به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدحسین صادقی، دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه روز چهارشنبه در مراسم امضای این تفاهم نامه گفت: هدف اصلی ما از این کار، انس زندانیان با کتاب و کاهش زمینه‌های ارتکاب اولیه و تکرار جرم است.
او اظهار کرد: انتظار می رود پس از اجرای این تفاهم‌نامه، زندانیان پس از آزادی به یک کتابخوان حرفه‌ای تبدیل شوند به شرط این که بتوانیم کتاب‌های مرتبط با ذائقه و علاقه او را در اختیارش قرار دهیم.
به گفته صادقی، کارشناسان دادسرای مرکز کرمانشاه جرایم زندانیان را به صورت دسته‌بندی شده در اختیار نهاد کتابخانه‌ها قرار می‌دهند و کارشناسان این نهاد هم مطابق با جرم و علاقمندی زندانیان کتاب‌هایی با ادبیات آسان را برای مطالعه آنها توصیه و ارائه می‌کنند.
او افزود: تاثیر عوامل محیطی در شکل گیری شخصیت قانون‌ستیز مجرمان روشن است و در این زمینه فرهنگ نقش بارزی دارد به طوری که هر چه محیط را از نظر فرهنگی سالم سازی کنیم منجر به کاهش جرم در جامعه می‌شود.
به گفته صادقی کسانی که با کتابخوانی مانوس هستند، مهیا بودن بسترهای وقوع جرم هم آنها را تحریک نمی‌کند یا حتی اگر مرتکب جرمی هم شوند، انتظار می‌رود دوباره در مسیر تکرار آن حرکت نکنند.
او اظهار کرد: تفاهم نامه دادسرای کرمانشاه و نهاد کتابخانه‌های استان برای کاهش تکرار جرم، برای نخستین بار در کشور اجرا می‌شود که امیدوارم با اثربخشی و موفقیت آن به الگویی برای سایر استان‌ها تبدیل شود.

** تخفیف مجازات به زندانیان کتابخوان
دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه با اشاره به یکی دیگر از محورهای تفاهم نامه گفت: زندانیانی که در طرح کتابخوانی همکاری مناسبی داشته باشند، مشمول سیاست های ارفاقی می شوند.
او توضیح داد: اگر یک زندانی ظرف مدت مثلا سه یا شش ماه موفق به مطالعه تعدادی کتاب شود و این موضوع مورد تایید کارشناسان نهاد کتابخانه‌ها قرار بگیرد، مشمول ارفاق و تخفیف مجازات (تنها در حوزه جرایم خُرد) می‌شود.

** وجود هشت کتابخانه مشارکتی در زندان‌های استان
مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه هم در این نشست گفت: هم اکنون در هشت زندان استان کتابخانه مشارکتی ایجاد کرده‌ایم و منابع جدید به صورت مستمر در اختیار زندانیان قرار می گیرد.
معصومه حسنی خوانسار افزود: کتابخانه‌های استان دیگر از حالت سنتی خارج و تبدیل به مراکز فرهنگی با مخاطبینی از کودکان تا بزرگسالان تبدیل شده‌اند به طوری که در آنها آموزش‌هایی مانند قصه گویی، کاردستی و نمایش عروسکی برای کودکان و نقد و تحلیل کتاب و مسابقه کتابخوانی برای بزرگسالان برگزار می شود.
او از مشارکت 2 هزار و 500 نفر از زندانیان استان در مسابقه رضوی سال 97 خبر داد و گفت: امیدوارم تفاهم نامه امروز روی کاغذ نماند و با همکاری دو طرف به نتیجه و اثر مناسب برسد.

** خوانسار: با روش دختران کتابفروش مخالفیم
دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه همچنین در حاشیه این نشست درباره موضوع 'دختران کتابفروش' هم گفت: ما از آسیب‌زایی کتابفروشی سیار به شیوه فعلی واهمه داریم و اگر روش فروش فعلی اصلاح شود، مشکلی با آن نداریم.
مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی هم گفت: ما نیز با روش فعلی فروش کتاب توسط زنان و دختران کتابفروش مخالف هستیم.
طی یکسال گذشته تعداد زنان و دختران که در سطح شهر کرمانشاه با کوله‌ای از کتاب می‌چرخند و اقدام به فروش کتاب در ادارات و اماکن عمومی می‌کنند، چند برابر شده است.
آنان با التماس، لحن مظلومانه و سماجت تلاش می کنند که مردم را به خرید کتاب‌های خود مجبور کنند.
دادستان کرمانشاه هفته گذشته در نامه‌ای به مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی این روش کتابفروشی، خواستار ساماندهی 'دختران کتابفروش' و اصلاح روش فروش کتاب توسط آنان شد.
7444/3033
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.