سید جمیل روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به عنوان نماینده ایران در سازمان جهانی مهارت (WSI)، متولی برگزاری مسابقات ملی مهارت در سه مرحله شهرستانی، استانی و کشوری به صورت سالانه است که مرحله شهرستانی این دوره از مسابقات 23 تیر، مرحله استانی پنجم و ششم مرداد و مرحله کشوری نیز نیمه دوم آذر سال جاری برگزار می شود.
به گفه وی، در مرحله شهرستانی مسابقات ملی مهارت پس از ارزشیابی لازم که توسط اداره کل آموزش فنی و حرفه ای هر استان صورت می گیرد و نفرات برتر در هر شهر انتخاب و به مرحله استانی معرفی می‌شوند که در مرحله استانی نیز با برگزاری آزمون عملی (حداکثر 2 روزه) نسبت به انتخاب نفرات برتر و معرفی به مرحله کشوری اقدام می شود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای کردستان ادامه داد: هدف از برگزاری این مسابقات ارتقا فرهنگ مهارت آموزی در میان جوانان، معرفی آموزش‌های مهارتی و اهمیت نقش آن در توسعه اقتصاد به عموم مردم است.
وی با بیان اینکه با برگزاری این مسابقات به دنبال فراهم کردن فرصت مناسب برای رقابت سالم میان جوانان کشور هستیم، افزود: جلب نظر مسئولان، بنگاه‌های اقتصادی، مشارکت صنایع و صنوف در اجرای مسابقات ملی مهارت، ایجاد فرصتی مناسب برای تبادل اطلاعات فنی و تجارب حرفه‌ای، شناسایی و معرفی افراد ماهر و نخبه به صنایع و بنگاه‌ های اقتصادی از دیگر اهداف برگزاری مسابقات ملی مهارت است.
احمدی گفت: هجدهمین مسابقات ملی مهارت در 36 رشته از جمله آکواترونیک (فناوری آب)، الکترونیک، آجرچینی، تاسیسات الکتریکی، تبرید و تهویه، تراش CNC ، رباتیک (تیمی 2 نفره)، طراحی و توسعه وب، طراحی مهندسی مکانیک، فناوری اطلاعات(راه کارهای نرم افزاری برای تجارت)، فناوری اطلاعات (مدیریت سیستم های تحت شبکه)، فناوری طراحی گرافیک فرز CNC، خیاطی ( فناوری مد)، کاشی کاری دیوار و کف است.
به گفته وی، کابینت سازی (چوبی)، لوله کشی و گرمایشی، مکاترونیک (تیمی 2 نفره)، فناوری خودرو، نقاشی خودرو، اتصالات چوبی، آشپزی، قنادی ( شیرینی پزی)، طراحی فضای سبز(تیمی 2 نفره)، جوشکاری، جواهرسازی، ساخت وتولید (تیمی3 نفره)، کنترل صنعتی، صافکاری خودرو، کار بر روی صفحات فلزی و گل آرایی، معماری سنگی، نجاری، گچکاری، شبکه های کابلی و تعمیر و نگهداری و سایل نقلیه سنگین از دیگر رشته های این دوره از مسابقات ملی مهارت است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کردستان افزود: علاقمندان به شرکت در هجدهمین مسابقات ملی مهارت می توانند تا 23 تیر سال جاری نسبت به ثبت نام خود به صورت الکترونیکی در آدرس www.skill.irantvto.ir اقدام کنند و پس از ثبت نام، مدارک لازم را برای تأیید به یکی از مراکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان خود تحویل دهند.
به گفته احمدی، شرط سنی برای داوطلبان رشته های ساخت و تولید تیمی و مکاترونیک، متولدان 11 دی 1372 بعد و برای سایر رشته ها متولدان 11 دی 1375به بعد است.
وی افزود: کارآموزان و آموزش دیدگان مراکز آموزش فنی وحرفه ای، هنرجویان آموزش و پرورش در رشته های کار و دانش، فنی و حرفه ای و نظری، دانشجویان آموزشکده های فنی و حرفه ای و آموزش عالی و کارگران واحدهای صنعتی و صنفی می توانند با رعایت شرایط سنی ذکر شده در این دوره از مسابقات ملی مهارت شرکت کنند.
به گفته وی، عکس سه در چهار تمام رخ، کپی از تمام صفحات شناسنامه، کپی کارت ملی، کپی آخرین مدرک تحصیلی یا معرفی نامه از نهاد آموزشی مرتبط، کارت پایان خدمت یا معافیت نظام وظیفه (برای داوطلبان ذکور و مشمول) ، گواهی اشتغال به تحصیل برای دانشجویان و محصلان به ویژه داوطلبان ذکور که معافیت تحصیلی می باشد از مدارک لازم برای شرکت در هجدهمین دوره مسابقات ملی مهارت است.
برگزیدگان نهایی هجدهمین و نوزدهمین مسابقات ملی مهارت پس از شرکت در اردوهای آماده سازی و گزینش نهایی، درچند رشته منتخب به چهل و پنجمین مسابقات جهانی مهارت که در سال 2019 در کشور روسیه برگزار می شود اعزام می شود.
هم اکنون 119 آموزشگاه خصوصی و 12 مرکز دولتی کردستان، سالانه به بیش هاز 23 هزار نفر آموزش های فنی و حرفه ای ارایه می دهند.
در آموزشگاه های مراکز دولتی این استان سالانه سه میلیون و 340 هزار نفر ساعت آموزش در 350 حرفه و 31 رشته مختلف انجام می شود و در آموزشگاه های بخش خصوصی نیز سالانه یک میلیون و 250 هزار نفر ساعت آموزش در 213 حرفه و در 24 رشته مختلف انجام می شود.
3034/6108
** خبرنگار: حسن حسین زاده/** انتشار دهنده: امید بهمنی
** برای آگاهی از آخرین اخبار استان کردستان در کانال زیر عضو شوید:
@IRNASANANDAJ
https://telegram.me/joinchat/DHygAj7hzZXSBJ
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.