به گزارش ایرنا، مرتضی مبلغ شامگاه دوشنبه در آیین آغاز به کار مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: آسیب شناسی جنبش دانشجویی نیازمند یک بحث تحلیلی است و کارکرد جنبش دانشجویی با جنبش های قشری، صنفی و موضوعی متفاوت است.
این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: مطالبه گری، ظلم ستیزی، آرمانگرایی، عقلگرایی و پرسشگری و نقادی از ویژگی های بارز جنبش دانشجویی است.
وی تصریح کرد: جنبش دانشجویی به دلیل اینکه دارای جوهره جوانی است، دارای خاستگاه آرمانگرایانه است اما باید آرمانگرایی و عقل گرایی در کنار هم قرار گیرد.
عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان افزود: در جنبش دانشجویی منافع صنفی نمی تواند بر منافع ملی و جمعی و همگانی غلبه کند.
ملبغ افزود: در جنبش دانشجویی اگر آرمانگرایی و عقلانیت با یکدیگر تراز نباشد این جنبش دچار آسیب می شود و در دوره ای آرمانگرایی صرف به این جنبش صدمه وارد کرد.
وی اظهار کرد: در پیش از انقلاب اسلامی خاستگاه و رویکرد جنبش دانشجویی 'انقلابی گری' بود و پس از انقلاب این رویکرد 'اصلاح گری' شد، اما این اصلاح گری به معنای عام، پدیده اصلاحات که دو دهه پیش به وجود آمد، نیست.
مبلغ یکی از مخاطرات جنبش دانشجویی را در سه دهه گذشته، پیوند با قدرت از جمله دولت ها عنوان کرد و گفت: جنبش دانشجویی قدرت را نقد می کند، ولی در دوره ای به دلیل غفلت یا ضرورت این جنبش به دولت ها نزدیک شد.
این فعال سیاسی افزود: جنبش دانشجویی نمی تواند نقش احزاب را ایفا کند و جانشین احزاب در دانشگاه ها باشد و انجمن های اسلامی هم شعبه احزاب در دانشگاه ها نیستند.
مبلغ گفت: در دوره ای به دلیل خلاء فعالیت احزاب، جنبش دانشجویی نقش احزاب را ایفا کرد که این به جنبش دانشجویی آسیب زد.
وی یکی دیگر از آسیب های جنبش دانشجویی را بدل سازی آن اعلام کرد و تصریح کرد: بدل سازی برای جنبش دانشجویی به پویایی و بالندگی این جنبش صدمه زد.
مبلغ با بیان اینکه فعالیت جنبش دانشجویی دستوری نیست، یادآور شد: ایجاد اخلال بین آرمانگرایی و واقع گرایی آسیب جدی این جنبش است و این اخلال باعث هیجان زدگی جنبش دانشجویی شد.
وی با بیان اینکه جنبش دانشجویی مانند یک نهاد مدنی عمل می کند، گفت: یکی از ویژگی های جنبش دانشجویی، ارتباط بین مردم و نخبگان دانشگاهی است که هیچ جریان دیگری این کارکرد را ندارد.
وی انفعال را سم مهلک جنبش دانشجویی و نقادی را یکی دیگر از خاستگاههای جنبش دانشجویی دانست و افزود: نقد باید ذیل تراز عقل گرایی و واقع گرایی نمود داشته باشد و جنبش دانشجویی، منتقد رفتارهای پوپولیستی و غیرعقلانی است.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در پاسخ به سوال دانشجویی که درباره نقد دولت دوازدهم پرسید، گفت: دولت دوازدهم حدود چهار ماه است کار خود را آغاز کرده و قضاوت عملکرد دولت هنوز زود است.
به گفته وی، اگر چه در خصوص انتصابات در دولت نقدهایی وجود دارد، اما نباید درباره دولت زود قضاوت کرد.
مبلغ درباره پیروزی لیست امید در انتخابات اخیر نیز گفت: خاصیت جریان اصلاحات تکثر آن است و نمی توان گفت که عملکرد منتخبان لیست امید ضعیف بوده است، اما اگر این افراد ضعیف عمل کنند، مردم با کسی عقد اخوت نبسته اند و در نهایت بار دیگر به افراد اعتماد نمی کنند.
به گزارش ایرنا، مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در آغاز به کار خود اعلام کرد که رویکردی اصلاح طلبانه دارد.
دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد یکهزار و 800 نفر دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی دارد.
خبرنگار: محمود رئیسی**انتشاردهنده: جهانبخش صفری
2097/6021
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.