به گزارش ایرنا، علی عسکر نجفی دوشنبه در آیین تقدیر از دانش آموزان مدال آوران فارس در المپیاد های علمی و سلول های بنیادی کشور با بیان اینکه هدف از تاسیس سازمان پرورش استعدادهای درخشان در کشور شناسایی و پرورش توانمندی های خاص دانش آموزان است، گفت: در سال های گذشته با گسترش ناموزون کمی مدارس استعدادهای درخشان، این سازمان از اهداف خود فاصله گرفت؛ به گونه‌ای که با حضور دانش آموزان عادی در این مدارس، ظرفیت لازم برای کشف و پرورش استعدادهای برتر از بین رفت.
وی ادامه داد: با اصلاح این رویه در سال های اخیر و با محدود کردن دایره شمول پذیرش دانش آموزان، اهداف تعیین شده برای این مدارس به شکل مطلوب تری دنبال شد.
نجفی با انتقاد از تاکید صِرف بر توانمندسازی علمی دانش آموزان نخبه ابراز داشت: این روند باعث شد بسیاری از این افراد پس از فراغت از تحصیل مهاجرت کنند؛‌ اما با ارائه طرح شهاب (شناسایی و هدایت استعدادهای برتر دانش آموزان) تلاش شد تا این رویه با کشف استعداد‌های گوناگون دانش‌آموزان اصلاح شود.
** کنکور دانش آموزان را تک‌بعدی بار می‌آورد
مدیر کل آموزش و پرورش فارس در ادامه با اشاره به نتایج منفی کنکور بر آرامش دانش آموزان و خانواده ها گفت: تا زمانی که ظرفیت های نظام تعلیم و تربیت معطوف به کنکور باشد، بر خلاف اهداف سند تحول بنیادین شاهد رشد و تربیت دانش آموزان به صورت تک بعدی هستیم.
نجفی با بیان اینکه در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بر لزوم پروش دانش آموزان در ساحت های شش گانه تاکید شده است، عنوان کرد: باید در مدارس استعدادهای درخشان به آموزش مهارت های زندگی و تربیت اجتماعی نیز پرداخته شود.

**ابراز تاسف شهردار شیراز از جذب نخبگان ایران در دانشگاه های تراز اول دنیا
شهردار شیراز نیز در این مراسم با بیان اینکه تصمیم گیرندگان اصلی در حوزه آموزش عالی و آموزش و پرورش و صنعت باید با یکدیگر تعامل داشته باشند،‌ افزود: همکاری‌ها موجب خواهد شد فرصت اشتغال موثر و مناسب برای نخبگان فراهم شود .
حیدر اسکندر پور با اشاره به معضل بیکاری در افراد تحصیل‌کرده، گفت: این مساله موجب نگرانی و کاهش انگیزه تحصیل دربین دانش آموزان می‌شود؛‌ چه بسا این افراد با رتبه های خوب وارد مراکز آموزش عالی می شوند اما پس از مدتی انگیزه لازم را برای درس خواندن از دست می‌دهند.
وی با اظهار تاسف از جذب نخبگان توسط دانشگاه های تراز اول دنیا بیان داشت: این موضوع باعث می‌شود فرصت از کشور و دانشگاه های کشور گرفته شود و در این زمینه با چالش مواجه شده‌ایم.
شهردار شیراز خاطرنشان کرد: هر چند جذب نخبگان در نگاه اول فرصتی برای افراد جامعه به‌شمار می‌رود؛ اما واقعیت این است که کمتر شاهد بازگشت این سرمایه و انرژی به عرصه تولید علم و ثروت در کشور هستیم.
اسکندرپور اظهار داشت: در نظام آموزش و پرورش و نیز نظام آموزش عالی نیازمند تحول هستیم و تاخیر در آن به شدت خسارت بار است.
** 10 مدال رهاورد سالانه دانش آموزان فارس از رقابت های جهانی
رئیس اداره پرورش استعدادهای درخشان و پژوهشگران جوان آموزش و پرورش فارس نیز در این‌ آیین هدف از برگزاری المپیادهای علمی را پرورش استعدادها، تقویت روحیه خودباوری و اعتماد به نفس و پرورش تفکر و خلاقیت در دانش آموزان دانست.
کرامت اله شرفی در تشریح نحوه برگزاری المپیادها گفت: المپیادهای علمی کشور در هشت رشته ادبی، فیزیک، شیمی، زیست شناسی، ریاضی، علوم کامپیوتر و اخیرا سلولهای بنیادی همه ساله در سطح ملی برگزار می شود و نهاد متولی برگزاری این المپیادها در سطح کشور مرکز پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان است.
وی همچنین در خصوص تعداد شرکت کنندگان و مراحل برگزاری این المپیادها گفت: مرحله اول این المپیادها در بهمن هر سال برگزار می شود که حدود یکصد هزار نفر در آن شرکت می کنند و از این تعداد 10 درصد یعنی حدود ده هزار نفر به مرحله دوم راه می یابند.
رئیس اداره استعدادهای درخشان آموزش و پرورش فارس افزود: پس از برگزاری مرحله دوم از این تعداد نیز در هر رشته حدود 40 نفر پذیرش وبرای شرکت در دوره تابستان معرفی می شوند که پس از گذراندن دوره تابستانه و حضور در آزمونهای این دوره دانش آموزان موفق برای حضور درتیم ملی المپیادهای کشوری انتخاب می شوند.
شرفی موفقیت تیم المپیاد نجوم و اختر فیزیک کشور را در کسب مدال طلای جهانی تبریک گفت و افزود: این تیم توانست در بین 45 تیم از 40 کشور جهان اول شود که از 9 نفر شرکت کننده کشورمان پنج نفر طلا و چهار نفر نقره گرفتند.
وی تشریح کرد: از نظر آماری و تعدد مدال‌های کسب شده در سه سال گذشته دانش آموزان فارس موفقیتهای چشمگیری کسب کرده‌اند؛ به‌گونه‌ای که در هر سه سال ده مدال داشته ایم که از این تعداد می توان به کسب مدال 2 برنز جهانی، کسب 3 طلای علمی، 2 طلا در رشته سلول‌های بنیادی، 2 برنز و سه نقره کشوری در سال تحصیلی گذشته اشاره کرد.
رئیس اداره استعدادهای درخشان آموزش و پرورش فارس افزود: پارسال در رشته های ادبی دانش آموزان دبیرستانهای توحید و فرهنگ شیراز هم موفق به کسب موفقیت های در سطح کشور شدند؛ همچنین برای اولین بار دانش آموزان دبیرستان شهید دستغیب مرودشت نیز یک مدال طلای ادبی و یک نقره ریاضی کشوری را به خود اختصاص دادند.
رئیس اداره استعدادهای درخشان آموزش و پرورش فارس در پایان با تاکید بر نیاز ضروری استان به خانه المپیاد، خواستار مساعدت و همکاری مسئولان برای ساخت یک خانه المپیاد مجهز و با نیروی انسانی متخصص شد.
7375/ 2027
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.