سید امین قاسمی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به شرایط بحرانی که در جریان سیل برای این پل تاریخی ایجاد شده ۳۲۰ میلیون تومان جهت مرمت این سازه از محل اعتبارات اداره کل اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه در جریان سیل فرودین ماه ۹۸ بیش از  ۱۰۰ بنای تاریخی لرستان دچار خسارت شد، افزود: تاکنون از میزان ۷۸ میلیارد تومان خسارت برآورد شده برای آثار باستانی استان اعتباری تخصیص نیافته است.

وی با بیان اینکه میزان خسارت وارده به زیر ساخت ها و ابنیه تاریخی استان در سامانه سجاد ثبت شده اظهار داشت:‌ میزان خسارت وارده به ابنیه و آثار تحت تملک میراث فرهنگی لرستان ۷۲ میلیارد و ۳۱۵ میلیون تومان و پنج میلیارد و ۲۴۵ میلیون تومان نیز به بخش خصوصی و هتل ها خسارت وارد شده است.

پل کشکان دارای پایه‌هایی به مساحت بیش از ۲۰۰ متر و ارتفاع بلندی به‌اندازه یک ساختمان ۱۲ طبقه است که مساحت پایه‌ها و ارتفاع پل کشکان دردنیا منحصر به فرد است.

پل تاریخی کشکان در بخش چگنی بر روی رودخانه‌ای به همین نام و در مسیر راه باستانی شاپور خواست به طرهان احداث‌شده و در متون تاریخی از آن به‌عنوان «کژکی» یادشده است.

باستان شناسان به پل کشکان لقب مادر پل‌های تاریخی ایران را داده‌اند، این پل طولانی‌ترین و عظیم‌ترین پل در ایران محسوب می‌شود و طول آن ۳۲۵ متر و ارتفاع آن نیز ۱۵ متر بوده و از سنگ‌های بسیار حجیم و تراش‌خورده برای ساخت آن استفاده‌شده است.

کتیبه پل تاریخی کشکان حدود یک قرن پیش از بدنه این پل سقوط کرده و هم‌اکنون در قلعه فلک الافلاک خرم‌آباد در حال نگهداری است اما اداره کل میراث فرهنگی لرستان با توجه به نسخه اصلی کتیبه پل کشکان، کتیبه‌ای که از جنس خود سنگ‌های این پل تاریخی بوده را به‌صورت کپی ساخته و بر روی پل نصب‌کرده است.

مواد و مصالح این بنای سترگ از سنگ، گچ و آجر تشکیل‌شده و در کنار این پل بقایای سه پل دیگر از دوره‌های گذشته وجود دارد که با مشخصات پل‌های ساسانی قابل‌مقایسه هستند پل تاریخی کشکان با شماره ۳۵۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.