به گزارش خبرنگار ایرنا، این کنگره 2 روزه در آیینی با حضور مسئولان فرهنگی و سیاسی برترین‌های خود را معرفی و آماده ورود پر توان ‌تر به دوره دوازدهم شد.
در این کنگره، با تقدیر از شاعر پیشکسوت منصور دولتی، از رضا نظری فر از شهرستان صحنه، فاطمه بدیعی از کاشان و علی مردی پور از اصفهان به عنوان نفرات برتر بخش قرائت تجلیل شد.
در بخش زیر 30 سال هم از ندا نوروزی از تهران و محسن کاویانی از قم و در بالای 30 سال هم خدابخش صفادل از نیشابور و محسن بیاتیان از لرستان، شایسته تقدیر شناخته شدند.
برترین شاعران عاشورا سرای این کنگره هم در دو بخش زیر و بالای 30 سال معرفی شدند.
در زیر 30 سال فرزانه شفیعی از اصفهان اول شد، شعر جواد چراغی از زنجان به عنوان اثر دوم و شعر محمد حسین مهدویان از قم هم به عنوان اثر سوم برگزیده و معرفی شد.
در بالای 30 سال هم علی اکرم خانه‌ای از ایلام عنوان برتر را کسب کرد و هیات داوران از رسول سنایی از کهکیلویه و بویراحمد و فاطمه بیرانوند از خرم آباد به عنوان شعرای دوم و سوم تقدیر کرد.
در بخش عکس با موبایل هم آثار سامان خدایاری، علی اصغر فیض اللهی و محمد شهبازی به ترتیب اول تا سوم شناخته و عکس کیوان فیروزه‌ای هم شایسته تقدیر شناخته شد.
برگزیدگان بخش اصلی عکس هم سامان خدایاری، عمران کامیاب و کامران جباری معرفی شدند.
در این کنگره از خانواده شهدای معزز سردار شهید حاج هوشنگ ورمقانی و شهید مدافع حرم منوچهر سعیدی تقدیر شد.
حشمت حنیفی، غلام عباسپور مقدم، مراد آیینی، محمدرضا منتشلو پیرغلامان شهرستان قروه بودند که در این کنگره مورد تجلیل قرار گرفتند و از محمدرضا عظیمی فشی سرپرست گروه تعزیه عاشوراییان هم تجلیل شد.
در پایان این کنگره، بیانیه هیات داوران یازدهمین کنگره سراسری شعر عاشورایی قروه قرائت شد که بخشی از آن به این شرح زیر است:
موضوع شعر آیینی به قدمت شعر فارسی است، اولین گزاره های عاشورایی در شعر فارسی، نفرین بانیان این جنایت و بیان سبعیت و بی رحمی جانیان آن است.
شعر آیینی امروز ایران با استعانت از تجربه های دیروز قدم در راهی روشن و موثر گذاشته است برگزاری همایش ها و کنگره های عاشورایی و اهمیت دادن به فرم اثر آیینی در این همایش ها از طریق داوری آثار از عوامل مهم این پیشرفت است.
کنگره شعر عاشورایی قروه با قدمت یازده ساله نهال کوچکی بوده که امروز نخل بالنده ای شده و توجه بسیاری از شاعران شاخص را به خود جلب کرده است در یافت حدود پانصد اثر از شاعران و گزینش قریب به یکصد شعر و انتخاب نهایی 10 شاعر ذخیره ی ارزشمندی ست برای انتشار یک کناب کامل آیینی که انشاالله در آینده محقق شود.
هیات داوران در انتخاب آثار به اصول و معیارهای فنی و منحصر بودن شعر به موضوع همایش توجه ویژه داشتند و لذا از بین آثار با کیفیت عرضه شده در نهایت به گزینش 10 شاعر بسنده کردند که در نوع خود آمار قابل اعتنایی است برای یه همایش کشوری، امیدواریم در تداوم این همایش موثر رشد هنر و ادبیات آیینی را در تمام شاخه ها شاهد باشیم.
عبدالجبار کاکایی، افشین علا و بهروز سپیدنامه هیات داوران این کنگره بودند.
یازدهمین کنگره سراسری شعر و‌ نخستین همایش آیین های عاشورایی قروه از شامگاه سه شنبه با اجرای تعزیه گروه علمدار استان مرکزی در مهدیه سنندج آغاز و روز پنجشنبه با معرفی برگزیدگان بخش های مختلف به کار خود پایان داد.
این کنگره سراسری شعر عاشورایی و نخستین همایش آیین های عاشورایی قروه، پذیرای 558 اثر بود که شامل 312 اثر در بخش شعر، 246 قطعه عکس، دو اثر تعزیه و یک اثر پرده‌خوانی بود.
7345/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.