به گزارش ایرنا، از مهمترین اقدامات دولت در این مدت در کنار عقلانیت، تعامل و ابتکارات جدی، برنامه محوری و قانونمداری بود، به گونه ای که تمام طرح ها و فعالیت های انجام شده در دولت تدبیر و امید به صورت کاملا واضح و شفافی سیر قانونی خود را طی کرده و همه چیز بر اساس برنامه محوری بوده است.
پرهیز از شتاب زدگی، شعارمحوری و تکثرگرایی از اولویت های دولت تدبیر و امید است، به گفته مسئولان ، هر طرح تا زمانی که محل تامین بودجه آن از ابتدا تا انتهای مشخص نشده و در یک قاب مطالعاتی جامع قرار نگرفته باشد، نه تنها اجرایی بلکه کلنگ زنی هم نخواهد شد.
در ادامه این گزارش به مصوبات سفر رئیس جمهور به شهر مقدس قم و برخی دستاوردهای دولت در این استان خواهیم پرداخت.
*مصوبات سفر رئیس جمهوری و میزان تحقق آنها
سید حسن رضوی رئیس سازمان برنامه و بودجه قم با اشاره به اعتبارات پروژه های تملک دارایهای سرمایه ای ملی مربوط به سفر رئیس جمهوری به این استان گفت: تعداد پروژه های مصوب 27مورد و اعتبار مصوب پروژه ها نیز در سال 94، یک هزار و 620میلیارد ریال بود که 813 میلیارد ریال آن یعنی معادل بیش از 50 درصد تخصیص پیدا کرد.
وی ادامه داد: در سال 95 نیز اعتبار مصوب پروژه ها یک هزار و 514 میلیارد ریال بود که یک هزار و 238 میلیارد ریال تخصیص پیدا کرد.
وی گفت:تخصیص(نقدی)پروژه های مصوب سفرریاست جمهوری در سال گذشته 226 میلیارد ریال بود.
رضوی خاطرنشان کرد: تعداد 8 پروژه از جمله 'احداث مجتمع فرهنگی و هنری قم (تالارمرکزی شهر)، تکمیل بیمارستان فرقانی و دانشکده پرستاری و مامایی و ... افتتاح شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان قم گفت:تعداد 7 پروژه از جمله سالن ورزشی باستانی پوریای ولی ، زمین روباز ورزشی مجموعه پردیسان و زمین روباز ورزشی مجموعه پردیسان،30 کیلومتر خط انتقال و 4500 مترمکعب مخزن نیز تا پایان دولت یازدهم افتتاح می شود.
رضوی افزود: مابقی پروژه ها تا پایان سال مالی 96 یعنی پایان تیر ماه 97 به بهره برداری می رسد.

