سید محسن علوی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: 2 موزه خانه کرد و موزه سنندج و یک سایت موزه در غارکرفتو امروز به منظور گرامیداشت روزجهانی گردشگری به صورت رایگان در خدمت علاقه مندان به تاریخ و فرهنگ کردستان است.
وی با بیان اینکه خانه کُرد یا عمارت آصف از قدیمی ترین بناهای موجود در شهر سنندج است، افزود: براساس شواهد و شیوه معماری احداث بنای اولیه آن مربوط به دوره صفویه و قسمت های دیگر آن در دوره قاجاریه تکمیل شده است.
علوی تاکید کرد: این اثر گردشگری به عنوان موزه مردم شناسی، مجموعه ای متشکل از فرهنگ و آداب مردم خطه کردستان را در خود جای است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان ادامه داد: موزه سنندج نیز در مرکز شهر گردشگر پذیر سنندج و در خیابان امام خمینی (ره) کوی حبیبی این شهر واقع شده و در مجاورت آن بناهای همچون خانه کرد، مسجد جامع و خانه مجتهدی قرار دارد.
به گفته وی، ساختمان موزه در اصل بخش بیرونی عمارت ملالطف الله شیخ السلام است و از عمارت های باشکوه واعیانی شهر سنندج است که زمان ساخت به دوره ناصرالدین شاه قاجار بر می گردد و از سال 1354ب طور رسمی به عنوان موزه سنندج شروع بکار کرده است.
وی اضافه کرد: سایت موزه غار کرفتو نیز در 67 کیلومتری شمال شهر دیواندره واقع شده است و در برگیرنده مجموعه تاریخی بدست آمده در این منطقه است.
غار کرفتو، یک غار آهکی است که در دوران سوم زمین‌شناسی شکل گرفته است بخش‌هایی از این غار، دست‌کَند است و کتیبه‌ و نقش های مختلفی از حیوانات در آن دیده می شود؛ این غار در تاریخ 20 بهمن 1318 با شمارهٔ ثبت 330 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.
مجموعه عمارت آصف (خانه کرد) نیز حدود چهار هزار مترمربع عرصه و اعیانی دارد و علاوه بر سردر و دالان ورودی و اتاق تقسیم آب، دارای چهار حیاط است که عبارتند از حیاط بیرونی (اصلی)، حیاط اندرونی، حیاط مستخدمین و حیاط مطبخ.
این عمارت که به شماره 1882 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است در سال 1376 توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان تملک شد و پس از انجام مطالعات و تهیه طرح های لازم، مرمت احیای آن از سال 1378 آغاز شد و تا اردیبهشت سال 1382 به طول انجامید.
براساس اعلام سازمان جهانی گردشگری، پنجم مهر مصادف با 27 سپتامبر به عنوان روز جهانی گردشگری نام‌گذاری شده است که کشورهای مختلف در این روز برنامه‌های مرتبط با گردشگری را برگزار می‌کنند.
استان کردستان دارای یک هزار و 519 اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان های طبیعی است و هم اکنون 828 مور از این تعداد شامل 763 اثر، هشت مورد میراث طبیعی، 49 مورد میراث معنوی و هشت مورد میراث منقول است.
خبرنگار: حسن حسین زاده ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.