همه ما به نقش و فواید درختان در زندگی روزمره مان واقف هستیم، سرمایه‌ای گرانبها و ارزشمند که در حیات ما و سایر موجودات زنده این کره خاکی تاثیری شگرف دارند و بدون این سرمایه‌های گرانبها ادامه حیات امکان پذیر نخواهد بود.

انسان و سایر موجودات زنده همه برای زیستن به تنفس احتیاج دارند و یکی از راه‌های تامین اکسیژن برای نفس کشیدن وجود درختان جنگلی و سایر پوشش گیاهی است که در اطراف ما وجود دارند اما هستند افرادی که فقط برای کسب سود و منفعت شخصی اقدام به قطع درختان جنگلی می‌کنند و حیات انسان‌ها و زندگی سایر موجودات را به خطر می‌اندازند.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سروآباد گفت: در روزهای اخیر شاهد قطع درختان جنگلی ارزشمند در محدوده روستای ذکریان بخش مرکزی بودیم.

مسلم مرادی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در ادامه گشت زنی نیروهای پاسگاه ویژه منابع طبیعی در جنگل‌های روستای ذکریان دپوی مقطوعات چوب جنگلی را مشاهده و کشف کردند.

وی اضافه کرد: سودجویان و متخلفان اقدام به قطع بیش از ۱۵ اصله از درختان با ارزش جنگلی این منطقه کرده و آنها را آماده حمل برای خروج از شهرستان جهت تهیه زغال قاچاق کرده بودند.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سروآباد اظهار داشت: تحقیقات به منظور شناسایی عامل یا عاملین قطع این درختان جنگلی در حال انجام است و با شناسایی متخلفین پرونده آنها جهت سیرمراحل قانونی به مراجع قضایی ارجاع می‌شود.

مرادی تاکید کرد: با برنامه ریزی های صورت گرفته، تشدید اقدامات حفاظتی و بهره گیری از امکانات و تجهیزات موجود، حفاظت و صیانت از جنگل ها و مراتع با جدیت ادامه دارد.

وی گفت: ذکریان یکی از روستاهای دارای پوشش درختان جنگلی است که در سال های اخیر جنگل های آن در اثر عوامل مختلفی از جمله خشکسالی، آتش سوزی و تخریب حیاط آنها به مخاطره افتاده و سودجویان با قطع هر چه بیشتر درختان و تبدیل آن به زغال به جان این منابع خدادای افتاده‌اند.

مرادی افزود: یکی از راه‌های جلوگیری از قطع درختان جنگلی فرهنگ سازی صحیح در جامعه است تا همه افراد خود را مسوول بدانند که این منابع خدادادی و سرمایه ارزشمند و گرانبها حراست کنند و به سودجویان اجازه ندهند زندگی سایر موجودات را به مخاطر بیندازند.

امیدواریم که فرهنگ حفاظت و حراست از درختان جنگلی که حاصل هزاران سال است که به این مرحله رسیده اند در بین تمام افراد جامعه نهادینه شود تا سودجویان نتوانند این سرمایه های باارزش را نابود کنند.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می‌دهد، جنگل‌های این استان که جزو جنگل‌های زاگرس شمالی به حساب می‌آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی‌های اکو توریستی و ارزش‌های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.

از مساحت ۱۲۰ هزار کیلومتری شهرستان سروآباد نیز ۵۷ هزار هکتار آن را منطقه حفاظت شده کوسالان و شاهو، ۱۲ هزار هکتار آن را اراضی ملی و ۵۱ هزار هکتار را اراضی کشاورزی و باغی تشکیل می‌دهد.

شهرستان سروآباد با ۲ بخش مرکزی و هورامان با بیش از ۵۰ هزار نفر جمعیت در فاصله ۹۰ کیلومتری از غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و ۲۴ کیلومتر مرز با کشور عراق دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.