نیره پورملایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عروس های دریایی در این فصل همواره برای زاد و ولد و تخم ریزی به سواحل سیستان و بلوچستان مراجعه می کنند که وزش باد شدید بر روی دریا در هفته گذشته سبب شد این عروس های دریایی بیشتر به سمت ساحل استان کشیده شوند.
وی ادامه داد: مرگ دسته جمعی این حیوان دریایی فعلا مورد تایید نیست و بررسی در این زمینه ادامه دارد.
به گزارش ایرنا عروس‌ های دریایی از قدیمی ترین موجودات زنده دریایی ‌اند که از 650 میلیون سال پیش تاکنون در دریاها زیست می‌ کنند.
این موجودات دارای ساختار زیبایی هستند، به همین دلیل عروس دریایی نامیده می ‌شوند.
یک میلیون و 489 هزار و 590 هکتار معادل 9/7 درصد از کل مساحت سیستان و بلوچستان منطقه حفاظت شده و تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.
گونه های جانوری و گیاهی استان در 13 منطقه شامل پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده، آثار طبیعی ملی و مناطق شکار ممنوع شامل مناطق حفاظت شده گاندو، جنگلی شیله، جنگلی بیرک و جنگلی پوزک، مناطق شکار ممنوع بزمان، بلبل آب نصرت آباد، مک سرخ و پزم و پناهگاه حیات وحش هامون و آثار طبیعی ملی تفتان، پیرگل خاش، سرو زربین سنگان و گل فشان تنگ کنارک زیست می کنند.
جنگل حرا، بسترهای علفی، سواحل شن و ماسه ای، رودخانه ها و تالاب ها از مهم ترین زیستگاه های گونه های جانوری سیستان و بلوچستان است.
تمساح پوزه کوتاه و سنجاب بلوچی از جمله گونه های جانوری سیستان و بلوچستان است که به گفته کارشناسان در دیگر نقاط کشور نمی توان آثاری از زیست آنها مشاهده کرد.
در بین پستانداران علاوه بر خرس سیاه و سنجاب بلوچی همچنین کل، بز، قوچ، میش، جبیر، آهو، گربه وحشی و کاراکال در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان زیست می کنند.
در بین پرندگان نیز دراج، هوبره، زاغ بور، گیلانشاه خالدار، پلیکان خاکستری باکلان و انواع پرندگان شکاری از جمله بحری، بالابان، هما، عقاب طلایی و عقاب ماهیگیر در این استان قابل مشاهده برای علاقه مندان به محیط زیست است.
7316**3042 خبرنگار: عصمت جهانی **انتشاردهنده: حیدر سرایانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.