*دستاوردهای سفر دربخش صنعت و کشاورزی
رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت قم گفت: بر اساس مصوبات سفر ریاست جمهوری به قم دراسفندماه سال93 قراربود تسهیلاتی برای توسعه بخش کشاورزی و صنعتی استان به سرمایه گذاران داده شودکه این مصوبه در قالب ارائه تسهیلات رونق تولید به اجرا درآمد.
احمد ذاکری افزود: آمار ارائه تسهیلات رونق تولید تا ابتدای اسفندماه جاری در استان قم نشان می دهد 512 واحد صنعتی و449 کشاورزی برای دریافت تسهیلات رونق تولید درسامانه الکترونیکی بهین یاب ثبت نام کرده اند که از این تعداد، پرونده 627 مورد، 365 واحد صنعتی و 262 واحد در بخش کشاورزی به بانک معرفی شده است.
وی اضافه کرد:پس از معرفی واحدهای صنعتی و کشاورزی به سرپرستی بانک های مجری طرح، پرونده 260 واحد صنعتی و 228 واحد کشاورزی به شعب این بانک ها معرفی شده است که از این تعداد در بخش صنعت 45 واحد متقاضی دریافت تسهیلات برای تامین سرمایه ثابت مورد نیاز خود به مبلغ 689 میلیارد ریال و 215 واحد متقاضی دریافت تسهیلات برای تامین سرمایه در گردش خود به مبلغ سه هزار و 369 میلیارد ریال بوده اند.
وی گفت: پرونده 136 واحد صنعتی و 182 واحد کشاورزی در شعب بانک ها به مرحله عقد قرارداد رسیده است که از این تعداد در بخش صنعت 125 واحد برای تامین سرمایه در گردش خود به مبلغ 2 هزار و 166 میلیارد ریال و 11 مورد برای تامین سرمایه ثابت خود به مبلغ 156 میلیارد ریال، با شعب بانک قرار داد امضا کرده اند؛ همچنین 173 واحد فعال در بخش کشاورزی برای تامین سرمایه در گردش خود 508 میلیارد ریال و 9 واحد برای سرمایه ثابت خود 38 میلیارد ریال دریافت کردند.
ذاکری افزود: در نهایت به 299 واحد فعال در بخش صنعت و کشاورزی بیش از 2 هزار و 380 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید داده شد، از این تعداد در بخش صنعت 115 واحد تسهیلات مورد نظر خود را برای تامین سرمایه در گردش به مبلغ یک هزار و 788 میلیارد ریال و هشت واحد تسهیلات خود را برای تامین سرمایه ثابت به مبلغ 117 میلیارد ریال دریافت کردند؛ همچنین در بخش کشاورزی 168 واحد مبلغ 453 میلیارد ریال برای سرمایه در گردش و هفت واحد 21 میلیارد ریال برای تامین سرمایه ثابت مورد نیاز خود دریافت کردند.
طرح ارائه تسهیلات رونق تولید از تیرماه سال جاری دراستان قم به اجرا درآمده است.
در بخش صنعت بیش از 95 درصد واحدهای تولیدی قم را صنایع کوچک و متوسط تشکیل می دهد.
در این استان یک هزار و 998 واحد صنعتی وجود دارد که از این تعداد 498 واحد با رکود مواجه هستند، یک هزار و 221 واحد به صورت فعال و نیمه فعال و سایر واحدها با تمام ظرفیت خط های تولید به فعالیت خود ادامه می دهند.
استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه(ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.

*دستاوردها در حوزه بهداشت و درمان
بیمارستان یک ‌هزارتختخوابی خاتم از جمله مصوبه های دولت تدبیر و امید به قم است که در دهه فجر سال 94 با سرمایه گذاری بانک ‌پاسارگاد کلنگ زنی شد؛ قرار است این بیمارستان در هفت طبقه و با مساحتی بالغ بر 200 هزار مترمربع، در شهرک سلامت خاتم احداث شود.
معاون توسعه مدیریت ومنابع دانشگاه علوم پزشکی قم گفت:بر اساس برنامه ‌ریزی ‌های صورت‌ گرفته، این بیمارستان در 2 فاز و طی مدت 38 ماه به بهره ‌برداری خواهد رسید؛ مجوز احداث این بیمارستان صادر شده و عملیات اجرایی آن بزودی آغاز می شود.
علی اصغر اکرمی درگفت وگو با ایرنا افزود:درحال حاضر احداث این بیمارستان در مرحله تملک و آماده سازی کارگاه برای شروع عملیات احداث است.
بیمارستان خاتم، دارای بخش‌ های قلب و عروق، گوارش، ژنیکولوژی و زایمان، کودکان، ریه و بیماری‌ های تنفسی، داخلی، مغز و اعصاب، غدد، ارتوپدی و تروما به همراه اتاق‌ های جراحی، اورژانس، آندوسکوپی، آزمایشگاه، تصویر برداری، فیزیوتراپی، مراقبت‌ های ویژه، دیالیز، کلینیک مراقبت‌ های پس از جراحی، پزشکی هسته ‌ای و پرتو درمانی خواهد بود؛ با همکاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، 60درصد ظرفیت این بیمارستان با تعرفه دولتی فعالیت خواهد کرد.

