به گزارش ایرنا ، تعدادی از کشاورزان طارمی نسبت به آب بهای تعیین شده برای استفاده از آب رودخانه قزل اوزن با اظهار گلایه مندی عنوان کردند که این نرخ ها بدون بررسی و گرفتن نظر کشاورزان اعلام شده است.
فرماندار شهرستان طارم در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: مبلغ آب بهای مالکین زمین های زراعی و باغ های بهره مند از آب رودخانه قزل اوزن 950 هزار ریال به ازای هر هکتار محاسبه شده است.
علی باقری افزود: با توجه به بحران آبی که در تابستان 1396 برای شهرستان اتفاق افتاد، کشاورزی این شهرستان در حال نابودی بود.
وی یادآورشد: زمانی که رشد 2 محصول باغی و زراعی زیتون و برنج طارم نیاز اساسی به آب داشت، شاهد خشکی شاهرگ حیاتی شهرستان طارم بودیم.
فرماندار شهرستان طارم گفت: امسال با توجه به اهمیت موضوع و بحران آب ایجاد شده در این شهرستان، مسئولان استانی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه با مسئولان استان قزوین همگام شده و پیگیر رهاسازی آب از سد آی دوغموش استان آذربایجان شرقی شدند.
وی ادامه داد: تلاش این مجموعه نتیجه داد و با مذاکراتی که با وزارت نیرو و به تبع آن با مسئولین استان آذربایجان شرقی انجام گرفت، مقرر شد در قبال واریز مبلغی به حساب آب منطقه ای استان آذربایجان شرقی از آب سد آیدوغموش جهت تامین آب کشاورزان در تابستان 96 استفاده کنیم.
باقری افزود: با رهاسازی آب این سد، خوشحالی به کشاورزان بازگشت و کشاورزی رونق گرفت.
فرماندار شهرستان طارم به اهمیت رهاسازی دوباره آب از سدهای بالادست قزل اوزن اشاره و اظهار کرد: بدلیل کاهش بارندگی ها و سال کم آبی که در پیش روست، هم اکنون تنها راه چاره برای پویا نگاه داشتن کشاورزی طارم، استفاده از آب سدهای بالادست این رودخانه است که این با کمک و همیاری خود کشاورزان و باغداران طارمی محقق می شود.
باقری درباره نارضایتی ها و گلایه های کشاورزان و باغداران طارمی گفت: چون برای نخستین بار است که این اتفاق در شهرستان طارم افتاده ، متاسفانه مبالغ به صورت دقیق ار طرف کارشناسان امور منابع آب شهرستان طارم محاسبه نشده است.
وی تاکید کرد: در صدد هستیم در آینده با اجرای طرح کارت دار کردن زمین های بهره مند از آب قزل اوزن، هم مقدار زمین های کشاورزی برای هر بهره بردار مشخص شود و هم از استفاده های غیرمجاز جلوگیری به عمل آید.
فرماندار شهرستان طارم به اهمیت پرداخت این مبالغ از طرف کشاورزان و باغداران اشاره کرد و گفت: در صورت پرداخت این مبالغ شاهد استمرار رهاسازی آب سدهای بالادستی خواهیم بود که سودآوری کشاورزی شهرستان در قبال پرداخت ناچیز این مبالغ بسیار بالا خواهد بود.
وی افزود: در صورت مشاهده محاسبه غیر دقیق آب بها، کشاورزان می توانند به امور منابع آب شهرستان طارم در شهر آببر مراجعه و قبض آب خود را اصلاح و در صورت عدم همکاری مسئولان ذیربط به فرمانداری طارم مراجعه کنند.
جعفر حیدری یکی از برنجکاران شهرستان طارم در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: در گرمترین روزهای سال و درست زمانیکه رودخانه قزل اوزن خشک شده بود، رهاسازی آب سد آی دوغموش باعث زنده شدن دوباره شاهرگ حیاتی شهرستان طارم و به تبع آن موجب خوشحالی و امیدواری کشاورزان و باغداران این شهرستان شد.
این کشاورز طارمی ضمن تقدیر از تدبیر مسئولان استانی و شهرستانی جهت رهاسازی آب سد آیدوغموش ، به ارقام سرسام آور قبوض آب ارسالی به کشاورزان اشاره کرد و افزود: متاسفانه در بحث آب بها هیچ گونه تحقیق و محاسبه کارشناسی در مورد مقدار زمین کشاورزان انجام نشده است و آب بهای کشاورزی که مقدار زمینش کمتر از 1 هکتار است با کشاورزی که 5 هکتار زمین دارد برابری می کند.
محمد اسدی یکی دیگر از کشاورزان شهرستان طارم از این امر گلایه کرد و گفت: متاسفانه این آب بها فقط برای افرادی که به طور مشخص از این آب استفاده می کنند محاسبه شده است اما کشاورزان و باغدارانی که به صورت غیر مجاز با استفاده از پمپاژ از این آب بهره می برند که از پرداخت این مبلغ معاف هستند.
رئیس اداره امور منابع آب شهرستان طارم هم در این زمینه گفت: جلسه ای با مسئولان و فرمانداری شهرستان طارم به صورت تلفیقی و مطابق با تعرفه شورای اقتصاد، بنا شد مبالغی که از کشاورزان و باغداران بهره مند از آب قزل اوزن دریافت می شود، برحسب 2 درصد قیمت گندم در هکتار محاسبه شده باشد.
محمد پرویزی افزود: با توجه به اینکه محصول غالب شهرستان زیتون و برنج است، اگر تعرفه برحسب این 2 محصول محاسبه می شد کشاورزان و باغداران طارم ملزم به پرداخت ارقام بالاتری می شدند، ولی برحسب اجماع در این جلسه و برای حمایت از کشاورزی شهرستان طارم، گندم را معیار محاسبه تعرفه قرار دادیم تا آسیبی به کشاورزان طارمی نرسد.
وی اظهار کرد: مقدار هکتار زمین های کشاورزی جهت محاسبه آب بها از طرف اداره جهاد کشاورزی شهرستان طارم انجام شده است و اگر کشاورز و یا باغداری به محاسبه تعرفه معترض است می تواند ابتدا به اداره جهاد کشاورزی طارم جهت اصلاح مقدار زمین و سپس جهت اصلاح مبلغ قبوض آب بهاء به اداره امور منابع آب شهرستان مراجعه کند.
به گزارش ایرنا ، مرداد ماه امسال 20 میلیون متر مکعب آب از سد آیدوغموش به رودخانه قزل اوزن تزریق شد که بیشترین انتفاع از این آب را کشاورزان طارمی داشتند.
قزل اوزن یکی از طولانی‌ترین رودخانه‌های ایران است که از کوه‌های کردستان و استان آذربایجان شرقی سرچشمه گرفته و پس از پیوستن هیرو چائی، زنجان‌رود و شاهرود به آن به دریای خزر می‌ریزد.
8068/9886
خبرنگار: مهدی اسدی** انتشار: اسماعیل جهانبخش
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.