مجید آنجفی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: 800 میلیارد ریال اعتباردر سال مالی جاری برای اجرای طرح های آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی به استان مرکزی اعلام شده تاکنون 30 درصد این اعتبارات معادل 250 کیلیارد ریال برای اجرای این طرح ها تخصیص یافته است.
وی ادامه داد: اعتبارات اجرای طرح های سامانه آبیاری تحت فشار در کشور باز است و استان ها بر اساس معرفی و اجرای طرح های نوین می توانند از این اعتبارات بهره منده شوند و محدودیتی در استفاده از این اعتبارات برای استان مرکزی وجود ندارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطر نشان کرد: 6 هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی در سال 95 تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار گرفت.
آنجفی عنوان کرد: 160 هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان قابلیت اجرای سامانه آبیاری تحت فشار را دارا می باشند و تا کنون 61 هزار هکتار این اراضی به این سامانه تجهیز شده اند.
وی افزود: استان مرکزی با اجرای این میزان طرح های آبیاری تحت فشار یکی از مناطق پیشرو در زمینه اجرا و تامین سازه های آبیاری نوین در کشور به شمار می رود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اجرای سامانه های آبیاری تحت فشار را یکی از برنامه های اولویت دار وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و افزود: بر این اساس 85 درصد اعتبار مورد نیاز اجرای طرح های آبیاری تحت فشار به صورت کمک های دولتی و 15 درصد توسط متقاضیان پرداخت می شود.
آنجفی گفت: متقاضیان اجرای سامانه های آبیاری تحت فشار می توانند با مراجعه و تشکیل پرونده در جهاد کشاورزی و انجام فعالیت های کارشناسی از این اعتبارات بهره مند شوند.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن جز 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و 2 دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مرکزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در تولیدهای بخش کشاورزی و دامداری در سطح کشور برخوردار است.
استان مرکزی رتبه اول صادرات ماهیان زینتی را به خود اختصاص داده و حدود 90 درصد صادرات این ماهیان از این استان انجام می شود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.
1955/6013/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.