بهروز علی نژاد شامگاه چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از اعضای شورای اسلامی روستای بوریدر که برای انجام کارهای کشاورزی به زمین زراعی خود رفته بود، متوجه یک قبضه خمپاره عمل نکرده در زمین خود شده و موضوع را سریعا به بخشداری اطلاع داد.
وی افزود: با هماهنگی با مدیریت پاکسازی استان کردستان یک اکیپ مین روب به محل اعزام شدند و خمپاره عمل نکرده از محل خارج و به مکان دپوی خمپاره و مین های بجامانده از جنگ تحمیلی منتقل شد.
بخشدار مرکزی سروآباد یادآور شد: در پی بارندگی‌های اخیر در منطقه این قبضه خمپاره عمل نکرده از دوران جنگ تحمیلی در این روستا از زیر زمین بیرون آمده بود.
براساس آمار‌های اولیه که در سال 1367 و پس از پایان جنگ عراق علیه ایران منتشر شد٬ یک هزار و 100 کیلومتر از مرز مشترک این دو کشور آلوده به مین و مواد منفجره بجا مانده از دوران هشت ساله جنگ تحمیلی است.
طرح بازنگری مناطق آلوده به مین در 199 نقطه مرزی و 366 پایگاه مین گذاری شده دوران دفاع مقدس در شهرستان های مریوان، بانه، دیواندره، سروآباد، بیجار، سنندج، کامیاران، دیواندره و سقز در سال گذشته با هدف افزایش ضریب ایمنی مردم شهرهای مرزی طی سال گذشته اجرا شد.
تعداد شهدای عملیات مین روبی نیروهای عمل کننده، نظامی و انتظامی در کردستان 91 نفر و تعداد جانبازان هم 110 نفر است ضمن اینکه بیش از 170 نفر از مردم شهرستان های آلوده به مین استان کردستان از سال 1367 تا پایان سال 96 نیز جان خود را بخاطر برخورد با مین های بجای مانده از دوران دفاع مقدس از دست دادند.
در هشت سال جنگ تحمیلی 26 هزار شهید در مرزهای استان کردستان تقدیم نظام جمهوری اسلامی شده که بیش از پنج هزار نفر از آنان کردستانی هستند.
520 حادثه شامل گلوله باران و بمباران مناطق غیر نظامی، شهرها، حمله شیمیایی به مردم بی دفاع و عملیات جنگی در دوران دفاع مقدس در استان کردستان ثبت شد.
ایران با عراق همسایه غربی خود یک هزار و 458 کیلومتر مرز دارد که حدود 227 کیلومتر این مرز در استان کردستان واقع شده و بانه، سقز، مریوان و سروآباد شهرستان های مرزی کردستان هستند.
7354/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.