به گزارش ایرنا مجید ولدان روز دوشنبه در همایش اشتغال و تولید ثروت از دانش و فناوری (رویکردهای دانش بنیان )و جشنواره ایتاپ (از ایده تا پدیده) در سالن اجتماعات مرکز آموزش و تحقیق صفی آباد دزفول افزود: کشور ایران در سال 2011 رتبه نخست سرعت رشد علمی و رتبه نخست علمی منطقه را داشته است.
مجید ولدان افزود: در شاخص تولید علمی در سال 2011رتبه 17 دنیا ، درسال 2013رتبه 20 ، در سال 2014 رتبه 15 ،را احراز کرده ایم و در شاخص شتاب علمی دنیا در سال 2014 رتبه سوم ،در سال 2016رتبه اول را کسب کرده ایم که این نشان دهنده جایگاه بسیار خوب کشورمان در بین 143 کشور جهان است و نشان می دهد دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی کشورمان عملکرد بسیار خوبی در عرصه تولید محتوای علمی دارند .
وی اضافه کرد: ولی در عرصه نوآوری کشور ایران در سال 2013 رتبه 113 ،رتبه 120 در سال 2014،رتبه 106 د ر سال 2015 ، رتبه 78 در سال 2016 و رتبه 75 در سال 2017 را داشته ایم یعنی در سالهای گذشته وضعیت نوآوری در کشورمان بهبود یافته ولی هنوز بین رتبه کشورمان در تولید علم و رتبه کشورمان در نوآوری فاصله بسیار زیاد است .
وی با بیان اینکه فاصله تولید علمی و نوآوری کشورهای پیشرفته و در حال توسعه ناچیز است، به مقایسه وضعیت علمی ایران با کره جنوبی پرداخت و گفت:از بین 127 کشور رتبه کشور ایران در نوآوری در سال 2017 معادل 75 بوده است این درحالی است که کشور کره جنوبی رتبه 11 را داشته است ،در نهادسازی کشورمان رتبه 106 از بین 127 کشور را دارد در حالی که کشور کره جنوبی در این زمینه رتبه 35 را دارد.
ولدان بیان داشت:کشور ایران از نظر کیفیت قوانین در بین 127 کشور دنیا رتبه 126 را داشته این در حالی است که کشور کره جنوبی رتبه 26 از نظر کیفیت قوانین را داشته است ضمن اینکه رتبه کشورمان در سهولت کسب و کار جدید 77 و رتبه کره جنوبی 11 بوده است .
وی افزود: بخشی از این آمار به علت نداشتن فرایند و روابط مقررات لازم و بخشی دیگر به پیچیدگی هایی که در بروز ایده تا محصول مربوط می شود بر می گردد.
مدیر کل دفتر امور فناوری در سازمان تحقیقات ،آموزش و ترویج کشاورزی گفت:از نظر تحقیقات یا آموزش های دانشگاهی کشور ایران رتبه سوم دنیا را دارد در حالی که کره جنوبی رتبه 15 دنیا و آمریکا رتبه 26 دنیا را دارد که این آمار نشان می دهد مشکل ما نبود سواد دانشگاهی و کمبود فارغ التحصیلان نیست و باید به دنبال علت دیگری باشیم.
وی رتبه محقق نسبت به جمعیت در ایران را 56 و رتبه این شاخص در کره جنوبی را سه اعلام کرد و گفت:در کره جنوبی محققان در بخش صنعت مستقر شده اند و به صورت دقیق به بررسی مسایل صنعتی می پردازند.
وی به بررسی فرآیند از ایده تا محصول اشاره کرد و گفت: نیازسنجی نخستین گام قبل از ارائه ایده است ،پس از آن باید در بازار مطالعه کرد و پس از امکان سنجی،تحقیق و تکنولوژی باید به فکر ثبت مالکیت فکری ،ارزیابی مالی و اقتصادی و تهیه برنامه کسب و کار اولیه و ارزش گذاری فناوری افتاد .
ولدان با بیان اینکه 80درصد ایده هایی که ارائه می شوند محکوم به شکست هستند گفت:با این وجود ایده هایی که عملیاتی می شوند دارای ارزش افزوده سه هزار درصدی هستند و همین امر باعث می شود ایده ها ارزش اقتصادی داشته باشند .
وی گفت:مرکز تحقیقات ،آموزش و ترویج کشاورزی آماده حمایت از ایده های کشاورزی می باشد.
رحیم اسلامی زاده مدیر مرکز تحقیقات ، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول نیز گفت: نخستین همایش منطقه ای ایتاپ در مرکز صفی آباد با هدف برقراری ارتباط بین ایده های مطرح شده با دانش مجموعه می باشد تا بتوان خروجی اقتصادی و بازارپسندی داشته باشیم زیرا بخش کشاروزی ظرفیت بالایی دارد و مرکز تحقیقات ،آموزش و منابع طبیعی صفی آباد دزفول تمام تلاش خود را برای حل مشکلات بخش کشاورزی در حوزه صنایع تکمیلی به کار می گیرد.
وی افزود:حدود 33 ایده به جشنواره ایتاپ آمده که 13 ایده برتر معرفی خواهند شد که امیداریم با داشته های خدادادی و داشته های علمی منطقه بتوانیم اقتصاد منطقه را رونق دهیم.
وی ادامه داد:با توجه به اینکه روابط و قانون های اداری آزاردهنده ای وجود دارد سعی داریم با انعقاد تفاهم نامه هایی خواستار همکاری همه جانبه ادارات و دانشگاه ها مرتبط با بخش کشاورزی می شویم تا روند کار را تسهیل کنیم زیرا گره های اداری ایده پردازان و نوآوران را آزار می دهد .
مدیر عامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان دزفول نیز در جمع ایده پردازان بخش کشاورزی این شهرستان گفت:110 صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی در کشور فعال است و دومین صندوق خوزستان از سال 90 در دزفول راه اندازی شده که 51 درصد آن خصوصی و 49 درصد آن دولتی است .
سید رحمان پژوهیده افزود: صندوق حمایت از توسعه کشاورزی استان خوزستان با سرمایه 850 میلیارد ریال بالاترین سرمایه صندوق های کشاورزی کشور را داراست .
وی اضافه کرد:بیش از هزاران طرح در سایت کارا ثبت نام می کنند که اغلب آنها با شکست مواجه می شوند زیرا افرادی که خواهان این طرحها هستند هیچ گونه نیاز سنجی و بازاریابی در خصوص طرح خود ندارند که منجر به شکست و بدهکار شدن آنها می شوند.
وی شناسایی فرصت را یکی از اصول مهم طرحهای کشاورزی عنوان کرد و گفت: باید نقاط قوت،ضعف و تهدید یک طرح به خوبی دیده شوند و از توان و ظرفیت و خلاقیت نیز برخوردار باشند.
وی افزود:در حال حاضر 133 نوع محصول کشاورزی در دزفول تولید می شود ولی صادرات کمی در این خصوص داریم که باید طرح ها با کارشناسی ویژه مطرح شده و به مرحله اجرا درآیند.
7278/6002
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.