* دستاوردها در حوزه راه و شهرسازی
مدیرکل راه و شهرسازی قم نیز یکی از مصوبات سفر رئیس جمهوری به قم راه اندازی قطار پرسرعت قم - تهران - اصفهان ذکر کرد و گفت: این قطار با پیش بینی 5 میلیارد یورو اعتبارارزی برای کل مسیر به بهره برداری می رسد.
حسن صبوری افزود:احداث قطار پرسرعت تهران - قم - اصفهان با اهتمام وزارت راه و شهرسازی و اداره کل راه آهن در حال انجام است که یکی از استثنایی ترین طرح های راه در استان قم محسوب می شود.
در این طرح که پیمانکار آن چینی ها و قرارگاه خاتم الانبیا(ص) است، ایستگاه مرکزی راه آهن قم به عنوان ایستگاه تبادل سفر در نظر گرفته شده است.
در حال حاضر قطار مسافربری قم- تهران در مدت 90 دقیقه این مسیر را طی می کند، در حالی که با احداث قطار پرسرعت، این زمان به 40 دقیقه کاهش می یابد.
وی اظهار داشت: خط راه آهن پرسرعت در استان به صورت ورودی و خروجی می باشد،مطالعات ادامه این کریدور مسیر به سمت جنوب کشور از جمله شهرهای شیراز، بوشهر واهواز نیز در دست اقدام است و در آینده از استان تهران به سمت استان های شمال و شمال شرق کشور نیز احداث می شود.
صبوری افزود: ایستگاه مرکزی قم به عنوان ایستگاه تبادلی در نظر گرفته شده و مسیرهای منتهی به ایستگاه مرکزی بر اساس 2 گزینه که یا از خارج شهر به صورت زیرگذر وارد قم شود و یا از خارج شهر به صورت آنتنی به ایستگاه مرکزی متصل شود، در حال بررسی است.
به گفته وی پیشرفت فیزیکی مسیر قم به اصفهان در حدود 60 درصد زیرسازی و قم به تهران در مرحله تجهیز کارگاه است.

* صحن شرقی حرم حضرت معصومه(س)
صبوری درادامه گفت: تکمیل صحن شرقی حرم کریمه اهل بیت(س) به عنوان یکی دیگر از مصوبه های سفر رئیس جمهوری به قم بود، این طرح با 800 میلیارد ریال اعتبار در 50 هزار متر مربع فضای ساختمانی در حال انجام است.
صحن شرقی حرم مطهر حضرت معصومه(س) از سال 89 آغاز شده که شامل شبستانی با زیربنای هشت هزار و 100 متر مربع، فضای سرپوشیده هشت هزار و 500 متر مربع، صحن هشت هزار و 900 متر مربع و کتابخانه با 11 هزار 200 متر مربع است.
وی افزود: 600 میلیارد ریال از اعتبارات صرف تملک شده و 200 میلیارد ریال نیز هزینه کارهای اجرایی بوده است، برای ادامه بقیه طرح نیز 700 میلیارد ریال از تملکات باقی مانده است.بخش هایی ازاین طرح ازجمله کتابخانه وصحن فاطمیه 100 درصد تکمیل و افتتاح شده است و کل طرح بالغ بر 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

*ورزش و جوانان
معاون توسعه منابع و پشتیبانی اداره کل ورزش و جوانان قم در زمینه مصوبات سفر رئیس جمهوری به قم گفت:درحوزه ورزش وجوانان نیزاز سه پروژه مصوب سفر رئیس جمهور به قم دو مورد آن تاکنون تکمیل شده ولی نیاز به تجهیز بیشتر دارد.
حسین رضایی افزود: یکی از مصوبات تکمیل سالن باستانی مجموعه ورزشی جوادالائمه بوده که با اعتبار 13میلیارد ریال تکمیل شد. این پروژه برای خرید برخی تجهیزات دیگر نیاز به یک میلیارد ریال اعتبار دارد.
وی اضافه کرد: پروژه دوم از مصوبات رئیس جمهوری به قم مجموعه زمین ورزشی روباز شهرک پردیسان بود که درسال گذشته با اعتبار شش میلیارد ریال اعتبار، افتتاح شد.
وی گفت: پروژه سوم از مصوبات سفر مربوط به تجهیز و تکمیل ورزشگاه شهید حیدریان قم بود که برای آن 60 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده که هنوز این اعتبار جذب نشده است.
7401/ 6133/ خبرنگار- بهمن اطمینان ** انتشار: جعفرمسلمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.