اله‌بخش ریگی روزشنبه در این باره اظهار داشت: براساس بررسی های انجام شده ۱۵۵ روز سرعت وزش باد در زابل واقع در شمال سیستان و بلوچستان به ۷۰ کیلومتر و بیشتر و ۲۴ روز سرعت آن به ۱۰۰ کیلومتر برساعت و بیشتر از آن رسیده است.

وی با بیان اینکه  زابل جزو بادخیزترین شهرهای کشور بوده و سالانه در بسیاری از روزهای سال شاهد وزش بادهای قابل توجه است، افزود: نه تنها زابل بلکه اکثر شهرستان های شمال سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط جغرافیایی و تأثیر سامانه‌های آب و هوایی جزو مناطق بادخیز کشور محسوب می شوند.

رییس گروه تحقیقات هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: سال گذشته میانگین سرعت وزش باد در زابل به ۲۸ کیلومتر بر ساعت و در زهک از دیگر شهرهای شمال استان به ۱۹ کیلومتر بر ساعت رسیده است.

ریگی تصریح کرد: شرایط جغرافیایی و ژئومورفولوژیک زابل از یک سو و وضعیت توپوگرافی غرب افغانستان و شرق ایران از سوی دیگر سبب شده تا گرادیان فشاری ناشی از ۲ مرکز کم فشار در شرق ایران و غرب افغانستان و یک مرکز پرفشار در شرق دریای خزر، بادهای شدید در فصل گرم سال در شمال استان تولید کند.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر بادهای ۱۲۰ روزه، بادهای محلی دیگری نیز در شمال استان جریان دارد که برای نمونه می توان به باد «قوس» و باد «لوار» اشاره کرد.

رییس گروه تحقیقات هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: وزش این بادها ظرفیت خوبی برای تولید انرژی های تجدید پذیر ایجاد کرده است که می توان انرژی پاک قابل توجهی از آن بدست آورد.

منطقه سیستان با پنج شهرستان زابل، هیرمند، زهک، نیمروز و هامون در شمال سیستان و بلوچستان و در همسایگی کشور افغانستان قرار دارد و همه ساله با بادهای موسمی ۱۲۰ روزه که در ۲۰ سال گذشته به سبب خشکسالی های پیاپی به ۱۶۰ روز در سال افزایش یافته، روبروست. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.