای مهم سیاست‌گذاری اشتغال عنوان کرد و بر ظرفیت این کسب‌وکارها برای ایجاد فرصت‌های شغلی و کمک به توسعه اقتصادی تأکید داشت.

در بخش دیگری از این نشست، زنان کارآفرین به بیان مشکلات و موانع فعالیت خود پرداختند. دشواری دسترسی به تسهیلات بانکی، مسائل مالیاتی، پیچیدگی‌های بیمه‌ای و موانع صدور مجوزها از جمله مهم‌ترین چالش‌های مطرح‌شده در این بخش بود.

نمایندگان دستگاه‌های اجرایی نیز ضمن شنیدن مطالبات، گزارشی از اقدامات و بسته‌های حمایتی در دست اجرا ارائه کردند و به تشریح برنامه‌های خود برای رسیدگی به مشکلات کسب‌وکارها پرداختند.

در پایان این نشست، بر تداوم گفت‌وگو میان زنان کارآفرین، بخش خصوصی و دستگاه‌های مسئول تأکید شد و مقرر شد جلسات تخصصی با دستورکارهای مشخص و به‌صورت مستمر ادامه یابد تا روند اجرای مصوبات پایش و اقدامات لازم برای رفع موانع کسب‌وکارهای خرد و خانگی پیگیری شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1731390
  • منبع: خانه ملت
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.