به گزارش ایرنا، ابراهیم انصاری لاری روز سه شنبه در همایش صنایع دریایی در جزیره کیش افزود: هنوز به معنای واقعی بر دریا مسلط نیستیم چرا که در مفهوم واقعی تسلط به غیر از آشنایی و بهره برداری موردی از دریا است.
وی با تاکید بر این که بر دریا اقتدار داریم گفت: اقتدار جمهوری اسلامی ایران بر دریا مسلم است و امنیت دریا به برکت اقتدار نیروهای نظامی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر دریای پیرامون برقرار و بر دوام است اما بر دریا مسلط نیستیم.
انصاری اظهار کرد: تسلط بر دریا یعنی بهره برداری اصولی و علمی از همه داشته ها و نعمت های دریا با ملاحظه های زیست محیطی است که کمترین آسیب به دریا وارد شود.
وی افزود: کشور ما با این پیشینه و با اینکه 17 استان دریایی و ساحلی دارد و با این مرز طولانی یک پیوند وسیع و عمیق با فرهنگ، تمدن و اقتصاد دریا ندارد، اگر اقتصاد مرتبط با صنایع نفت و گاز در دریا را استثنا کنیم، سهم اقتصاد دریا در اقتصاد کشور بسیار اندک خواهد بود.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش خاطرنشان کرد: از 10 شهر مهم کشور نیز هیچکدام آنها در کنار ساحل و در کنار دریا نیستند و برعکس هرچه به ساحل و دریا نزدیکتر می شویم رنگ محرومیت فقر و نازیبایی های شهرها و آبادی ها بیشتر می شود.
وی اظهار کرد: بنادر پیشانی و چهره اصلی کشورها محسوب می شوند و از دیدن بنادر و میزان عمران، آبادانی، توسعه و رونقی که در بنادر است می توان به یک قضاوت اجمالی درباره آن کشور رسید.
انصاری لاری افزود: اگر کسی بخواهد با نگاه به بنادر ما درباره کشور ایران قضاوت کند به یک قضاوت اشتباه دچار خواهد شد، چرا که وضعیت بنادر و شهرهای ساحلی ما متفاوت است.
وی با اشاره به ویژگی های جزیره کیش تصریح کرد: اهمیت هر جزیره از یک سو به توده خاکی است که به صورت یک خشکی در میان امواج خروشان از دریا سر درآورده و از طرفی دیگر به پهنای خیره کننده و زیبای دریایی است که این خشکی را احاطه کرده است و توجه اغراق آمیز به این توده خاکی و خشکی سبب می شود از دریای بی انتها و پر بها غفلت کنیم.
وی گفت: در همه جا بویژه در این جزیره دچار این غفلت شده ایم و این غفلت سبب شده که زمین پر ارزش جزیره زیر بار سرمایه گذاری های سرگردان و بی هدف و ناتمام و معطل مانده بماند و هم در این دریای وسیع و پر از نعمت استفاده نکنیم.
وی با تاکید بر اینکه تفریحات و سفرهای دریایی، حمل و نقل و تجارت دریایی را جدی نگرفته ایم خاطر نشان کرد: در جزیره کیش مصمم هستیم که از این پس به ظرفیت های حداکثری دریا و طرح های نو و جذاب مرتبط با دریا تمرکز کنیم.
وی گفت: اینجاست که به همکاری، همیاری، همفکری و همدلی همه کسانی که امروز به عنوان مرتبطان با دریا و دریانوردی در این همایش جمع شده اند نیازمند هستیم.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش در این همایش پیشنهاد کرد که در قطعنامه انتهایی این همایش به صورت جدی بر گردشگری دریایی تمرکز شود و افزود: کشوری با این مشخصات نمی تواند به عنوان زیر مجموعه گردشگری ملی از گردشگری دریایی تحت عنوان خاص غفلت کند.
وی تاکید کرد: سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کشور باید یک جایگاه ویژه اداری در ساختار خود تعریف کند و گردشگری دریایی را تولیت و تقویت کند و به صورت همه جانبه چه به لحاظ تامین منابع مالی و چه به صورت آموزشهای لازم به این مساله پرداخته شود و این کاری است که شاید بتواند به عنوان یک رویداد این همایش صنایع دریایی امسال اتفاق بیفتد.
وی گفت: اگر در قطعنامه این همایش به این مطلب با حضور جمع کثیر متخصصان معتبر و فعالان معتبر عرصه دریایی و دریانوردی توجه و تاکید شود برای ما راهگشا خواهد بود و در مسیر اداری این مطلب را دنبال خواهیم کرد تا در سالهای آینده از گردشگری دریایی مواهب و ثمرات زیادی را برداشت کنیم.
نوزدهمین همایش صنایع دریایی روز سه شنبه با حضور فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی، مدیرعامل منطقه آزاد کیش، سفیر هلند در ایران و جمعی از مسئولان در جزیره کیش گشایش یافت.
در این همایش به محورهای مختلف حوزه دریایی در زمینه جایگاه صنایع دریایی در اقتصاد کشور، نقد مسائل و مشکلات از منظرهمه ارگانها و مراکز مرتبط ، تدوین راه حل‌ها و روشهای اجرایی با توجه به فرصت های موجود جهت توسعه سواحل کشور و جذب بیشتر بازارهای بزرگ صنایع دریایی به کارخانجات و صنایع داخلی پرداخته خواهد شد.
همچنین تسریع در اجرای آئین ‌نامه‌های قانون حمایت از توسعه صنایع دریایی، آشنایی مسئولان با صنایع دریایی و مسائل آن، پیگیری حداکثر استفاده از توان و ظرفیت صنایع داخلی، برنامه ها و دیدگاه های مسئولان اجرایی و قانوگذاری کشور درزمینه صنایع دریایی از اهداف این همایش است.
بررسی و نقد مسائل و مشکلات صنایع دریایی از منظر همه ارگانهای و مراکز مرتبط، همفکری صاحب نظران و کارشناسان دریایی و طرح دیدگاه ها و نقطه نظرات و ارائه آخرین دستاوردهای علمی و فناوری در صنایع دریایی و صنایع وابسته از دیگر موضوعات این همایش سه روزه می باشد.
100 مقاله در قالب پوستر در این همایش ارایه شده و 35 کارگاه آموزشی نیز برگزار می شود.
از 450 مقاله رسیده به دبیر خانه همایش 341 مقاله نهایی و در قالب کتابچه به زبانهای فارسی و انگلیسی چاپ شده است.
سالانه بیش از یک میلیون و 700 هزار گردشگر داخلی و خارجی از جزیره مرجانی کیش بازدید و از ظرفیت های مختلف طبیع ، تفریحی و گردشگری آن استفاده می کنند.
جزیره کیش با مساحت 91.5 کیلومتر مربع و جمعیتی حدود 40 هزار نفر در 18 کلیومتری کرانه جنوبی ایران در محدوده شمالی آب های نیلگون خلیج فارس واقع است و از نظر تقسیم بندی سیاسی و اداری کشور، در محدوده استان هرمزگان و شهرستان بندر لنگه قرار دارد.
6993/7408
خبرنگار: اکبر بهاروند * انتشار: محمد جهانگیریان
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.