مهرزاد لطفی روز شنبه در نشست ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در شیراز از افزایش پنج برابری ظرفیت آمایشگاه های تشخیصی مولکولی استان فارس خبر داد که موجب افزایش امکان شناسایی مبتلایان و قطع سریع تر زنجیره های انتقال بیماری شده است.

دکتر لطفی با بیان اینکه انتظار داریم برای قطع زنجیره کرونا، این ظرفیت نیز افزایش یابد، ادامه داد: این در حالی است که ضریب اشغال تخت های ویژه کرونا ثابت مانده و خوشبختانه بیشتر افرادی که تست آنان مثبت تشخیص داده می شود، علائمی ندارند و وضعیت مناسبی دارند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: به دنبال افزایش نسبی تعداد موارد مثبت در چند روز اخیر، تعداد آزمایش ها برای شناسایی مبتلایان ناشناخته و بدون علامت افزایش یافته است، همچنین در طی هفته گذشته کار نمونه گیری از کادر سلامت که بیشتر در معرض خطر هستند، آغاز شده است.

زنگ خطر چیست ؟

وی  در ادامه به یکی دیگر از علت های افزایش آمار شناسایی مبتلایان اشاره کرد و گفت: نکته مهمی که می تواند دلیل واقعی افزایش موارد باشد، این است که متاسفانه از روزهای آخر اسفند سال گذشته تا روزهای ابتدایی سال جدید، تعداد تماس های فیزیکی مردم با یکدیگر زیاد شده و این می تواند یک زنگ خطر باشد که اهمیت فاصله گذاری اجتماعی را بیش از پیش به ما گوشزد می کند.

لطفی با تاکید بر افزایش بیماریابی با انجام تست های تشخیصی از افراد مشکوک و در معرض خطر، اظهار کرد: ویروس در اجتماع وجود دارد و باید با در خانه ماندن و رعایت اصول بهداشتی و پرهیز از ترددهای غیرضروری، این بیماری را کنترل کنیم.

او در ادامه به بررسی ابعاد مختلف موضوعاتی نظیر توزیع ماسک در بیمارستان ها، فعالیت های مراکز درمانی دولتی و خصوصی، داروخانه ها، نظام پزشکی، بسیج سلامت، ادارات و سازمان ها، فرآیندهای درمانی، پذیرش و شناسایی موارد جدید، نقاهتگاه ها و فعالیت مراکز سرپایی درمان کروناویروس پرداخت.

به گفته این مقام مسوول، با وجود تلاش های شبانه روزی تیم های بهداشتی درمانی، وضعیت استان فارس نسبت به استان های دیگر مناسب تر است و باید با همکاری و همدلی این وضعیت حفظ شده و بهبود یابد.

عبدالرسول همتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز  نیز در خصوص فعالیت مراکز بهداشت شهدای والفجر و انقلاب، مراکز ۱۶ ساعته، مراکز سرپایی درمان کرونا، تیم های واکنش سریع، مراقبان سلامت و بهورزان، آزمایشگاه ها، پزشکان و پرستاران، کارکنان پذیرش، نمونه گیری و حفاظت فیزیکی در مراکز، توضیحاتی ارایه داد.

 علی اکبری  معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز وضعیت بیمارستان های دولتی و خصوصی استان، ارایه خدمت به بیماران دیالیزی، بستری بیماران اورژانسی و توزیع ماسک در بیمارستان ها را اعلام کرد.

علاوه بر شیراز، در شهرستان های فسا، نی ریز، اقلید، خرم بید، استهبان، داراب، خفر ، کوهچنار ، فراشبند ، خرامه ، لامرد ، ارسنجان، لارستان، کازرون، آباده ، اوز ، خنج ، مرودشت، سپیدان ، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، بیضا ، سرچهان و کوار بیماران مبتلای به کرونا شناسایی شده است.

بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) و دو بیمارستان شهید چمران و شهید فقیهی در شیراز به عنوان مراکز پشتیبان در کنار معرفی ۹ مرکز در شیراز و ۳۶ مرکز در دیگر شهرستان‌های استان فارس برای مراجعه افراد مشکوک به کرونا به این بیماران خدمات می دهند ، همچنین نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا با ظرفیت ۲۰۰ تخت نیز در ورزشگاه شهید آیت الله دستغیب توسط ارتش جمهوری اسلامی در شیراز تجهیز شده و مورد استفاده قرار می گیرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
14 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.