نیره پورملایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: این سنجاب بعد از تحویل دوستدار طبیعت در منطقه نگور چابهار که یکی از محل های زیست این گونه جانوری است رها سازی شد.
وی ادامه داد: سنجاب نخلی یا بلوچی در زبان محلی به نام «هِردِک» مشهور است و از مشخصه های این حیوان زیبا جثه کوچکتر از سنجاب ایرانی، گوشهای متوسط و دم بلند و پشمالو است.
وی بیان کرد: در سطح پشتی سنجاب بلوچی چهار نوار پهن و تیره با زمینه سفید وجود دارد که علامت مشخصه آن محسوب می شود و سطح زیرین بدن حیوان سفید و موهای آن مخلوطی از تیره و سفید است.
وی گفت: پراکندگی سنجاب بلوچی در ایران فقط در نواحی شرقی سیستان و بلوچستان است و هم اینک جمعیت به نسبت مناسبی از این گونه در محدوده شهرستانهای نیکشهر، قصرقند، فنوج، چابهار و سرباز زیست می کنند.
وی بیان کرد: از دیگر ویژگی های سنجاب بلوچی که به طبیعت گیاهی و انسانی کمک شایانی می کند حرکت در بین درختان خرماست که سبب گرده افشانی و بارور شدن نخیلات می شود.
وی با تقدیر از دوستداران محیط زیست گفت: هریک از شهروندان سیستان و بلوچستان که گونه جانوری در اختیار دارد می تواند آن را به اداره کل محیط زیست این استان تحویل دهد و این امر هیچ پیامد برای آنان درپی نخواهد داشت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان اظهار داشت: تلفن گویا ٠٥٤١٥٤٠ همواره آماده پاسخگویی به هموطنان دوستدار طبیعت است.
به گزارش ایرنا یک میلیون و 489 هزار و 590 هکتار معادل 9/7 درصد (هفت و 9 دهم درصد) از کل مساحت سیستان و بلوچستان منطقه حفاظت شده و تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.
گونه های جانوری و گیاهی این استان در 13 منطقه شامل پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده، آثار طبیعی ملی و مناطق شکار ممنوع شامل مناطق حفاظت شده گاندو، جنگلی شیله، جنگلی بیرک و جنگلی پوزک، مناطق شکار ممنوع بزمان، بلبل آب نصرت آباد، مک سرخ و پزم و پناهگاه حیات وحش هامون و آثار طبیعی ملی تفتان، پیرگل خاش، سرو زربین سنگان و گل فشان تنگ کنارک زیست می کنند.
جنگل حرا، بسترهای علفی، سواحل شن و ماسه ای، رودخانه ها و تالاب ها از مهم ترین زیستگاه های گونه های جانوری سیستان و بلوچستان است.
تمساح پوزه کوتاه و سنجاب بلوچی از جمله گونه های جانوری سیستان و بلوچستان است که به گفته کارشناسان در دیگر نقاط کشور نمی توان آثاری از زیست آنها مشاهده کرد.
در بین پستانداران علاوه بر خرس سیاه و سنجاب بلوچی همچنین کل، بز، قوچ، میش، جبیر، آهو، گربه وحشی و کاراکال در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان زیست می کنند.
در بین پرندگان نیز دراج، هوبره، زاغ بور، گیلانشاه خالدار، پلیکان خاکستری باکلان و انواع پرندگان شکاری از جمله بحری، بالابان، هما، عقاب طلایی و عقاب ماهیگیر در این استان قابل مشاهده برای علاقه مندان به محیط زیست است.
7316** 3213 خبرنگار: عصمت جهانی **انتشاردهنده: اکبر نوری
اخبار لحظه به لحظه را در کانال تلگرامی «اخبار ایرنا سیستان و بلوچستان» دنبال کنید. @irnazahedan
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.