به گفته حسین وجودی یزدی، مدیرعامل شرکت خدمات عمومی فولاد ایران، قطعی‌های مکرر برق و محدودیت‌های تأمین گاز در سال‌های اخیر خسارات سنگینی به این صنعت وارد کرده و زنگ خطر را برای تولید ملی به صدا درآورده است. وجودی یزدی با اشاره به خسارات مالی این بحران افزود: «مجموع خسارت وارده به صنعت فولاد ناشی از قطعی برق از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۴ میلیارد و ۹۹ میلیون دلار بوده است. این رقم نه‌تنها نشان‌دهنده از دست رفتن ظرفیت تولید است، بلکه به معنای از دست دادن بازارهای صادراتی و کاهش ارزآوری برای کشور است. اگر این روند ادامه پیدا کند، ممکن است ایران از یک صادرکننده فولاد به واردکننده تبدیل شود، که این موضوع برای اقتصاد ملی و جایگاه ما در بازارهای جهانی فاجعه‌بار خواهد بود.»

ناترازی انرژی در ایران، به‌ویژه در بخش برق و گاز، به یکی از چالش‌های اصلی صنایع انرژی‌بر، از جمله صنعت فولاد، تبدیل شده است. این معضل نه‌تنها تولید را تحت تأثیر قرار داده، بلکه تهدیدی جدی برای جایگاه ایران به‌عنوان یکی از صادرکنندگان فولاد در بازارهای جهانی به شمار می‌رود.

به گفته حسین وجودی یزدی، مدیرعامل شرکت خدمات عمومی فولاد ایران، قطعی‌های مکرر برق و محدودیت‌های تأمین گاز در سال‌های اخیر خسارات سنگینی به این صنعت وارد کرده و زنگ خطر را برای تولید ملی به صدا درآورده است.

 

وی اظهار داشت: «صنعت فولاد ایران در سال‌های گذشته با تلاش‌های بسیار به جایگاه قابل قبولی در تولید و صادرات رسیده بود، اما ناترازی انرژی، به‌ویژه در فصول گرم و سرد سال، تولید را به شدت مختل کرده است. تولید فولاد کشور در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۳ با  افت ۶.۷ درصدی روبه‌رو شد. این کاهش مستقیماً به محدودیت‌های برق و گاز مربوط می‌شود، به‌طوری‌که در برخی مواقع، تا ۹۰ درصد برق کارخانجات فولادی قطع شده و خطوط تولید عملاً تعطیل شده‌اند.»

 

وجودی یزدی با اشاره به خسارات مالی این بحران افزود: «مجموع خسارت وارده به صنعت فولاد ناشی از قطعی برق از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۴ میلیارد و ۹۹ میلیون دلار بوده است. این رقم نه‌تنها نشان‌دهنده از دست رفتن ظرفیت تولید است، بلکه به معنای از دست دادن بازارهای صادراتی و کاهش ارزآوری برای کشور است. اگر این روند ادامه پیدا کند، ممکن است ایران از یک صادرکننده فولاد به واردکننده تبدیل شود، که این موضوع برای اقتصاد ملی و جایگاه ما در بازارهای جهانی فاجعه‌بار خواهد بود.»

 

مدیرعامل شرکت خدمات عمومی فولاد ایران تأکید کرد که ناترازی انرژی ریشه در مسائل ساختاری دارد. وی توضیح داد: «عواملی مانند قیمت‌گذاری دستوری انرژی، فرسودگی زیرساخت‌های تولید و توزیع برق، و کمبود سرمایه‌گذاری در بخش انرژی باعث شده‌اند که این بحران هر سال عمیق‌تر شود. در تابستان، خاموشی‌ها به دلیل افزایش مصرف خانگی شدت می‌گیرد و در زمستان، کمبود گاز طبیعی کارخانجات را به تعطیلی می‌کشاند. این چرخه معیوب باید با تصمیمات اساسی و سرمایه‌گذاری‌های کلان در زیرساخت‌های انرژی متوقف شود.»

 

وی همچنین به تأثیر این بحران بر زنجیره تولید اشاره کرد و گفت: «محدودیت‌های انرژی تنها به تولید فولاد خام محدود نمی‌شود. تولید مقاطع طویل فولادی مانند میلگرد و تیرآهن نیز دچار کاهش شده است. این کاهش تولید، افزایش قیمت‌ها در بازار داخلی را به دنبال داشته و پروژه‌های عمرانی و ساخت‌وساز را تحت فشار قرار داده است. از سوی دیگر، کاهش صادرات به دلیل افت تولید، رقبای ما در منطقه را تقویت کرده و بازارهای صادراتی ایران را به خطر انداخته است.»

 

وجودی یزدی در پایان با تأکید بر لزوم اقدامات فوری دولت اظهار داشت: «صنعت فولاد به‌عنوان یکی از ستون‌های اقتصاد ایران نیازمند حمایت جدی است. دولت باید با اصلاح سیاست‌های قیمت‌گذاری، جذب سرمایه‌گذاری خارجی، و توسعه زیرساخت‌های انرژی، از تشدید این بحران جلوگیری کند. در غیر این صورت، نه‌تنها صنعت فولاد، بلکه کل اقتصاد کشور با چالش‌های بزرگی مواجه خواهد شد. توسعه صنعت هسته‌ای برای تأمین انرژی پایدار و بازنگری در مدیریت منابع انرژی می‌تواند راه‌حلی بلندمدت باشد تا خاموشی کارخانه‌ها به تاریخ بپیوندد.»

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.