رئیس اداره توسعه مدیریت و منابع هواشناسی استان در این باره اظهار داشت: «علی قنبرزهی» از ساکنین روستای «دومک» زاهدان پس از آنکه شی ناشناس با یک آنتن کوچک را در نزدیکی منزل خود یافت و متوجه شد این شی از سنجنده‌های هواشناسی است آن را به این اداره تحویل داد.

محسن نوری افزود: این شهروند با نهایت مسئولیت پذیری این سنجنده را که به نظر می رسد آسیب جدی ندیده و سالم است به اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان تحویل داد.

ایمان خزاعی از کارشناسان مجموعه اداره فنی و مهندسی تجهیزات هواشناسی سیستان و بلوچستان درباره رادیو سوند گفت: رادیوسوند از سنجنده‌های هواشناسی است که به وسیله یک بالن در جو رها می شود تا پارامترهای دما، رطوبت، سمت و سرعت باد و فشار هوا در لایه های مختلف جو را اندازه گیری کند.

وی افزود: این دستگاه پارامترهای جو را به صورت آنلاین ثبت و از طریق یک فرستنده رادیویی به ایستگاه جو بالای زاهدان مخابره می کند تا به وسیله آن‌ها محصولات مختلف هواشناسی تولید شود.

این کارشناس هواشناسی ادامه داد: تنها ایستگاه جوی بالا استان در زاهدان فعال است که کارشناسان آن به‌صورت روزانه یک رادیو سوند برای پایش وضعیت پارامترهای فیزیکی اتمسفر رهاسازی می کنند.

خزاعی افزود: رادیوسوند ها به طور معمول تا ارتفاع حدود ۲۰ تا ۳۰ کیلومتری از سطح زمین بالا می رود و در نهایت پس از ترکیدن بالن به زمین می افتد.

وی در باره ارزش ریالی این سنجنده نیز گفت: تهیه رادیو سوند هم اکنون بین چهار تا ۶ میلیون تومان هزینه در بر دارد که با توجه به اهمیت آن در پایش جو و صدور پیش بینی های جوی، استفاده از آن نه تنها امری اجتناب ناپذیر؛ بلکه الزامی است.

این کارشناس با بیان اینکه این رادیوسوندها قابلیت استفاده مجدد نیز دارد، ادامه داد: شهروندان استان می توانند در صورت یافتن رادیوسوند در هر نقطه از استان برای حفظ و صیانت از بیت المال آن را به نزدیک ترین اداره هواشناسی تحویل دهند.

روستای «دومک» از توابع بخش نصرت آباد شهرستان زاهدان در فاصله حدود ۵۵ کیلومتری زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان قرار دارد.

۶۰۸۱

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.