جلوگیری از پیری پوست با مصرف این میوه

یک متخصص تغذیه گفت: خرما به‌عنوان یک میوه بسیار مفید دارای خواص مختلفی بوده و در درمان بیماری‌های گوارشی، اختلالات روده‌ای، کم‌خونی، سرطان‌های ناحیه شکم، رفع یبوست و اسهال، کاهش کلسترول و جلوگیری از پیری پوست بسیار مؤثر است.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس، سمیرا مرادی در رابطه با خواص خرما، اظهار کرد: خرما یا رطب میوه‌ای شیرین و خوشمزه است و به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی که دارد، همواره مورد توجه مردم قرار دارد.

ایسنا نوشت؛ وی با اشاره به این که طبیعت خرما گرم و تر است، عنوان کرد: خرما غنی از آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین A، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، ویتامین K، کلسیم، گوگرد، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس، منیزیم و فیبر است.

مرادی ادامه داد: خرما به علت داشتن منیزیم،  انرژی عضلانی بدن را تقویت کرده و نیروی عمومی بدن را افزایش می‌دهد؛ همچنین  به علت داشتن فسفر و منیزیم موجب تقویت حافظه نیز می‌شود.

این متخصص تغذیه با اشاره به این که میوه نرسیده خرما را خرما خارک یا خرک می‌نامند و خرمای رسیده به دو صورت خرما تازه و خرما خشک یافت می‌شود، افزود: ارزش غذایی خرما در ۱۰۰ گرم آن شامل  ۲۸۲ کالری است؛ به این ترتیب که دارای ۶۳ گرم قند، ۰.۴  چربی، ‌ ۷۵ گرم کربوهیدرات،  ۲.۵ گرم پروتئین و  ۸ گرم فیبر است.

وی عنوان کرد: میوه خرما حاوی مقادیر بالایی ویتامین‌های C و D بوده که چین و چروک پوست را کاهش داده و باعث جوان‌سازی پوست صورت می‌شود، همچنین هسته خرما دارای فیتوهورمون‌هایی است که اثرات ضد پیری قابل توجهی داشته و از چین و چروک پوست جلوگیری می‌کنند.

مرادی افزود: افراد دچار دیابت باید از خرمای زرد رنگی به نام «زاهدی» استفاده کنند؛ البته به شرطی که چنین افرادی قند و شکر مصرف نکنند، می‌توانند روزانه تا ۵ عدد خرما نیز مصرف کنند

این متخصص تغذیه با اشاره به این‌که خرما آهن بالایی دارد که موجب افزایش گردش خون در پوست سر شده و باعث تقویت و افزایش رشد مو می‌شود، بیان کرد: سطح بالای آهن موجود در خرما می‌تواند کم خونی زنان باردار را درمان کند، عضلات رحم را تقویت کرده و باعث افزایش شیر مادر در دوران شیردهی شود.

وی ادامه داد: خرما در درمان و تسکین بیماری‌های گوارشی، اختلالات روده‌ای، کم‌خونی، سرطان‌های ناحیه شکم، رفع یبوست و اسهال بسیار مناسب است و خرمای خشک چیزی حدود ۳۰۰ کالری در ۱۰۰ گرم را داراست.

مرادی تأکید کرد: این میوه برای افرادی که می‌خواهند وزن خود را افزایش دهند، بسیار مفید است؛ ضمن اینکه حاوی موادی همچون کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم، منیزیم، منگنز و مس است.

این متخصص تغذیه با تأکید بر اینکه خرما را باید در سبد غذایی روزانه خود قرار دهیم، اضافه کرد: مصرف روزانه ۱۰ عدد برای افرادی که دچار لاغری هستند توصیه می‌شود؛ همچنین مصرف خرما باعث می‌شود تا میل به پرخوری در فرد کاهش پیدا کند.

وی با بیان اینکه خرما میوه‌ای شیرین و بسیار مقوی است و به جذب مواد غذایی در بدن کمک می‌کند، گفت: بر اساس تحقیقات انجمن سرطان آمریکا هر فرد در روز به ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر نیاز دارد که این مقدار مصرف برای سلامتی و مبارزه با انواع سرطان‌ها بسیار خوب است و به همین دلیل خوردن خرما می‌تواند همین میزان فیبر را برای بدن تامین کند.

مرادی با اشاره به خواص دیگر خرما، بیان کرد: در افراد دچار شب‌کوری، مصرف خرما بسیار مؤثر است، براساس بررسی‌ها در بین افراد مختلف دچار کمبود ویتامین A، مشخص شده مصرف خرما در افزایش میزان این ویتامین بسیار مؤثر است؛ ضمن اینکه خرما دارای ویتامین‌های گروه B، شامل B۱، B۲ و B۳ بوده، همچنین فولات و ویتامین A نیز در خرما وجود دارد.

این متخصص تغذیه گفت: خرما برای سلامت و استحکام استخوان‌ها و از بین بردن آلرژی و کم‌خونی بسیار مفید است؛ ضمن اینکه به دلیل وجود قند طبیعی که شامل گلوکز، فروکتوز و ساکارُز است، مصرف آن باعث تقویت انرژی بدن و بهبود سیستم عصبی و قلب می‌شود.

وی در رابطه با چگونگی مصرف خرما، خاطرنشان کرد: مصرف خرما با شیر بسیار مفید است؛ به طوری‌که می‌توان آن‌را در شیر خُرد کرده و آن را مصرف کرد و یک ماده مغذی خوبی است که دارای کلسیم بالاست؛ ضمن اینکه می‌توان با پودر هل و عسل آن را طعم‌دار کرد.

مرادی با بیان اینکه مصرف خرما با چای نیز توصیه می‌شود، گفت: افرادی که دچار اسهال هستند می‌توانند خرمای رسیده مصرف کنند؛ چراکه خرما دارای پتاسیم بوده و وجود این ماده برای درمان این عارضه بسیار مفید است.

 

دیدگاه تان را بنویسید