به گزارش ایرنا کیوان ساکت روز یکشنبه در آئین گشایش بنیاد وزیری در رشت در جمع خبرنگاران افزود: این بنیاد با توجه به همت بلند هنرمندان خوش فکر این دیار در اشاعه موسیقی ملی ایران در رشت راه اندازی شده است.
ساکت گسترش موسیقی ملی و فاخر ایرانی را هدف اصلی بنیاد یادشده عنوان و بیان کرد: بنیاد وزیری ادامه دهنده موسیقی وزیری است که با هدف احیا و اشاعه موسیقی ملی ایرانی در رشت نیز راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه بنیاد فرهنگی وزیری تنها به اشاعه موسیقی نمی پردازد تاکید کرد: آموزش و اشاعه هنرهای هفتگانه چون هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، هنرهای دستی، هنرهای ترسیمی، حرکات نمایشی و معماری در کنار موسیقی در دستور کار بنیاد وزیری قرار دارد.
ساکت با اشاره به فعالیت بنیاد وزیری در رشت افزود: این بنیاد در گیلان توسط هنرمندان و هنردوستان خوش فکر در حال فعالیت و در تلاش است تا فعالیت های فرهنگی و هنری شهرستان را به منظور حمایت از هنرمندان تحت پوشش قرار دهد.
وی در ادامه با تشریح دلایل محوریت موسیقی در فعالیت های بنیاد به تاسیس نخستین مدرسه موسیقی در ایران توسط استاد وزیری اشاره و تصریح کرد: علی‌نقی وزیری بعد از بازگشت از آلمان در سال 1302 نخستین مدرسه واقعی موسیقی را تاسیس و استادان بزرگی چون ابوالحسن صبا، روح الله خالقی و جواد معروفی در این مدرسه به تکمیل هنر موسیقیایی خود پرداختند.
این نوازنده برجسته تار و آهنگساز با اشاره به ظرفیت‌های گیلان در عرصه هنر و بیان اینکه این استان از دیرباز از قطب‌های فعال فرهنگی و هنری بوده ، ادامه داد: بعد از گذشت چند سال، استاد صبا توسط استاد وزیری مامور به تشکیل اولین مدرسه موسیقی در رشت بعد از تهران شد که به‌وجود آورنده اتفاقاتی مهم در هنر موسیقی شد.
دبیر بنیاد وزیری با بیان اینکه اشاعه موسیقی باید با خلق هنر و ارتقاء ذائقه هنری همراه باشد به طبیعت گیلان و تاثیر اقلیم بر خلق و خو، ذائقه و فرهنگ مردم اشاره و خاطرنشان کرد: این خطه دارای هنرمندان خوش‌نام و خوش فکری است و در این راستا اولین شعبه بنیاد وزیری در رشت راه‌اندازی شد.
وی با اشاره به تاثیر موسیقی محلی بر موسیقی ایرانی اذعان کرد: نوای مردم گیلان هم دشتی است که 90 درصد آواز گیلکی را شامل می شود.
دبیر بنیاد فرهنگی هنری وزیری موسیقی گیلان را سرشار از نشاط و سرزندگی دانست و خاطرنشان کرد: این موسیقی از لحظات اول هر شنونده ای را تحت تاثیر قرار می دهد به همین دلیل هنرمندان بزرگ گیلانی چون ناصر مسعودی دارای شهرتی جهانی هستند.
وی با بیان اینکه هیچ چیز جز هنر واقعی نمی تواند انسان امروز را از آشفتگی و بحران هویت نجات دهد، افزود: زیبایی ، عشق و صلح هنر واقعی را می سازند و امروز بیش از هر زمان دیگری بدان محتاج هستیم.
کیوان ساکت زاده مشهد و از پیشکسوتان عرصه موسیقی ملی کشور است؛ او از جمله موسقیدانانی است که علاوه بر ساخت آثار موسیقایی، در حوزه نشر و پژوهش نیز فعالیت گسترده ای دارد و همواره به دنبال ارائه ابعاد تازه تری از موسیقی ملی به مخاطب است.
1881/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.