به گزارش خبرنگار ایرنا، استان کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و 110 هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی در غرب کشور به شمار می رود.
با توجه به اینکه تنها 20 درصد از اراضی قابل کشت کردستان به صورت آبی است و بخش عمده مزارع استان دیم هستند و گندم عمده ترین محصول اراضی کردستان، بارش های پاییزیی از اهمیت بسیار زیادی در این استان برخوردار است.
سال زراعی از اول مهر شروع و پایان آن به آخر شهریور سال بعد ختم می شود، دوره بارش ها در کردستان فقط به 9ماه منتهی می شود و در این مدت باید در هر فصل 30 درصد بارندگی های پیش بینی شده محقق شود.
بارش های پاییزه از این جهت که می تواند در سبز شدن کشت و ذخیره آب های زیر زمینی موثر باشد، برای کشاورزان این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
مدیرکل هواشناسی کردستان در خصوص میزان بارندگی های امسال می گوید: در این مدت میانگین بارش های استان 29.5 میلی متر بود و بیشترین بارندگی در بانه 53 میلی متر، سقز 42.9 میلی متر و سروآباد 35 میلی متر بوده است.
طالب حیدری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در این مدت کمترین بارش در قروه 10.5 میلی متر، بیجار 17.4 میلی متر و زرینه 17.6 میلی متر گزارش شده است.
وی اضافه کرد: میزان بارش ها در نیمه شرقی استان بسیار پایین بود و در نمیه غربی وضعیت کمی مطلوب تر است.
به گفته حیدری، هر چند بارش های امسال در مقایسه با میانگین مدت مشابه سال قبل که 19.1 میلی متر است، افزایش یافته اما در مقایسه با میانگین بلند مدت (25 ساله) در حدود 56 درصد کاهش پیدا کرده است.
مدیرکل هواشناسی کردستان افزود: با احتساب میانگین بارندگی 500 میلی متری سالیانه در کردستان، سهم فصل پاییز از این مقدار 170 تا 200 میلی متر است که تاکنون تنها 6 درصد از این مقدار محقق شده و برای رسیدن به نرمال سالیانه آن 24 درصد بارش دیگر لازم است.
حیدری گفت: طبق نقشه های پیش یابی در هفته جاری بارش باران در کردستان پیش بینی نمی شود اما موج بارشی خوبی در هفته آینده وارد منطقه می شود و انتظار می رود در حدود 20 تا 30 میلی متر بارندگی را به همراه داشته باشد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاروزی کردستان نیز می گوید: امسال بیش از 562 هزار هکتار از اراضی این استان به کشت پاییزه اختصاص یافته است.
حمدصالح احمدی افزود: کشت گندم با 531 هزار هکتار بیشترین و کلزا با سه هزار و 500 هکتار کمترین میزان را به خود اختصاص داده و محصول جو نیز سهم 28 هزار هکتاری در کشت پاییزه کردستان دارد.
وی اضافه کرد: در سال زراعی گذشته نیز (96 - 95) حدود 553 هزار هکتار از اراضی کشاورزی کردستان زیر کشت پاییزه رفته بود.
احمدی یادآور شد: کشت پاییزه در کردستان از اوایل مهر شروع و تا آبان ماه تداوم خواهد داشت و کشاورزان برای محصول بهتر، قبل از بارش های پاییزی باید کشت محصول دیم را انجام دهند.
استان کردستان در یک منطقه سرد و کوهستانی قرار دارد که میانگین بارش سالیانه آن 540 میلی متر و 2 برابر میانگین کشوری است.
کاهش میزان بارش های پاییزه می تواند زنگ خطری برای سال آبی باشد و مسئولان می تواند در فرصت باقی مانده مدیریت مناسبی برای ذخیره منابع آبی موجود و راهکارهای کارشناسی برای تولید محصولات کشاورزی داشته باشند.
خبرنگار: عبدالله رحمانی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
3020/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.