حجت‌الاسلام والمسلمین سید اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات در آئین رونمایی از کتاب «قندیل» گفت: کُردها همواره حافظ استقلال ایران بوده اند؛ اگرچه با فریب و تحت عنوان رسیدن به آزادی و استقلال برای این قوم جنگ و نفرت و خونریزی‌های بسیاررقم زدند اما کردستان عزیز همچنان جزوی از خاک پرگوهر ایران است.

به گزارش جماران؛ حجت‌الاسلام والمسلمین سید اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات، در آئین رونمایی از کتاب «قندیل» با تأکید بر نقش محوری فرهنگ در شکل‌دهی به حیات انسانی، اظهار کرد: فرهنگ ریشه در فطرت انسان دارد و هر جامعه‌ای که از فرهنگی اصیل، عمیق و بالنده برخوردار باشد، مسیر رشد و کمال خود را از درون تعریف می‌کند؛ مسیری که به‌صورت طبیعی با آن جامعه همراه و همزاد خواهد بود. 

وی با اشاره به کارکرد راهبردی فرهنگ در مواجهه انسان با پیچیدگی‌های دنیای معاصر افزود: انسانِ برخوردار از هویت فرهنگی می‌تواند در میان تحولات سیاسی، اجتماعی و زیستی، جایگاه خود را تشخیص دهد، مسیر درست را انتخاب کند و در موضع صحیح بایستد. فرهنگ قادر است کنش‌های اجتماعی، اعتراض‌ها، سبک زندگی و حتی تفاوت‌های نسلی و قومی را در قالب یک جهت‌گیری مشترک و هدفمند سامان دهد. 

وزیر اطلاعات با اشاره به تنوع قومی، زبانی و فکری در ایران اسلامی گفت: جامعه‌ای که از گوناگونی اقوام، گویش‌ها و اندیشه‌ها برخوردار است، در صورتی می‌تواند به انسجام پایدار برسد که اخلاق و فرهنگ مشترک در آن نهادینه شود. چنین جامعه‌ای با تکیه بر فرهنگ‌سازی صحیح، قادر خواهد بود وحدتی عمیق و ماندگار ایجاد کرده و از آن محافظت کند. 

«قندیل» روایتی از پشت‌پرده شعار فریبنده آزادی است 

خطیب نقش فعالان فرهنگی را در این مسیر تعیین‌کننده دانست و تصریح کرد: کسانی که با اندیشه، قلم، هنر، زبان، شعر و خلاقیت فرهنگی به تولید معنا می‌پردازند، در حقیقت راهبران مسیر هویت، اتحاد و انسانیت‌اند. حمایت، تقویت و تشویق این جریان خلاق فرهنگی باید به‌عنوان یک اولویت اساسی در دستور کار نهادهای فرهنگی و اجتماعی قرار گیرد. 

وی ادامه داد: شاید افرادی مانند ما به‌طور مستقیم در فرآیند آفرینش فرهنگی نقش نداشته باشیم، اما مسئولیت داریم قدردان کسانی باشیم که این مسیر را خلاقانه هموار می‌کنند. تاریخ تنها روایت گذشته نیست، بلکه نقشه راه آینده و مسیر حرکت نسل‌های بعدی است و کتاب، فیلم، تصویر و شعر می‌توانند انسان را به سمت آگاهی و کمال هدایت کنند. 

وزیر اطلاعات با اشاره به فلسفه برگزاری این مراسم گفت: این گردهمایی برای پاسداشت یک تجربه انسانی شکل گرفته است؛ تجربه‌ای که رنج در آن نهفته و می‌تواند چراغ راه آینده باشد. این کتاب نشان می‌دهد که فریبندگی دنیا تنها در ثروت و جلوه‌های مادی خلاصه نمی‌شود، بلکه گاه در قالب شعارها و ظواهر پرزرق‌وبرق خود را پنهان می‌کند. 

خطیب افزود: در بسیاری از موارد، احزاب و گروه‌هایی با استفاده از عناوینی چون آزادی، حقوق بشر و شعارهای ظاهرفریب، انسان را به مسیری سوق می‌دهند که نه‌تنها با کرامت انسانی نسبتی ندارد، بلکه او را از مسیر اخلاقی و الهی دور می‌کند. این کتاب‌ها و روایت‌ها هستند که می‌توانند چهره واقعی چنین جریان‌هایی را آشکار کنند. 

وی تأکید کرد: خاطرات و روایت‌های مستند، نقش چراغ راه را برای شناخت حقیقت ایفا می‌کنند و پرده از سازوکارهایی برمی‌دارند که با نام آزادی، به هویت انسانی آسیب می‌زنند. 

وزیر اطلاعات با قدردانی از عوامل تولید کتاب «قندیل» اظهار داشت: لازم می‌دانم از نویسنده، راوی و همه کسانی که در گردآوری، تدوین و انتشار این اثر نقش داشتند، قدردانی کنم. به‌ویژه از تلاش‌های آقای کیانوش گلزار راغب و همراهان ایشان که با دقت و تعهد این مسیر را طی کردند، تشکر می‌کنم. 

خطیب با اشاره به جایگاه زنان در انتقال هویت تاریخی و فرهنگی گفت: جامعه ما باید به سمتی حرکت کند که زنان بتوانند هویت، تجربه زیسته و روایت خود را با نام و نشان خویش به نسل‌های آینده منتقل کنند؛ مسیری که در متن جامعه ایران و در چارچوب نظام اسلامی به‌وضوح قابل مشاهده است. 

وی در پایان با اشاره به تجربه تاریخی ملت ایران خاطرنشان کرد: بررسی تاریخ این سرزمین نشان می‌دهد که بارها ظلم‌هایی با نام آزادی و حقوق بشر بر این ملت تحمیل شده است. با این حال، دشمنان ایران به‌خوبی می‌دانند که تا زمانی که ملت ایران متحد و یکپارچه باقی بماند، هیچ فشار، تهدید یا سناریوسازی ساختگی نمی‌تواند این کشور را به زانو درآورد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.