خبرگزاری رویترز مراسم تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب را که با حضور گسترده و میلیونی مردم برگزار شد، چیزی بیش از یک وداع ملی توصیف و خاطر نشان کرد که این مراسم نشان دهنده مقاومت ایران و نظم جدید منطقه‌ای است.

به گزارش جماران، به نقل از ایسنا، رسانه انگلیسی با ارائه گزارشی درباره مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب و اعضای خانواده ایشان نوشت: مراسم تشییع آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر فقید ایران، چیزی بیش از یک وداع ملی بود. سیل عزاداران در تهران پیامی به ایالات متحده و اسرائیل مبنی بر این فرستاد که تلاش آنها برای فروپاشی جمهوری اسلامی شکست خورده است.

رویترز ادامه داد: ایران به جای اینکه در اثر جنگی که با حملات ایالات متحده و اسرائیل در ۲۸ فوریه آغاز شد، ضعیف به نظر برسد، خود را به عنوان کشوری مبارز، متحد و مصمم برای شکل دادن به آنچه در آینده رخ خواهد داد، معرفی کرد.

به نوشته رویترز، مقامات منطقه‌ای، دیپلمات‌ها و تحلیلگران می‌گویند که این مقاومت و توانایی، اکنون زیربنای استراتژی مذاکره ایران است و مراسم تشییع پیکر را به عنوان لحظه‌ای که تهران به دنبال تبدیل استقامت به اهرم فشار بود، به تصویر می‌کشد.

آنها می‌گویند که این جنگ، اهرم فشار ایران بر تنگه هرمز را برجسته کرده و به آن این امکان را داده است که هرگونه توافقی در مورد برنامه هسته‌ای خود را با به رسمیت شناختن این واقعیت آغاز کند که کنترل آن بر این آبراه حیاتی نفتی، واقعیتی است که باید پذیرفته شود.

واشنگتن قصد داشت یک آتش‌بس ۶۰ روزه را برای احیای دیپلماسی  با ایران برقرار کند اما در ازا، رقابت متفاوتی را آغاز کرده است.

در این رقابت، موقعیت مکانی ایران به جای اورانیوم، قدرتمندترین دارایی آن است و تهران به دنبال تبدیل دستاوردهای دوران جنگ به مزیت استراتژیک دائمی با تضمین پذیرش موقعیت برتر خود در اطراف تنگه است.

و در این میان، ایران در حال تعیین سرعت است.

الکس واتانکا از «موسسه خاورمیانه» مستقر در ایالات متحده گفت که اگرچه ممکن است ایران با دریافت هزینه از کشتی‌هایی که از تنگه هرمز عبور می‌کنند، درآمدهای هنگفتی به دست آورد، تهران آن را کمتر به عنوان یک دارایی اقتصادی و بیشتر به عنوان منبع مشروعیت سیاسی می‌بیند.

واتانکا افزود: ایرانی‌ها نوعی پذیرش مبنی بر اینکه تنگه متعلق به آنها است، می‌خواهند. این، در مورد پذیرش ایران به عنوان قدرت حاکم بر تنگه هرمز است.

او با اشاره به یک ضرب‌المثل فارسی افزود: چرا الماس را برای یک آبنبات چوبی بدهیم؟

رویترز تصریح کرد: طبق محاسبه تهران، هرمز الماس است. لغو تحریم‌ها و دارایی‌های مسدود شده، آبنبات چوبی هستند.

تحلیلگران معتقدند واشنگتن احتمالاً ناچار خواهد شد بازگشایی کامل تنگه هرمز را با شرایطی که از سوی تهران تعیین می‌شود، بپذیرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.