فابریزیو رُسو ، دوشنبه در حاشیه هشتمین نشست منطقه ای نقشه راه اورآسیا غربی درباره بیماری تب برفکی که در شیراز گشایش یافت در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: کمیته تب برفکی اتحادیه اروپا با هدف جلوگیری از ورود این بیماری به کشورهای عضو این اتحادیه در سازمان بهداشت جهانی تشکیل شد.
رُسو ادامه داد: کمیته تب برفکی اتحادیه اروپا وظایف زیادی را بر عهده دارد که یکی از این وظایف این است که به استراتژی جهانی برای کنترل بیماری تب برفکی کمک کند.
وی اضافه کرد: 10 سال پیش مدیران دامپزشکی و نمایندگان کشورهای مختلف در شیراز گردهم آمدند تا برنامه‌ای برای هماهنگی و همکاری بین کشورها برای کنترل بیماری تب برفکی شکل گیرد زیرا بدون همکاری همه کشورها کنترل و مهار بیماری تب برفکی غیرممکن خواهد بود.
مسئول کمیته مبارزه با بیماری تب برفکی اتحادیه اروپا گفت: تب برفکی یکی از بیماری هایی است که سالانه خسارت زیادی به صورت مستقیم و غیرمستقیم به اقتصاد کشورها وارد می کند که کاهش تولید و زیان دامداران از جمله این موارد است.
وی ادامه داد: بیماری تب برفکی خسارات غیرمستقیمی نیز به بار می آورد که میزان این زیان‌ها نیز بسیار بالا است و لازم است زمانی که یک کشوری موفق به کنترل این بیماری می شود،تجارب خود را در این مسیر در اختیار سایر کشورها قرار دهد تا منافع تجارت دام در دنیا با خطر کمتری مواجه شود.
رُسو استرالیا را کشوری عاری از بیماری تب برفکی عنوان کرد و افزود: کشور استرالیا اخیرا از ورود محموله گوشتی که مبتلا به بیماری تب برفکی بوده در یکی از بندرها جلوگیری کرده و براساس محاسبه ای که انجام شده اگر این محموله در بندری در استرالیا کشف و مهار نمی شد می توانست در مدت ده سال 50 میلیارد دلار خسارت به استرالیا وارد کند.

**بانک اطلاعاتی تب برفکی در کشورها ایجاد شود
وی از نبود آمار اطلاعاتی جامع و دقیق درباره خسارات وارده از بروز بیماری تب برفکی در بسیاری از کشورهای اورآسیا سخن گفت و اظهار داشت: متاسفانه مطالعاتی درباره خسارت های این حوزه در میان اغلب کشورهای منطقه اورآسیا انجام نشده و باید کشورها سود و زیان ناشی از این بیماری را محاسبه کنند و این مساله در مسیر کنترل بیماری تب برفکی اهمیت زیادی دارد.
او با بیان اینکه محاسبه سود و زیان و خسارت اقتصادی ناشی از بیماری در کشورها در برنامه ریزی های آینده گنجانده شده، اشاره کرد: در حال حاضر هدف ریشه کنی بیماری تب برفکی نیست و بلکه کنترل این بیماری مدنظر قرار دارد.
مسئول کمیته مبارزه با بیماری تب برفکی اتحادیه اروپا اضافه کرد: ایران شاهراهی برای ورود تب برفکی به کشورهای اروپایی است و بنابر کمیته تب برفکی اتحادیه اروپا مایل است که با کشورهای ایران،پاکستان و افغانستان در خصوص مهار بیماری تب برفکی همکاری‌های گسترده ای ازجمله همکاری اطلاعاتی داشته باشد تا این بیماری بطور کامل در این کشورها کنترل شود.
عامل بیماری تب برفکی یک نوع ویروس است که در بین دام ها و به ویژه گوسفندان شایع است.
تب برفکی به نام بیماری دهان و پا نیر مشهرور است زیرا دهان و پای دام ها را مبتلا می کند.
راه های درمان بیماری تب برفکی شامل واکسن زدن دام ها، قرنطینه کردن دام و ضد عفونی کردن محل دام هاست.
هشتمین نشست منطقه ای نقشه راه اروسیای غربی درزمینه یماری تب برفکی دوشنبه 13 اسفندماه 97 با حضور روسای دامپزشکی کشورهای پاکستان،ترکیه،ارمنستان ،آذربایجان،گرجستان،ایران،عراق، سوریه،قزاقستان،قرقیزستان ، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان، روسیه، افغانستان و نمایندگان سازمان بهداشت جهانی دام و همچنین نمایندگان سازمان خواروبار و مواد غذایی ملل متحد در شیراز آغاز شد و تا 15 اسفند ادامه دارد.
9873 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.