محمد کرمعلی گیلانه روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: یکی از دوستداران حیات وحش از سقوط یک بهله عقاب در دامن طبیعت خبر می دهد که پس از انتقال این گونه ارزشمند به اداره محیط زیست، برای بررسی در زمینه احتمال وجود بیماری، تحویل دامپزشکی می شود.
وی با بیان اینکه بررسی وضعیت جسمی این عقاب طلایی توسط دامپزشک مشخص می کند که این حیوان هیچگونه بیماری ندارد، افزود: به نظر می رسد این جانور در هنگام زورآزمایی با هم نوع خود دچار آسیب شده باشد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیسیت تویسرکان توضیح داد: پرنده های شکاری از جمله عقاب طلایی در حین بازی با هم نوع خود و محک زدن توان و قدرت یکدیگر در زمینه شکار، اقدام به گرفتن چنگال یکدیگر در آسمان می کنند که در برخی مواقع این بازی و قدرت نمایی منجر به صدمه به آنها می شود.
وی ادامه داد: در مواردی مشاهده شده است که اصرار بر رها نکردن چنگال های هم نوع و سقوط آزاد تا ارتفاع پایین تا جایی پیش می رود که این پرندگان به مانعی برخورد می کنند و به نظر می رسد که عقاب طلایی یاد شده نیز به علت سقوط، تا مدتی در حالت گیجی و بیهوشی به سر می برد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیسیت تویسرکان گفت: با توجه به قرار گرفتن در فصل مهاجرت، احتمال برخورد پرندگان با سیم های کابل برق و دیگر اجسام و سقوط به زمین نیز زیاد است که خوشبختانه این پرنده دچار این مشکل نشده بود.
وی هشدار کرد: شهروندان در صورت مواجهه با این گونه پرندگان، از گرفتن و لمس کردن آنها به شدت پرهیز کنند چون احتمال می رود برخی از پرندگان ناقل بیماری های مشترک بین انسان و پرندگان باشند.
گیلانه توصیه کرد: دوستداران طبیعت در صورت مشاهده پرنده های زخمی و رها شده در طبیعت، موضوع را به یگان حفاظت محیط زیست اطلاع دهند تا کارشناسان این نهاد به سرعت به موضوع رسیدگی کنند.
وی با بیان اینکه موضوع جمع آوری بانک ژنتیکی حیوانات مناطق مختلف در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست کشور قرار دارد، افزود: در همین چارچوب اداره محیط زیست تویسرکان اقدام به کندن 2 پر از این پرنده شکاری و ارسال آن به محیط زیست مرکز استان و سپس تهران کرد تا با در دست داشتن این نمونه ها، بتوان بانک ژنتیکی پرندگان شکاری را غنی تر کرد.
به گزارش ایرنا، عقاب طلایی دومین عقاب از نظر بزرگی جثه در جهان است که طول بدن آن به 75 سانتیمتر و بال های آن هنگام باز شدن به 190 سانتیمتر می رسد. این پرنده شکاری پنج کیلوگرم وزن دارد و در ارتفاعات سخت گذر لانه می سازد.
307 گونه جانوری تاکنون در استان همدان شناسایی شده است.
7526/2090
خبرنگار: علیرضا جهانگیری**سعید زارع کندجانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.