سید «ابوالفضل نصرالهی» چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سازه های آبخیزداری طرح پخش سیلاب دره ازنا در دهه 60 با طول 44 کیلومتر در سطح یک هزار هکتار اجرا شده است.
وی اظهار داشت: در این طرح آب رودخانه از طریق سد بتنی و با اجرای 850 متر کانال انتقال آب با دبی هفت متر مکعب به سیستم پخش سیلاب بالادست دلیجان انتقال می یابد که موجب تغذیه قنوات، چاه های آب، تقویت سفره های آب زیر زمینی و استقرار پوشش گیاهی در منطقه می شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دلیجان، استحصال بارش های اخیر در مخازن این طرح را با توجه به خشکسالی حاکم بر شهرستان بسیار مهم دانست و افزود: با کنترل ریزش های جوی صورت گرفته و تغذیه قنوات، خسارات خشکسالی سنوات گذشته به عرصه های منابع طبیعی شهرستان ترمیم می شود.
نصرالهی بیان کرد: از ابتدای سال زراعی میزان بارندگی در شهرستان 280 میلی متر بوده است که نسبت به میانگین بارندگی بلند مدت، افزایش 203 درصدی را نشان می دهد.
وی ادامه داد: هدف از انجام عملیات آبخیزداری کاهش و مهار مشکلات ناشی از سیل، استفاده در مواقع ضروری، کاهش فرسایش خاک و رسوب دهی، کنترل هرز آب ها، کاهش سیل خیزی و بهره وری بهینه از منابع آب و خاک موجود است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دلیجان گفت: با اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان داری می توان اثر پدیده‌هایی نظیر خشکسالی را به شدت کاهش داد و آب ذخیره شده در فصول پرباران را در مواقع کم آبی بهره برداری کرد.
نصرالهی، شمار سازه های آبخیز دلیجان را شامل 106 بند خاکی با حجم ذخیره 2 میلیون و 489 هزار متر مکعب، 110 سازه سنگی ملاتی با حجم 49 هزار و 204 متر مکعب و 116 خشکه چین با 9 هزار و 119 متر مکعب حجم آبگیری بیان کرد.
شهرستان دلیجان از توابع استان مرکزی با 50 هزار نفر جمیعت، دارای 220 هزار هکتار عرصه های طبیعی است.
7277/3075
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.