تفاوت مهمانی الهی با دیگر مهمانی ها در کلام امام

در بخشی از کلام امام آمده است: این ضیافت خدا را قدر بدانید. این ضیافت خیلى لطافت و ظرافت دارد، این را باید قدر بدانیم ما.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار سبک زندگی جی پلاس، در آستانه ماه مبارک رمضان جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حسینیه جماران به دیدار امام رفتند. در این دیدار که در تاریخ نهم خرداد سال 63 صورت گرفت، امام در بخشی از سخنان خود با اشاره به تفاوت میان مهمانی خدا با دیگر مهمانی ها گفتند:

«همان طور که مى‌بینید مهمانى خدا صوم است، مثل میهمانى ماها نیست که آن جور تشریفات را داشته باشد، پرهیز دادن است از آن چیزهایى که مربوط به شهوات انسان است. توجه بکنید که ماه مبارک را به آدابش عمل بکنید یعنى آداب روحى‌ اش. فقط دعا نباشد، دعا به معناى واقعى‌ اش باشد. خواندن خدا و تذکر خدا به معناى واقعى، آن تذکرى که نفوس را مطمئن مى‌ کند، آن ذکرى که بِذِکْر اللَّهِ تَطْمَئِنَّ القُلُوبْ. یاد خدا واقعاً و حاضر دیدن خدا را در همه جا. ماه مبارک را به تذکر خدا، به ذکر خدا و به رحمتهاى خدا که به شما عنایت کرده است شکرگزارى کنید و ذکر خدا را بگویید، یاد خدا را بکنید.»

ایشان در بخش دیگری از بیاناتشان انسان را محتاج به اصلاح خود دانستند و افزودند: 

«و از همه بالاتر این است که انسان خودش را اصلاح کند در ماه رمضان، ما محتاج به اصلاح هستیم، محتاج به تهذیب نفس هستیم، تا آن دم آخر ما محتاجیم. پیغمبرها هم محتاجند. انبیاى بزرگ هم محتاجند، منتها آنها احتیاج خودشان را فهمیده‌ اند و دنبالش عمل کرده‌ اند، و ما از باب اینکه حجاب داریم نتوانستیم بفهمیم و به تکالیف خودمان عمل نکردیم. امیدوارم که ان شاء اللَّه این ماه مبارک رمضان به همه شما مبارک باشد. و مبارک بودن به این است که بنا بر این بگذارید که به تکالیف خدا عمل کنید. در این ماه مبارک دعا کنید که خداى تبارک و تعالى شما را موفق کند به اینکه در این خدمتى که‌ متکفل او هستید، مطابق رضاى او عمل کنید. از خدا بخواهید که ما را از عنایت خودش محروم نفرماید. و این ضیافت خدا را قدر بدانید. این ضیافت خیلى لطافت و ظرافت دارد، این را باید قدر بدانیم ما. این ادعیه‌ اى که وارد شده است در ماه مبارک رمضان و در ماه شعبان اینها راهبر ماست به مقصد، به تعبیر شیخ ما - رحمه اللَّه- قرآن صاعد است. ادعیه را ایشان تعبیر مى‌ کرد به اینکه، قرآن نازل است و این، قرآن صاعد. در هر صورت ظرایفى در این ادعیه مبارکه هست که سابقه ندارد. اینها را توجه به آن بکنید، انسان را این ادعیه مى‌ تواند حرکت بدهد. ماه مبارک مى‌ تواند که انسان را موفق به بسیارى از امور بکند. ماه مبارک مى‌ تواند انسان را طورى بکند که تا ماه مبارک دیگر یا تا آخر دیگر کنترل بشود و تخطى از آنچه رضاى خداست نکند. من امیدوارم که همه ما موفق بشویم به اینکه این ماه مبارک را با ذکر خدا و توجه به خداى تبارک و تعالى به پایان برسانیم، که خداى تبارک و تعالى در عید رمضان به ما عیدى عنایت کند.»

 

صحیفه امام؛ ج 18، ص 480-481

 

دیدگاه تان را بنویسید