به گزارش روز سه شنبه پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان، بهمن مرادنیا در جلسه حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی اظهار داشت: دستگاه ها به جای تمرکز بیش از حد بر مسدود کردن چاه های غیرمجاز، برای گرفتن حق آبه تلاش کنند.
وی در خصوص تلاش ها برای مسدود کردن چاه های غیر مجاز در استان واکنش نشان داد و افزود: طبق گزارش ها هفت هزار چاه غیر مجاز وجود دارد که سالیانه حدود 60 میلیون متر مکعب از این چاه ها آب برداشت می شود که با توجه به ظرفیت های آبی استان رقم قابل توجهی نیست.
استاندار کردستان با بیان اینکه معتقدم در دشت ها و مناطق ممنوعه باید کاملا جدی با چاه های غیر مجاز و برداشت های غیر اصولی مقابله کرد، یادآور شد: در دیگر مناطق استان شرایط حادی وجود ندارد و نباید با مسدود کردن چاه ها زندگی حداقلی مردم را با مشکل مواجه کرد.
مرادنیا تاکید کرد: ما باید ریشه ای به فکر حل این مشکل باشیم و بجای تمرکز بر مسدود کردن چاه ها تلاش کنیم سهم مناسب و عادلانه‌ای از آب برای توسعه کشاورزی داشته باشیم چون در این صورت است که مشکل اساسی رفع می شود.
وی با بیان اینکه بحث ما با وزارت نیرو بر سر تخصیص نامناسب و ناعادلانه آب است، گفت: در سال های گذسته حق کردستان در بحث آب ادا نشده و آب کردستان به دیگر استان‌ها سرازیر شده است.
استاندار کردستان اظهار داشت: اگر این حداقل ها را از روستاییان بگیریم عملا روستاها را به طرف نابودی خواهیم برد ضمن اینکه در صورت گرفتن حق آبه می توان با حفر چاه های غیر مجاز به صورت جدی مقابله کرد.
مرادنیا خواستار توجه مدیران بخش آب استان در خصوص برنامه ریزی برای برگشت آب تصفیه خانه فاضلاب سنندج شد و افزود: لازم است برنامه های مناسبی برای مصرف آب این تصفیه خانه در بخش صنعت و فضای سبز داشته باشیم.
وی بر ضرورت وفاق و همدلی بیشتر میان دستگاه‌های اجرایی برای خدمت رسانی به مردم تاکید کرد و یادآور شد: اگر دستگاه‌های اجرایی همدل باشند، نتایج مطلوبی برای استان در پی خواهد داشت.
استاندار کردستان اضافه کرد: نمونه کامل این همدلی و همراهی در بحث حق آبه استان کردستان کاملا مشهود بود و انتظار دارم این رویه در همه بخش ها باشد.
مرادنیا گفت: در برخی جلسات مشاهده می شود اداراتی نسبت به یکدیگر موضع مخالف دارند که این مساله به هیچ وجه قابل قبول نبوده و نفعی از این تقابل عاید استان نخواهد شد.
وی به وجود برنامه برای کاشت 40 هزار اصله نهال در اطراف شهر سنندج اشاره کرد و گفت: شهرداری برای کاشت این میزان نهال لازم است با دادن فراخوان از ظرفیت های مردم استفاده کند.
به گزارش ایرنا، کردستان استانی کوهستانی بوده و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ ای است که موجب بارندگی ‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان ها می شود.
از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه های آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانه های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشت های استان 9 مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، 2 دشت در غرب و 2 دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است، دشت های قروه - دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت های ممنوعه محسوب می شود.
در حال حاضر در استان کردستان 9 سد در حال بهره برداری، 12 سد در دست اجرا و 15 مورد نیز در حال مطالعه است.
7355/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.