بهروز عیسی زهی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این کمپین برای نخستین بار در سیستان و بلوچستان توسط شرکت ایرانی زودل با همکاری شرکت ملی پست ایران و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد.
وی افزود: در این همایش راهکارهایی برای دستیابی به بازارهای جهانی ارائه شد.
وی ادامه داد: شرکت زودل با دارا بودن هفت دفتر در کشورهای مختلف جهان هفدهمین کمپین خود را در سیستان و بلوچستان با هدف کمک به شرکت های کوچک و متوسط برای معرفی راحت محصولات خود در بازارهای بین المللی برگزار کرد.
معاون صنایع دستی اداره ‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه تا کنون 42 اثر صنایع دستی استان موفق به اخذ نشان ملی مرغوبیت کالا شده اند گفت: بیش از 30 اثر نیز امسال در مرحله استانی نشان مرغوبیت را دریافت کردند و در حال سیر مراحل ملی هستند.
وی سوزن دوزی، سکه دوزی و حصیر بافی بلوچستان، سفال کلپورگان سراوان، سفال هلونچکان نیکشهر، سفال کوهمیتک سرباز، خُلَک بافی، گلیم بافی، سیاه دوزی، صنایع دستی دریایی، پارچه بافی سنتی(جومه بافی)، کارت بافی(نوار بافی) تسبیح سازی، زیورآلات سنتی، خامه دوزی سیستان، لباس های محلی، یزدبافی و آهنگری را از جمله رشته های صنایع دستی سیستان و بلوچستان ذکر کرد.
عیسی زهی گفت: هم اینک10فروشگاه و افزون بر 120 تشکل صنایع دستی در این استان فعالیت می کنند.
به گزارش ایرنا تاریخچه صنایع دستی در سیستان و بلوچستان همچون دیگر مناطق ایران به گذشته های دور بر می گردد به طوری که بر اساس مشاهدات باستان شناسان نخستین شواهد دست ساخته ها در این استان را می توان ابزار سنگی ساخته شده توسط انسان در منطقه لادیز مربوط به دوره پارینه سنگی دانست اما آن چیزی که به صورت متداول به عنوان صنایع دستی عموم مردم می شناسند به سایت های باستان شناسی استان نظیر شهر سوخته با آثاری همچون حصیر بافی، پارچه بافی و ابزار چوبی با قدمت پنج هزار ساله بر می گردد.
به گفته بسیاری از کارشناسان، صنایع دستی تجلی ویژگی های فرهنگی و مظهر تمدن انسان های هر جامعه در گذر تاریخ است.
7316**6081 خبرنگار: عصمت جهانی **انتشار دهنده: حیدر سرایانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.