حجت اله آریایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه رستوران موزه آب پیش از این به علت ساخت و ساز و واقع شدن در حریم آسیاب های باستانی پلمب شده بود افزود:در نشستی که به این منظور با حضور شهردار دزفول و معاون میراث فرهنگی و دیگر مسئولان محلی برگزار شد اسناد مربوط به آسیابهای آبی و اینکه این آسیاب ها از جمله آثار ملی می باشند که امکان دخل و تصرف و یا اجاره آنها نیست ارائه شد.
وی اضافه کرد:شهرداری این محل را اجاره داده و مدیر رستوران نیز اقدام به ساخت و ساز بتنی،آجری و فلزی در حریم آسیاب ها کرده و شرایط میراث فرهنگی رعایت نشده بود ولی از آنجا که این محل از سوی شهرداری اجاره داده شده و بخش خصوصی با شهرداری قرارداد داشت لذا با حکم دادستانی رفع پلمب شد.
آریایی گفت:در این نشست مقرر شد شهرداری اقدام به رفع تخلف کرده و سازه های تعبیه شده در حریم را جمع آوری کند که البته هنوز مهلتی برای جمع آوری سازه ها در نظر گرفته نشده که در نشست بعدی این موضوع بررسی می شود.
وی با بیان اینکه میراث فرهنگی مشکلی با درآمدزایی و راه اندازی رستوران ندارد و صرفا به دنبال رعایت حریم میراث فرهنگی است گفت:میراث فرهنگی پیگیری این موضوع است و اجازه دخل و تصرف به آثار باستانی و ملی را نمی دهد.
آسیابهای آبی دزفول مربوط به دوره ساسانی هستند که در دوره های مختلف مرمت شدند.
آسیاب های آبی دزفول با قدمتی بیش از 1700 سال تا اواخر قرن 19 میلادی همچنان مورد استفاده قرار می گرفتند.
تعداد آسیاب های آبی دزفول بین 50 تا 60 حلقه می باشند که برخی از این آسیاب ها در بستر رودخانه دز و در مجاورت پل قدیم ، پل شریعتی ، و برخی در محدوده 'علی کله' دزفول واقع شده اند که به دلیل طغیان رودخانه و قرار گرفتن در مسیر جاده ساحلی برخی از آنها تخریب شد به گونه ای که هم اکنون تنها حدود 20 حلقه از این آسیاب ها باقی مانده است.
مجموعه آسیاب های آبی دزفول با شماره 3984 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
7278/6068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.